Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-03-2009, 10:40 PM   #23 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart

DUYGULAR

Duyguları göz ardı etmek, rüyayı görmezden gelmek demektir. Duygular rüyanın en hassas noktalarına işaret eder. Rüya sonrası, duygularımızı bastırır, ifade etmezsek, bu durum sonuca gitmemize engel olacağı gibi, bastırılmış duygular vücudumuzda enerji tıkanıklıklarına sebep olarak fiziksel, ruhsal rahatsızlıklara da yol açacaktır.

Bazen gördüğümüz rüyaları tam hatırlayamayabiliriz. Semboller çok karışık ve tarif edilemez olabilir. Burada duygulardan yola çıkmak gerekir. Bu bize büyük ölçüde yardımcı olur. Bazen duygular üzerinde yoğunlaştığımızda semboller, ayrıntılar berrak bir şekilde akmaya başlar. Böylece bir rüyanın ziyan olmasına izin vermemiş oluruz. Sabah rüyadan hiçbir parça zihnimizde yokken, sadece duygular ve düşüncelerle uyanabiliriz. Bu bir heyecan da olabilir, bir sıkıntı da.

Rüyanızı günlüğünüze yazdığınızda, rüya içindeki duygularınızı yazmayı ihmal etmeyin. Rüya sonrası hislerinizi ve fikirlerinizi de. Gerçek, sizi özgür kılacaktır. Rüyalarınızın size özel olduğunu unutmayın. Eğer paylaşmak istemezseniz bunun bir zararı yok. Ama mutlaka bir süre sonra güvendiğiniz bir arkadaşınıza duygularınızı anlatın. Bu, sizin göremediğiniz bazı noktaların aydınlanmasına yardımcı olacağı gibi, onları özgür bırakmanızı, üzerinizdeki yükleri azaltmanızı, vücudunuzdaki enerji tıkanıklıklarını açmanızı kolaylaştıracaktır.

Rüyadan uyandığınızda duygular üzerinde çalışırken, eğer başka bir ayrıntı yoksa:

  • Önceki günü gözden geçirin. Bunun bir önceki günle alakası var mı?
  • Geçmişte bu duygulara benzer bir duygu yaşadınız mı? Zihninizde canlandırmaya çalışın.
  • Daha önceki rüyalarınızda aynı duyguları yaşadığınız oldu mu?
  • Eğer olduysa bunun uyanık yaşamda çözümü nasıl oldu?
  • Size nasıl bir farkındalık sağladı?
  • Bu duygu size neyi ve kimi hatırlatıyor?
  • Bu duygunun ya da duyguların karşılığı ne olabilir? Hüzün ağırlıklı ise neşeleneceğiniz bir şeyler yapın.
  • Duyguyu vücudunuzun neresinde hissediyorsunuz? Bu duygu nasıl bir şey? Katı mı? Sıvı mı? Vücudunuzun bu bölgesinde süregelen bir rahatsızlık yaşıyor musunuz? Bu, yaşadığınız rahatsızlıkların nedenlerini bulmanızda çok önemli bir soru.

Hatırladığınız, bir sembolse benzer soruları bunun için de sorabilirsiniz.
__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla