Konu: aktar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2007, 07:39 PM   #6 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: aktar



Bitkiler ve Baharatlar
Kullanımı
Baharatları çok uzun süre pişirirseniz sonuç olarak kuvvetli bir tat elde edersiniz. Uzun zaman alan pişirmelerde; çorba ve haşlamalarda, bitkileri ve baharatları bir saat öncesinde ekleyiniz. En iyi sonuç için, bitkileri servis edeceginiz yemeğe katmadan önce ezmeyi deneyin. Kısa zaman alan pişirmelerde; kuru baharatları erkenden pişirdiğiniz yemeğe ilave edin. Taze baharatlar ve bitkiler pişirmenin bitmesine az kala ilave edilmelidir.Bazı yemek tariflerinde gördüğünüz gibi, bir yemek tarifinin içeresine bir çok bitki ve baharat katılıyor. Doğrusu üç çeşit bitki ve baharattan fazla kullanılmamasıdır. Ta bi Hint yemekleri hariç. Hint yemeklerinde genelde 10 veya daha fazla çeşit kullanılmaktadır. Özellikle curry yemeklerinde, eğer curry yapmayı planlıyorsanız çeşit fazlalığı sakıncalı değildir.

  Alıntı ile Cevapla