Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2009, 05:58 PM   #1 (permalink)
gökçe y.
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2009
Mesajlar: 216
Tesekkür: 977
219 Mesajinıza toplam 1,274 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gökçe y. is a jewel in the roughgökçe y. is a jewel in the roughgökçe y. is a jewel in the roughgökçe y. is a jewel in the rough
Standart Gülmenin Fauydaları

GÜLMEK
Gülmenin faydaları saymakla bitmiyor!

Alman Dr. Heiner Uber,''Gülme Prensibi'' adlı kıtabında bu yararları anlattı.

19. Yüzyıl sonlarına kadar ayıp ve kaba bir hareket olarak tanımlanan gülmenin, aslında insanın ''en iyi doktoru'' olduğu belirtilen kitapta, günümüzde yüzünden gülümseme eksik olmayan ınsanların daha karizmatik görüldüğü anlatılıyor.

Kıtapta ayrıca gülmenın 11 yararı da sıralanıyor.
İçten gelerek, kahkalarla gülmek kalpten bağışıklık sistemine kadar bütün sağlığımız üzerinde büyük ölçüde etkili...
Gülmenin insan sağlığı üzerindeki sayısız faydalarına işaret eden uzmanlar, gülerek daha uzun ve mutlu bir hayat sürebilirsiniz diyor. İşte kahkaha ile ilgili bazı bilgiler...
- Öfke ve kin duygusu bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Neşeli ve bol kahkaha atan kişilerin ise bağışıklık sistemi daha kuvvetli.
- Güldüğümüzde yüzümüzde 15 kas birlikte çalışıyor.
- Gülmek erkek ve kadın arasında da farklılık gösteriyor. Erkekler daha kısa süreli gülerken kadınlar daha uzun kahkaha atıyor.
- Güldüğümüz zaman tümör ve virüslerle savaşan hücrelerimizin sayısı da artıyor.
- Özellikle ruhsal bazı hastalıkların tedavisinde gülme terapisi kullanılıyor. Hastalar üzerinde olumlu etkileri olduğu gözleniyor.
- Patch Adams isimli doktorun çalışmaları bu konuda örnek olarak gösteriliyor.
- Çocuklar günde yaklaşık 300 kez gülüyor, yetişkinler ise günde ortalama 17 kez gülüyor.
- Yanımızda biri olduğunda yapılan espri ya da komik bir olaya yalnız olduğumuzdan on kat daha fazla gülüyoruz.
- En çok yapılan şakalara gülüyoruz. Rakamsal olarak bu oranı yüzde 80 şeklinde ifade etmek mümkün.
- Kadınlar erkeklerden % 126 oranında daha fazla gülüyor.
Pozitif düşünen kişilerin hastalıkları daha kolay yenebildiğine kimi zaman hepimiz şahit olabiliyoruz. Bu bir tesadüf değil. Bağışıklık sistemimiz bakteri, virüs ve kanser hücrelerine saldıran 30 trilyondan fazla hücreden oluşuyor. Bu hücrelerin farklı isimleri ve farklı fonksiyonları var, ancak araştırmalar bu hücrelerin bir çoğunun kişi yapıcı duygular içerisinde olduğunda daha güçlü yıkıcı duygular içerisinde olduğunda ise daha zayıf olduğunu gösteriyor. Psikonöroimunoloji alanındaki araştırmalar, farklı duygusal deneyimler esnasında farklı kimyasal maddelerin salgılandığını ortaya koyuyor. Bu kimyasal maddeler bağışıklık hücresinin yüzeyindeki alıcılara “bağlanarak” hücrenin bünyeyi koruma kabiliyetini arttırma ya da azaltma yeteneğine sahip. Bu sebeple yıkıcı duygular bağışıklık sistemini zayıflatırken yapıcı duyguların bunu güçlendiriyor. “Doğal öldürücü hücreler virüs ve kanser hücrelerini ortadan kaldırabilir.”diyen Patty Wooten ilginç bazı araştırma sonuçlarından söz ediyor: “San Diego VAMC’den Michael Irwin’in çalışmaları hayattaki değişikliklere verilen depresif reaksiyonlar sırasında hücre etkinliğinin düştüğünü ortaya koymuştur. Lee Berk ve Stanley Tan’ın araştırması ise neşeli bir ruh halinin doğal öldürücü hücrelerin sayısını ve etkinliğini arttırırken tükürük immunoglobulin A konsantrasyonunun arttırdığını ve bağışıklık sistemini zayıflattığını ispat eden stres hormonu seviyesini azalttığını göstermektedir.”
GÜLMENIN YARARLARI


1- Cinsel yaşamın daha iyi olmasını sağlar
2- Soğuk algınlığından korur
3- Şeker hastalığına karşı korur
4- Tansiyonun dengede kalmasını sağlar
5- Vücuttaki ağrıların azalmasına neden olur
6- Stresi yok eder
7- Mutlu hissettirir
8- Saldırgan ve sinirlı olmayı engeller
9- Fiziksel olarak iyi hissetmenizi sağlar
10- Sindirime yardımcı olur
11- Kötü huylu tümörlerle mücadele eder
ALINTIDIR.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

gökçe y. isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla