murat kekilli * bu aksam olurum'ü ikinci söyleyişinde tanınan arabesk/rock türkücüsü. ilk albümünü* fazla kişi bilmez.
* kaset çıkarsa da dinlesek denesi popçu.
* ''bu gece aklıma gelmeyecektin'' ve adını hatırlamadıgım, ama ''hani murat diyorsun ya hanı bakıorsunya goz bebeklerımın ıcıneee'' diye olan sarkısı alkol alınınca gayet guzel gelen sarkıcı.
* adananalı bir şarkıcı.
* gercekten emek harcayak sarkı yapan saf ve temiz toraman anadolu yaylalarının isyankar rocker'ı..
* 17 Nisan 1968 yılında Adana'da doğan Murat Kekilli, ilk, orta ve lise eğitimini de Adana'da tamamladı. Kocavezir Mahallesi'nde oturan ailesinin fakir olması nedeniyle tatillerde, Adana ve Ceyhan'da karpuz tarlalarında çalıştı. Müzik yaşantısına fiili olarak 1991 yılında başladı. Toplam 5 kaset çıkaran Murat'ın diğer albümleri, Bu Akşam Ölürüm adlı kaseti kadar ilgi görmedi. Kekilli, müzik yaşantısını Adana'da sürdürüyor.
'Bu akşam ölürüm' adlı hit şarkısıyla günlerce Türkiye'de çalınan bir isimdi Murat Kekilli. O çıkışından bu yana ise pek adı duyulmaz oldu. Kekilli şimdi nerede ve ne yapıyor? Kekilli istanbul'un şaşaalı ışıklarından kaçarak Adana'ya yerleşmiş. Müziği bırakmadığını, çalışmalarına Adana'da devam ettiğini belirten Murat Kekilli, sevenlerine 'tam bir insanca duygu' olarak nitelediği sabrı öneriyor. Allah hepimize böyle bir ihsan eyler inşallah... dedirten insan
* bir ara müziğe küsüp adanaya yerleşen,,kendini tarla,bahçe işlerine veren daha sonra tekrar sahnelere dönen şanssız arabesk-rock yorumcusu,,yanlış hatırlamıyorsam bir ara bacağından vurulmuştu,,
* ilk albümü
* adı altındadır. kasedin tam adı "eşşek gözlüm" - "vay be" dir. bu albüm neredeyse hiç ilgi görmemiştir fakat murat kekilli'nin en muhteşem şarkıları bu albümde toplanmıştır. çıkarttığı diğer albümlerdeki hit şarkılarının tamamı bu albümdedir. geriye kalan birkaç şarkı vardır. onlarla albüm yaparsa yine bol bol satar diye düşünüyorum. mesela bir
* ı vardır ki akıllara zarardır. müziğinde elktro saz ile gitarı bir arada kullanmıştır ve bu muhteşemdir. anadolu rockı tama anlamıyla yapan tek şarkıcıdır.
* reha muhtar'ın önce r vakaları dolayısıyla "kekilli misin nesin hemen o şarkıyı yayından kaldır,ve bir daha böyle şarkılar yapma" diyerekten ana haber bülteninde fırçaladığı,kısa bir süre sonrasında da yanında iken "sen sanatçısın" diyerek gerçeği anladığı,farklı ve değişik bir tarza sahip değeri geç anlaşılmış bir anadolu rockçısı.
* pek muhterem fetullah efendinin pek muhterem cemaatiyle bir şekilde alaka kurmasından korktuğum kişi.
alakadan kastım, kanat altına alma tarzında. dinlediğimden değil, üzücü bir olay olmasından.
* bu akşam ölürüm ya da ismi herneyse, o şarkısını rock değil de arabesk formatında çıkarsaydı, uzun yıllar türkiye kendine gelemezdi, harcadı kendisini bir rock sevdasına, işin komik tarafı, kendi şarkılarının ve de felsefesinin * rock la uzaktan alakası yok. yedin lan kendini kekilli yazık sana
* "tek hayalim annemi, babamı hac a göndermek" dedikten sonra bir daha medyada göremediğim güzel sanatçıdır.
* bu aksam olurum adlı parçasını nerden aklına geldiyse yeni kasedine tekrar koyarak ünlü olmuştur.
aynı parça daha önce ferdi tayfur a ait ferdifon plakçılıktan çıkardığı dunyanin en guzel gozleri eseklerdedir isimli parçayla lanse edilen albümünde de bulunmaktadır. sanırım bu parça yüzünden diğer parçalar da tanınamamıştır. aslında sözler komik geldiği için bu eşşek gözlü parçasından dolayı tanımışızdır kendisini.
her önüne gelenin kaset çıkararak ünlüler kervanına katıldığı kendilerini sanatçı sanarak götünün tavana vurduğu bir dönemde türkiyenin en çok konuşulan adamı haline gelmiş ama adının rlarla anılmasına içerleyerek bırakınız götünün kalkması gibi bir durumu ben köyüme dönüyorum diyerek ortadan kaybolmuştur ve bu davranışıyla kişilik olarak da hayran olduğumuz, sevdimiz bir insan olmuştur.
* yakında albümü çıkacak olan sanatçıdır, ayrıca bir arapça rock söyleyerek değişik bir yanını daha ortaya koyan güzel insandır. ayrıntılı bilgi için
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=192066
* son klibindeki parçasında hatim indirecek kadar dua okuyan şarkıcı.
* beni bu dünyada avara eden bin beter olsun diyen sanatçı.
* bu aksam ölürüm adli parcasiyla ün yapmis, sarki söylerken cilgin davranislar sergileyen, bildigim kadariyla mersinli sanatci.
* Söyleme onu da denedim
Olmadı yapamadım
Her sevdada her kavgamda
Çocuk düştüm yıprandım
Buzdum incitildim su oldum
Sen hep içimdeydin yüzüyordun
Buzdum incitildim su oldum
Bense hala sana susuyordum
murat kekilli - söyleme
çok güzel söylediğini düşündüğüm parça.
* son albümü olan "ahir zaman" da yesil basli govel ordek türküsünü mükemmel yorumlayan sanatçı.
* son albümünde ''ahir zaman'' şarkısının girişinde seslendirdiği kur'an ayetlerini yanlış okumuştur. ayrıca yine en son albümündeki ''sam amcalar'' şarkısı da dinlenmeye değerdir.
* kim ne derse desin kendine has bir adam. ilk çıktığı zamanlarda, reha muhtar denen iq'su düşük
herifin kurbanı olsa da şimdilerde ortada görünmeyip, sadece müziği ile gündeme gelmeye çalışıyor..
* türkiye de çekilmiş en iyi klip olan "çılgın" ın sahibidir..örnek alınası birisidir..
* sibel kekilli ile hiçbir akrabalığı bulunmayan insandır. zira bazıları sibel kekilli ile kardeş olduğunu iddia eder.
* halktandır, sadedir, sevilir, rockcıdır * Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |