Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-01-2008, 12:54 AM   #2 (permalink)
EYLÜL75
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 10
Tesekkür: 0
7 Mesajinıza toplam 14 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
EYLÜL75 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: dünyaya – yakın – objelerin çarpma riski

"Jüpiter tüm güneş sistemindeki gezegenlerin toplamından iki kat daha ağır ve iki kat da daha fazla kütleçekimine sahiptir. Bu sayede güneş sisteminin oluşumundan bu yana jüpiter erken evrelerde oluşmuş ve kararsız yörüngelere oturmuş hemen hemen birçok asteroid veya kuyruklu yıldızı ya güneşe doğru sapanlamış yada güneş sistemi dışına savurmuştur. Bu sayede güneş sisteminin eskiye nazaran çok daha sakin ve temiz bir yer haline gelmesini sağlamış.
Güneş sistemi erken evrelerinde Jüpiter sayesinde dünayaya günümüzde çarpışmaları gerçekten ölümcül olabilecek olan kuyruklu yıldız ve asteroidlerin hemen hemen tamamı uzaklaştırılarak bir anlamda gelecekte filizlenencek Dünya üzerindeki yaşam için bir güvenlik şeridi sağlanmış. Ve bu sayede ileride çarpışmaya girecek güneş sistemi artıklarının oranı çok düşük mertebelere inmiş. "

"Yani jüpiterin olmaması demek, astreoidlerin kafamıza yağacağı demek."
Astronomlar, Satürnün de bir miktar bu etkiyi sağladığını düşünüyorlar.

"Dünyamızın oluşumu sırasında üzerinde suyun uzaydan geldiği bilinmekteydi. Ve bu suyu dünyaya servis yapan ise çok büyük ihtimalle erken güneş sistemi döneminde Haden evresindeki dünyaya bir kaç adet büyükçe kartopu savurmuş olan Jüpitere borçluyuz, bir anlamda yaşamın dünyada başlayabilmesi için belkide anahtar bir harekete geçirici rolü üstlenmiş. "


http://www.gokbilim.com/forum/viewtopic.php?t=257

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisi ... /index.htm

EYLÜL75 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla