Konu: arkadaş
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-01-2009, 03:34 AM   #1 (permalink)
bluemoon24
Albay

Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart arkadaş

en basit anlamıyla tanıdık, bildik ve kendisiyle paylaşımda bulunulan kimse.

hayatta para gider sevgili gider ama arkadaş tek kalıcı kimsedir

bkz. olmazsa olmaz)

herzaman birlikte olduğun birlikte vakit geçirdiğin insan değil uzakta olduğu, uzun süre görüşemediğinizde dahi hep berabermiş gibi hissettiğin kimse..

çok fazla sahip olabileceğiniz ama hep bir kaçının daha özel olacağı insan topluluğu

bkz. kanka)

melike demirağın muhteşem duygusal şarkısı

bir kıvılcım düşer önce

büyür yavaş yavaş

bir bakarsın, volkan olmuş

yanmışsın arkadaş

dolduramaz boşluğunu

ne ana, ne kardaş

bu en güzel, bu en sıcak

duygudur arkadaş

ortak olmak her sevince

her derde, kedere

ve yürümek ömür boyu

beraberce, elele

olmasın hiç o taa içten

gülen gözlerde yaş

bir gün gelip ayrılsak bile

seninle arkadaş

evet arkadaş...

kim olduğumu, ne olduğumu

nerden gelip nereye gittiğimi

sen öğrettin bana

elimden tutup

karanlıktan aydınlığa sen çıkardın

bana yürümeyi öğrettin yeniden

elele

ve daima ileriye

bir gün

bir gün birbirimizden ayrı düşsek bile,

biliyorum, hiçbir zaman ayrı değil yollarımız

ve aynı yolda yürüdükçe

gün gelir

ellerimiz yine dostça birleşir

ayrılsak bile kopamayız

olmayacak o taa içten

gülen gözlerde yaş

bir gün gelip ayrılsak bile

seninle arkadaş

yılmaz güney ve melike demirağın başrollerinde oynadığı film. inceden inceye verilen siyasi mesajlari, melike demirağın zarif güzelliği ve müziği ile hafızalarda yer edinmiştir.

bkz. dost)

bize kim olduğumuz hakkında ipucu verebileceği iddia edilen insan ...

sık sık düzenlediği imza günleriyle bilinen istiklal caddesi'ndeki kitabevi ...

çıkarlarına göre hareket etmeyen, size gerçekten değer veren, seven, güzel ve önemli günlerinizin yanında kötü zamanlarınızda da sizi arayıp soran, başınıza bir şey geldiğinde aklınıza gelen ilk kişilerden..

moralinizin bombok olduğunu gören, sizi neşelendirmek için bir şeyler yapmaya çalışan, küçük ama sizin için çook değerli hediyeler alıp birden odanıza gelen, ardından da sizinle beraber içen, son sigaralarını içmeyip size veren kişiler, bazen kişi ötesine geçen daha da özel insan üstü varlıklar.

uzaklıkla birlikte azalan bir fonksiyon değil her türlü dertten, sorundan, olumsuzluktan bağımsız sürekli artan, kuvvetli, tersinmez bir tepkimedir arkadaşlık. hiçbir katalizöre ihtiyaç duymadan bu tepkimeye girebilip, sonsuza kadar reaksiyon verebildiğiniz insandır, candır arkadaş..

belli ortak paydada iki tarafın da yaşayabileceği hazzı aldığı anda birbirlerine koydukları isim. gün geçtikçe elde etmenin neredeyse imkansıza doğru yakınsadığı bir tür fonksiyon, belirsiz integral.

küçükken mahallede top oynadığım her insan, ilkokulda beraber resim çizdiğim her insan, lisede beraber takıldığım her insan, üniversitede ise tanımlayamadığım birtakım insan.

hiçbir canlı yoktur ki yalnız yaşayabilsin, varlığını uzun süre yalnız sürdürebilsin. koloni şeklinde yaşayan bir grup ufak canlılardan dahi birini kopartıp yaşayabileceği maksimum ortamı yarattığınızda fazla uzun yaşayamadığına tanık olursunuz.

o halde bu yönden arkadaşlık bir mutualizm örneği teşkil etmez mi?

düşünün bakalım yanınızda kendinizi huzursuz ettiğiniz bir arkadaşınız var mı? yanınızdayken sıkıldığınız, bayıldığınız, kendisinin size uymayan davranışları karşısında arkadaş olabildiğiniz bir insan evladı mevcut mu? mevcutsa bu sizin arkadaşınız mı?

o halde zaten arkadaşım olan insan sevgi beslediğim ve kendisine kendimi yakın hissettiğim bir kişidir. yalnızlığımı soğutan bir tür buz çeşididir. aynı şekilde ben de onun yalnızlığını soğutan bir tür buz çeşidiyimdir. sırf yalnızlık mı peki? değil tabi ki. buna ek olarak beraber zaman geçirirken bilumum aktiviteden haz alabildiğim insan tipidir. tabi bu benim görüşüm. eskiden meşe, çam gibi sıfatlarda arkadaşlar da edindim. fakat bir süre sonra ağaçlara olan zevkim azaldı ve bu kişileri ormanda tek başlarına bıraktım.

zaman zaman kimilerce kommensalizm olarak da uygulanan arkadaş tipi. bazı insanların düşüncesine göre karşıdaki sana hiçbirşey yapmasa, hiç kılını kıpırdatmasa, seni sallamasa, yoldan önünden geçsen selam vermese dahi bu kişi onun arkadaşı oluyor, canım arkadaşım benim diyor. e bana giren çıkan yok, sadece garip geldiği için paylaşmak istedim.

aslında herkes arkadaş geçinir.bunlardan kimi satıcı çıkar,türlü pisliği yapıp çeker gider,sallamaz bi daha sizi.gerçeğini bulabilmek dünyanın en zor şeylerindenmiş meğer.ayrıca

arkadaş sen bu değilsin

görünüş sadece giysin

arkadaş niye gücendin

alıştım karıştım ben sana

rüyanda görsen inanma

Kaynak: İtüSözlük

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla