Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-03-2009, 05:05 PM   #16 (permalink)
justagirl
Üsteğmen
 
justagirl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 160
Tesekkür: 641
155 Mesajinıza toplam 1,308 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
justagirl is a splendid one to beholdjustagirl is a splendid one to beholdjustagirl is a splendid one to beholdjustagirl is a splendid one to beholdjustagirl is a splendid one to beholdjustagirl is a splendid one to beholdjustagirl is a splendid one to behold
Standart ....

Alıntı:
Merto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Harika bir farkındalık yakalamışsınız, gerçekten önceki yazdıklarınızla son yazdıklarınız arasında belirgin bir bakış açısı farkı görülüyor. Şimdi yapmak istediklerinizi olumlu cümlelerle ifade etme vakti :)
Olmasını istemiyorumlardan, istiyoruma giden yolu izleyelim....



"istediğim şeylere odaklanmam için ilk yapmam gereken düşüncelerimi kontrol edebilmek..."
düşünceleri kontrol etmek ya da etmeye çalışmak işlevsel görünsede çatışma temelli olduğundan gereksiz bulunur.
Siz onların farkında olun yeter, bu dakikadan itibaren aklınızdan geçenleri not alın ve hangileri gerçek hangileri varsayım sorgulamaya başlayın.

Düşüncelerin farkında olmak ve onlara yeri geldiğinde bir çocuğa olduğu gibi şefkat ve anlayışla gülümsemek nasıl hissetirirdi?

Gerçekten istediğiniz yönde bir değişim başlatmak için tam şimdi ne yapmak işe yarar?

Sizin için şu aralar en önemli hedefiniz ya da isteğiniz nedir?

Gelecekte zarar görmenizi ne engeller?

Şimdiki seçimlerinizle yeni bir bakış açısı oluşturmak için şimdi çalışmaya başlasanız yapılacak ilk 3 şey ne olurdu?

Sevgiler MERT
düşüncelerimin farkında olmak.... şu an tamda bunu yapmaya çalışıyorum iyi ki kontrol etmeye çalışmamamı söylediniz.. sanırım benim sorunum da buydu kontrol etmek ve savaşmak..
onlara gülümsemek... yani şunu mu yapmalıyım aklıma beni korkutan o olumsuz düşünceler geldiği zaman durup neden olduğunu düşünmeli , sonuna kadar kendi kendime düşünmeye izin vermeli ve sonunda belkide kendi kendime "bitti mi?" diye sorup sakinleşmeliyim?!...


iyi yönde bir gelişim için tam şu anda kendimi değerli hissetmek işe yarar sanırım. ....... düşündüm bir duraksadım sanırım kendime yaptıklarıma ve düşüncelerime de önem vermem gerek. temelde değerli hissetmek.


şu aralar en önemli olan ve en çok istediğim şey şu an içinde bulunduğum pozitife doğru yönlenen durumun sürekliliğini sağlamak. gelecekte dışarıdan gelecek herhangi bir uyarıcının dengemi bozmaması için çaba sarfetmek. şu an içinde bulunduğum iyi hale temkinli yaklaşıyorum aslında sanırım içerlerde bir yerde asla değişemeyeceğimi değişmiş gibi görünsem de eski halimin geri geleceğini düşündüğüm için oluyor bu. kendime inanç eksikliğimden kaynaklanıyor sanırım..


gelecekte zarar görmemi ne engellerrr??......... aslında herkesin bana zarar verebileceğini düşünüyorum örneğin ben eşime sadık olsam da iftira atılabileceğini vs vs bunun cevabını veremiyorum...



şimdi çalışmaya başlasam yapacağım ilk üç şey....
  • düşüncelerimle barışmak
(olumsuz olanlara özellikle " eee kötü düşündün de nooldu? başın göğe mi erdi? bitti mi? bak sustun işte" demek. belki delice ama)
  • değerli hissetmeye çalışmak
  • kendimi iyi hissedip ertelememek.. bunları yazarkende düşündüm. ama sanırım içimden gerçekten gelenler bunlar.
__________________
more than just a girl...
justagirl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla