Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-03-2009, 02:22 PM   #14 (permalink)
Merto
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer

Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Question Bağımlılık ve olanı kabul!

Alıntı:
GüLüCüK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kırgınım, kızgınım da biraz ama kararım hala aynı. kaybetmek istemiyorum ve eminim ki kendi kendime hırs yaptığım için değil, gerçekten yaşadıklarımın böyle şeyleri hakettiğini düşünmüyorum ve bu kadar değer verdiğim şeylerin elimden kayıp gitmesine tahammül edemiyorum..

Gelin görün ki karşı taraftan gördüğüm tepkiler destek yerine köstek olunca moralim altüst... Kendi çevremdeki herşeyi değiştirebilirim düzene koyabilirim ama onun aklına, kararlarına müdahale edemem ki.. edemiyorum ya da..

Kararım hala net, illa ki bu ilişkiyi kurtarmak herşeyi yoluna koymak ve eski düzenimizi getirmek istiyorum. Neler yapabileceğim konusunda daha somut şeylere ihtiyacım var sanırım. şimdi hala en başındaki çalışmalarıma devam ediyorum olumlamar, imgelemeler, sitedeki telkinler.. yine de moralimin düne göre fazlasıyla düşük olduğunu inkar edemem.
aklımı başka konulara vermeye çalışıyorum bişeylerle uğraşıp kafa dağıtmaya çalışıyorum ama nafile..
Bazen birşeylere ya da birilerine fazla bağlanmak ve elimizden kayıp gitmesine izin vermeme duygusu çok baskın olabilir elbette. Yaşamdaki herşeyin bir dönüşüm ve değişim sürecinde olduğuna dikkat verdiğimizde ise; bu gidişlerin ya da kayıp olarak görülen şeylerin bizim onlara sıkı sıkıya bağlı olmamızla çok alakalı ve bizdeki olanı kabul duygusuylada tezat oluşturduğunu farkederiz...

Sözkonusu ikili ilişkiler olduğunda her şey daha da karmaşık gibi görünebilir üstelik. Çünkü iki irade sözkonusudur. Bizim isteklerimiz ve beklentilerimiz, bir diğerinin istek ve beklentileriyle hatta ruhsal süreçteki ihtiyaçlarıyla - ruhsal büyüme süreci bahsettiğim - uyum içerisinde olmayabilir.

""Kararım hala net, illa ki bu ilişkiyi kurtarmak herşeyi yoluna koymak ve eski düzenimizi getirmek istiyorum."" demişsin.

Net bir karar almış olman çok güzel, burada neler yapabileceğin konusunda daha somut şeyler araştırırken, eski düzenimizi getirmek kısmında ne yazıkki senin kararların yeterli olmuyor. Hedefini bu tip şeyleri göz önünde bulundurarak gözden geçirmeni ve kendi iradenle alabileceğin kararlar yönünde ilerlemeni tavsiye edebilirim sana.
Şöyle ki eğer karşıdaki kişiyide içine alan bir karar veriyorsak karşılaşacağımız iki ana şey vardır; ya diğerinin iradesiyle çakışırız ve planlar suya düşer, ya da herşekilde bu birlikteliği götürme kararıyla kendimizden birşeyler verir ve sonunda biz olmaktan çıkarız...

İlişkiyi ve karşılıklı beklentileri netleştirecek kararlar almak çok işlevsel olacaktır.

Hayatta karşı duramayacağımız şeyler duygularımız ve başkalarının iradeleridir!

Sevgiler MERT.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla