* izmirin dağlarında çiçekler açar
Altın güneş orda sırmalar saçar
bozulmuşmuş düşmanlar tel gibi kaçar
Yaşa M.Kemal paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa
-------
izmirin dağlarında oturdum kaldım
Şehit olanları deftere yazdım
Öksüz yavruları bağrıma bastım
Yaşa M.kemal paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa...
insanı gururlandıran beden eğitiminin vazgeçilmezi.
* sözlerinin tam hali şöyledir
izmir'in dağlarında çiçekler açar
Altın gümüş ordu ateşler saçar
Bozulmuş Yunanlılar yel gibi kaçar
Kader böyle imiş ey şanlı ata
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Peygamber kucağında şehitler yeri
Çalındı borular haydi ileri
Bozuldu çadırlar kalmayın geri
Türk oğluyum ben ölmek isterim
Toprak diken olsa yatağım yerim
Allah'ından utansın dönenler geri
* bir tane de sözsüz olan vardır, o kadar duygulu, o kadar gururlu ama hüzünlü bir marştır ki düşününce bile göz yaşartır. en güzel marştır. ondan sonraki en güzel marş da zaten yukarıdaki sözlü olan izmir marşı'dır.*
* çoğu acemi askerin yemin törenine kadar yüzlerce defa söylediği marştır...
* az önce kirik kanatlar'da söylenenher turk evladını hem gururlandıran hem duygulandıran marştır.
* kurtulus filmindeki versiyonu muhteşem olan marş. senfoni orkestrasının söylediği bu marşı ne zaman duysam tüylerim diken diken olur, gözlerim dolar.
* goztepe taraftarının "yavşaktır bütün karsiyakalilar" diye söylediği marş. *
* her dinleyişte tüyleri diken diken eden marş. hele ki kurtuluş filminde mustafa kemal pasa'nın türk bayraklarıyla donatılmış kordon'dan geçerken çaldıgında felç olmamak elde değil.
* erkan yolaç'ın evet hayir yarismasinda kaybeden yarışmacıları uğurlarken çalan marştır.
+evet kuralları biliyorsunuz, iddialı mısınız?
-hımm çok iddialıyım
+yarın cumhuriyet mitingi var katılacak mısınız?
-evet
+obaaaaaaaaaaaaaaaaa
-mnskym, abi dur zıplama bu sayılmaz
+dırıdıtdıtdıtdıdıııııııııııı
* ülkenin kurtuluşa giden yolda gösterdiği gayretleri, emperyalist işgalcilerin ve zihniyetin defedildiği şehirde dinlendiğinde, daha iyi anımsatan ve bazı kendini bilmezlere tekrar tekrar dinletilmesi gereken marştır.
* TSK Armoni Mızıkasının süper söylediği. her dinleyişimde tüylerimi diken diken yapan. sabah uyanmak için telefonuma alarm yaptığım süper marş.
* http://www.akpizmir.org adresinden dinleyebileceğiniz marştır .
* kurtuluş filminde dinlenip insanı gaza getiren mustafa kemal paşamızın sevgisini alevlendiren bir marş.
http://www.youtube.com/wa...mode=related&search= +
* herhangi bir milli bayramda veya arabada giderken veya evde veya tv de rastlandıgında, [şöyle kallavi bir müzik sisteminiz de varsa hele] son ses acıp bağıra cağıra, hançerenizi yırtarcasına söylendiğinde, gözyaşlarına hakim olunamayan marş.
bu duyguyu, o anki hissiyatı kelimelerle anlatmak zordur. ben de anlatamadım zaten.
"Türk oğluyum ben ölmek isterim
Toprak diken olsa yatağım yerim
Allah'ından utansın dönenler geri
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa"
* dinlendiğinde ben türküm diyen herkesin tüylerini diken diken eden marşdır bu efenim. Aynı zamanda mustafa kemal ataturkün ne kadar büyük bir insan olduğunu bir kez daha hatırlatır bünyelere.*
*