ben sana mecburum atilla ilhan'ın en çok sevilen,söylenen ve en güzel şiiri.
ben sana mecburum
ben sana mecburum bilemezsin
adını mıh gibi aklımda tutuyorum
büyüdükçe büyüyor gözlerin
içimi seninle ısıtıyorum
ağaçlar sonbahara hazırlanıyor
bu şehir o eski istanbul mudur
karanlıkta bulutlar parçalanıyor
sokak lambaları birden yanıyor
kaldırımlarda yağmur kokusu
ben sana mecburun sen yoksun
sevmek kimi zaman rezilce korkuludur
insan bir akşam üstü ansızın yorulur
tutsak ustura ağzında yaşamaktan
kimi zaman ellerini kırar tutkusu
bir kaç hayat çıkarır yaşamasından
hangi kapıyı çalsa kimi zaman
arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu
fatih'te yoksul bir gramofon çalıyor
eski zamanlardan bir cuma çalıyor
durup köşe başında deliksiz dinlesem
sana kullanılmamış bir gök getirsem
haftalar ellerimde ufalanıyor
ne yapsam ne tutsam nereye gitsem
ben sana mecburum sen yoksun
belki haziran'da mavi benekli çocuksun
ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor
bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden
belki yeşilköy'de uçağa biniyorsun
bütün ıslanmışsın tüylerin ürperiyor
belki körsün kırılmışsın telaş içindesin
kötü rüzgar saçlarını götürüyor
ne vakit bir yaşamak düşünsem
bu kurtlar sofrasında belki zor
ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden
ne vakit bir yaşamak düşünsem
sus deyip adınla başlıyorum
içim sıra kımıldıyor gizli denizlerin
hayır başka türlü olmayacak
samime sanay da güsel söyler
attila ilhan şiiri..daha çok bir insanın sevgiliye yakarışı sırasında en çaresiz haliyle dile getirebileceği söz öbeği.en acı yeri ben sana mecburum,sen yoksun....
şiirde geçen en can alıcı kelime için .
şairin kardeşi çolpan ilhan'a yazdığı şiir
üzüldüğüm şiirlerden biridir. çocuklar duymasın, babalar duymasın bilmemne gibi dizilerin favori şiiridir, her romantik oyuncumuz başlar bi ucundan gevelemeye. yazık..
kesinlikle şairimiz attila ilhan'ın kendi nefesinden dinlenilmesi gereken bir şiir. şiir kasetinde onun hala yaşadığını hissetmek harika bir duygu. o kadar içten ve şavaşarak dile getiriyor ki aşkını. insanın aşık olası geliyor...
çocuklar duymasın gibi abuk bir dizi de ilk kez duyduğum şiirdir, attila ilhanındır ki ben attila ilhan kimdir bilmezdim o zamanlar, bir gün internetde ararken bu şiiri baktım ki yazarı ölmüş ve ben attila ilhan kimdir nedir bilmeden öldüğünü duydum, ve ben ilk şiir kitabını elimde tuttuğumda o artık yoktu
edit: ve ben
çaresizlik,özlem,muhtaç olma gibi bi çok kavramı aynı anda anlatan, çoğu zaman sadece bu cümlenin yeterli olduğu muhteşem attila ilhan şiiri..
attila ilhan ın sesinden dinleyince çok ama çok anlamlı olan şiir.
en anlamlı sözü için
kendi sesinden başkasında asla aynı tadı bulamayacağınız şiir, buyrun dinleyelim
http://www.youtube.com/...
derin analizi hakeden en güzel attila ilhan şiirlerinden biridir,şairin iç dünyasını özetler.toprağı bol olsun.
atilla ilhan'ın anlam değeri yüksek,bizden sonra ki nesillerinde okuyabileceği,nadide eserlerinden birtanesidir.
Kaynak: İtüSözlük Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |