kadınlar erkeklerin emirlerini yerine getirmelidir farkında olmasak da kadınların hep uydukları sözdür ama dillendirince her bir kadın kişisi tepki vermeyi de kendine görev bilir. devletin bile eril kimlikli olduğu* patrimonyal* geleneğe dayalı türk toplum yapısında kadın olan en başta devletin vesayet ve denetimi altındadır. onun seçeceği işler bile devlet vesayeti altında belirlenir.
aile hayatında evin reisi erkek tir mesela. her ne kadar medeni kanun ailenin ortak kararlarından kadın ve erkek birlikte sorumludur dese de uygulamada kadın hep erkek olanın söyledikleriyle bağlı kabul mercii dir. misal, evin ortak mülkiyetindeki arabayı erkek, kadına danışmadan satabilir ama bunu kadın yapınca kıyamet kopar, bu durum boşanma vesilesi bile olabilir. ve hatta arabayı kendisinden habersiz sattığı için kocasına boşanma davası açan kadın belki hakimce nasihatle evine yollanacakken, aynı hakim karım bana sormadan arabayı sattı, gururumla oynadı.. gibi bir laf eden adamla karısını belki derhal boşayacaktır.
velhasılı kadın, yeri geldi mi kırıp dizini evde oturması gerekendir. ha erkek olana söyleseniz, sen kır dizini evde otur deseniz belki tamam cevabını alırsınız ama o erkek evde oturmayı elinde limonata, gölgedeki hamağında vakit geçirme olarak algıladığı için bunu kabul etmektedir, o da ayrı hikayedir. tabi evde oturan ve ev hanımı diye tabir edilen her bir bayan sabahtan akşama kadar ev işlerini yapmıyor, orda, gölgedeki hamağında öylece yatıyordur değil mi?
hal ve şerait bu iken kadın erkeğin emrini yerine getirmelidir demek, biraz da gereksiz bir vurgu cümlesini dillendirmek demektir varolan halin altını çizmek anlamına gelir.
Kaynak: İtüSözlük Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |