mahlas divan edebiyatındaki şairlerin takma adı
ajax'ta oynamış birkaç sene öncesinin avrupa gol kıralı yunan topçu.
edebiyatçı nicki...
bkz. nickname)
osmanlı padişahlarının şiir yazarken kullandıkları ise
fatih sultan mehmet: avni
kanuni sultan süleyman: muhibbi
yavuz sultan selim: selimi
ikinci beyazıt: adli
ikinci osman: farisi
üçüncü ahmet: necib
birinci mehmet: bahti
üçüncü mehmet: adli
üçüncü mustafa: ikbali
üçüncü selim: ilhami
ikinci murat: muradi
üçüncü murat: muradi
isme ilave edilen başka bir isim. lakab.
geleneksel türk şiirinde şiirlerin son bölümünde yer alan takma ad, imza.
türkçe rap müziğinde oldukça kullanılan ve tekrar popüler olan bir kelime.
nick yerine kullanılabilecek sözcük.
sagopa kajmer in türkiye ye a.k.a yerine getirdiği kelime
sözlükte kullanımı, kullanıcı adı olanından bahsedeceğim: ikinci bir kimlik sayılabilir bir nevi. insanlara, gerçek hayattaki bütün bağlarından arınıp yazma imkanı veren bir kimlik. sevgilinizin kullandığı parfümden hoşlanmadığını, hatta tiksindiğinizi, siyasi fikirlerinizi, tanınmadan, gerçek hayattaki siz'den yazabileceğiniz bir pencere.
zirve mantığı, bu noktada, bu düşünceme ters geliyor. zirveye gittiğimde, thedewil katılmamalı oraya, ben katılmalıyım. sözlükteki mahlasların yazarları katılmalı. sözlükteki bir mahlas sözlükte kalmalı. kendi kimliğimi mahlasla birleştirmemeliyim, keza, bu mahlas mantığı ile de ters düşer.
aynı şekilde, gerçek kimliğimi de sözlüğe taşımamalıyım. osman abi'yi tanıyorsam, onunla sorunumda muhatabım sözlükteki mahlası osman68m değil, bizzat osman abi olmalı. birinin şahsını hedef alıp, mahlasına yönelmemeliyim. ancak, bir mahlasla tartışıyor, mahlası hedef alıyorsam, argümanımı o mahlasın karşısına koymalıyım.
türk halk edebiyatında, şairlerin asıl adlarının yerine kullandıkları takma ada denir.
Kaynak: İtüSözlük Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |