Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-11-2007, 11:57 PM   #2 (permalink)
jaunty
Yüzbaşı
 
jaunty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 592
Tesekkür: 305
186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
jaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura about
Standart Ynt: Talk Pudrası Riskleri

Annelere pudra uyarısı
Bebek cildinde meydana gelen sorunların başında yer alan ve pişiklerde kullanılan pudra, cilt travmasını artırıyor

Yrd. Doç. Dr. Hayri Levent Yılmaz, bebeklerde en çok yaşanan problemlerden birinin “pişik” olduğunu belirterek, annelere “pudra kullanmayın” uyarısında bulundu.

Yılmaz, pişikten korumak için, bebeğin altını kirletir kirletmez, hemen değiştirilmesi ve ılık su ile temizlenmesi gerektiğini ifade etti. Bebeklerin altlarının sabunla kesinlikle temizlenmemesi gerektiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
“Cilt kıvrımlarına özen gösterilerek ılık suyla yıkanmalı. Kurulama için sert cisimler yerine yumuşak, emiş gücü yüksek havlu kullanılmalı. Hazır olarak satılan ıslak mendiller ile pudra kesinlikle kullanılmamalı. Çünkü pudranın tanecikleri ve sonrasında oluşan küçük pudra kümecikleri en hareketli bölge olan kasık bölgesinde ve kıvrımları arasında sürtünmeye bağlı cilt travmasını artırarak pişik gelişimine zemin hazırlar. Bunun yerine her alt temizliğinden sonra pişiği önleyici kremler sürülmeli. Bu kremlerde pişik oluşmadan önce kullanılmalı. Pişik oluştuktan sonra sürülen kremler faydasız olur.”

Yılmaz, kalorifer, klima veya elektrikli soba kullanılan evlerde bebeklerin cildinde kurumayı önlemek için nemlendirici kremlerin kullanılması gerektiğini de sözlerine ekledi.


alıntı
jaunty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla