Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-12-2007, 01:04 AM   #4 (permalink)
dost27
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 29
Tesekkür: 0
5 Mesajinıza toplam 8 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
dost27 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: ANTEP MUTFAĞI

[b]YOĞURTLU PATATES



M a l z e m e l e r
500 gr. az yağlı parça et
1 su bardağı nohut
1 kg. patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ
Haspir (isteğe göre kuru nane)
Yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI:

Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır.Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip iyice çırpılır.Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır.Daha sonra et,nohut,patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür.Yemek servise hazırdır.




YOĞURTLU BAKLA



M a l z e m e l e r
250 gr. kuzu eti
250 gr. taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
500 gr. bakla
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı haspir
2 adet yumurta
125 gr. margarin
Biraz tuz ve yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI:

Et bir tencereye konarak ateşte tavlanır.Et tavlandıktan sonra tuz,nohut ve 2 lt. su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.1,5 cm. uzunluğunda doğranmış ve ayıklanmış bakla suyu kaynamakta olan ayrı bir tencerede hafif haşlanır.Bakla hafif haşlandıktan sonra içine 1,5 cm. uzunluğunda doğranmış taze sarımsak ilave edilip pişirilir.Pişen bakla ve sarımsak süzgeçten geçirilerek pişmiş olan ete ilave edilip bir taşım kaynatılır.Ayrı bir tencerede yoğurt,un ve yumurta karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzemeler yoğurdun içine boşaltılır.Bir tavada margarin eritilerek üzerine haspir eklenir ve yemeğe dökülür.Yemek servise hazırdır.




BÖREK ÇORBASI



M a l z e m e l e r
100 gr. kıyma
750 gr. kuşbaşı et
1 kg. süzme yoğurt
500 gr. un
250 gr. nohut
125 gr. zeytinyağı
1 adet yumurta akı
Tuz,karabiber,nane
Yeterince su

HAZIRLANIŞI:

Kıyma önce 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavrulur.Soğanlar ince ince doğranarak tavanın içine eklenir.Soğanlarda kav rulunca ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır.Bir kap içine un,soğumuş olan kıyma,karabiber,tuz be bir bardak su konarak sert bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.Elde edilen hamur üzeri ıslak bir bezle örtülerek 10-15 dk. dinlendirilir .Dinlen dirilen hamur 8 parçaya ayrılarak bezeler yapılır.Bezeler elle 1-2 cm. kalınlığında açılır ve bıçakla tavla zarı büyüklüğünde küçük küçük doğranır.Doğranan böreklerin üzerine un serpi lerek 6 saat dinlenmeye bırakılır.Diğer tarafta kuşbaşı etler bir tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile kavrularak akşamdan ıslatılan nohut ve 1,5 lt. su eklenerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır.Ayrı bir tencerede yoğurt,1adet yumurta akı ve bir bardak su ile iyice çırpılır.Daha sonra ocağa konarak kaynayın caya kadar karıştırılır.Pişmiş et ile nohut azar azar ilave edilir.Hemen arkasından 6 saat dinlenmiş olan böreklerin unu elenerek (unsuz olarak) kaynamakta olan yemeğin üzerine boşaltılır.Yemek ocakta 1 taşım daha kaynatılır ve kızdırılmış yağ ve nane ile yapılan sos yemeğin üzerine dökülüp servis yapılır.
__________________
dost27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla