Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-02-2007, 12:25 PM   #3 (permalink)
skorpy
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 310
Tesekkür: 0
111 Mesajinıza toplam 419 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
skorpy is an unknown quantity at this point
Standart PSİKOLOJİ NEDİR ?

Insan ve hayvan davranislariyla ve bilissel süreçleriyle ilgilenen psikoloji biliminin 125 yillik bir tarihi vardir. Bu genç yasina ragmen psikoloji, biyolojiden sosyolojiye kadar uzanan oldukça genis kapsamli bir alandir. Psikoloji insan ve hayvan davranislarini ve bu davranislarla ilintili psikolojik, sosyal ve biyolojik süreçleri inceleyen bir alandir. Bir meslek olarak ise psikoloji, psikoloji bilgilerinin insan sorunlarini çözmek için kullanilmasidir. Bu bilginin kullanilmasi psikolojinin alt alanlarina göre degismekle birlikte dili iyi kullanma, arastirma, istatistiksel analiz ve empati gibi bazi özel beceri ve yetenekleri gerektirir.

Psikologlar iki önemli iliski üzerinde çalisirlar: ilki, beyin ve davranis, ikincisi ise çevre ve davranis iliskisidir. Psikologlar hem arastirmaci olarak gözlem, deney ve analiz gibi bilimsel yöntemleri izlemek hem de bilimsel bulgulari uygulamak için yaratici olmak durumundadirlar. Psikologlar arastirma yaparak gelistirdikleri kuramlari sinarlar ve arastirmalar sonucu ortaya çikan yeni bilgileri uygulama alaninda çalisanlarin kullanimina sunarlar. Ayrica, bireylerin ve toplumlarin degisen gereksinimlerini karsilamak amaciyla yeni yaklasimlar gelistirirler.

Psikoloji oldukça genis bir alandir. Psikologlar temel ve uygulamali alanlarda arastirma yaparlar, toplumdaki örgütlere ve diger kurumlara danismanlik hizmeti verirler, bireylere tani koyar ve tedavi ederler, lise ve üniversitelerde psikoloji ögretirler, çesitli testler kullanarak zekayi ve kisiligi ölçerler, davranislari ve bilissel islevleri degerlendirip gerekli durumlarda yardimci olurlar. Bireylerin hem birbirleri ile hem de makineler ile nasil iliski içine girdiklerini arastirip, bu iliskileri iyilestirmeye çalisirlar.
ALINTIDIR
__________________
çareSİZseniz çareSİZsiniz
skorpy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla