Şükürler olsun ki güzel yurdum Türkiye'deyim. Aslında bir dünya insanı olduğumu düşünüyorum. Bu ülkede doğmuşum. Başka bir yer de olabilirdi ve ben
ülkemi yine severdim. Nerede yaşarsam yaşıyayım. Toplumların sevgiyle buluşacağı günlere olan inancımla
bugün Türkiye'de yol almaktayım. Ve ne iyi ki böyle! Olağanüstü güzelliklerin bütünleştiği Anadolu... Vatanımız!
Kaynaklarının sonsuz olduğu yeryüzünde göz kamaştırıcı güzellikleri, saygın gelenek ve görenekleriyle bizim ülkemiz.
Milli ve manevi değerlerimizle birlikte tüm Anadolu'ya yayılmış dünya medeniyet ve uygarlıklarının beşiği olmuş
topraklarımızın değerini bilmemiz gerek.
Yüreği güzel insanların elele vermesiyle ülkemizin daha iyi günler göreceğine inanıyorum. Kardeşliğin, dostluğun,
sevginin herşeye çözüm olacağını düşünüyorum. Yüzü gülen, karnı tok, yarınlara umutla bakan çocukların
büyüyeceği yemyeşil bir Türkiye'ye kavuşmak için hala zamanımız var.
Bu coğrafyada dünden bu güne çok renkli ve çok sesli ortamlarda, etnik kökeni ya da dini inancı ne olursa olsun
yüzyıllardır daima bir arada ve özgür yaşamış insanlar olarak bayrağımızı dalgalandırdık. Çocuklarımıza onurlu bir
gelecek sunmak için ülkemizin milli ve manevi değerlerine saygılı, sahip çıkan ve koruyan örnek vatandaşlar olmalıyız.
Türkiye Cumhurriyeti'nin demokratik bütünlüğü sürecek ve çağdaş dünyada daima hak ettiği yerde var olmaya
devam edecektir.
Yaradan'a şükürler olsun ki Türkiye'deyim. |