Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-03-2009, 12:36 AM   #5 (permalink)
ebruturuncu
Teğmen
 
ebruturuncu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 6
Tesekkür: 25
6 Mesajinıza toplam 59 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ebruturuncu is an unknown quantity at this point
Exclamation Cevap: Bu da benim hikayem..

Merhaba Roxie,

Gereksiz yere ilaç tedavisine karşı olman çok doğru bir yaklaşım. Ancak burada dikkatimi çeken iki nokta var. Birincisi kendinde manik depresif eğilimler hissetmen, ikincisi ise arkadaşlarını arayıp yanına çağırmandaki sebep! Eğer gerçekten bunları düşünüyor veya hissediyorsan bir an önce konunun uzmanı bir doktora gitmende büyük fayda olduğunu düşünüyorum.


Konuya yeteri kadar vakıf olmamakla birlikte, yakın bir arkadaşımın manik depresif rahatsızlığı sürecine şahit olmanın getirdiği hassaslıkla fikrimi paylaşmak istedim.


Manik depresif denilen rahatsızlık insanın kendini keşfedip iyileşebileceği kış depresyonu, stres, kaygı, vs. gibi durumlardan çok, ilaç tedavisi (örnek:lityum takviyesi) uygulanması gereken bir rahatsızlık. Diğer psikiyatrik hastalıklar içinde genetik geçişi en fazla olan rahatsızlık olarak görülüyor.

Özetle, "Hadi giyin makyaj yap çıkalım, keyfin yerine gelsin." gibi moral bozukluklarına iyi gelecek yöntemlerle karıştırılıp, hafife alınmayacak kadar hayati bir durum.


Psikolojik bozukluklarda leblebi gibi yutulan tabletlere ben de son derece karşıyım. Kendi yaşadıklarımdan biliyorum ki - ilaç tek başına hiçbir şekilde sonuç olamaz. Ama kimi elzem durumlarda ( manik depresif durum bunlardan biridir) ilaç tedavisi ile kontrol altına almak gerekir.


Beraberinde öncelikle telkinler ve diğer alternatif yöntemler çok başarılı sonuçlar verecektir. Dinlediğimiz telkinleri en başta biz farkında olmasak da bilinçaltımızı pozitif yaşam sürecine geçirecek bir yöntem olarak görüyorum. Ve bunu hiçbir ilaç henüz tek başına bize veremiyor. İnanıyorum ki telkinler ve sitedeki yüzlerce arkadaşın deneyimleri hepimize ışık olacaktır.


Durumu abartıysam kusura bakma ne olur. Bu konuda hassasım çünkü ilaca dirençli major depresyon vakası olarak ben de benzer kaygılardan dolayı arkadaşlarımı, ailemi çağırıp tek başıma kalmaktan, kendime zara vermekten korktuğum çok dönem geçirdim. Dilerim sendeki belirtiler benim abartmamı gerektirmeyen boyuttadır JBen de senin için gereksiz yere endişelenmişimdir.J

Sevgiler,
Ebru.
ebruturuncu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla