dedirten * kendi halindeki cümlelerde son kelimenin önüne eklenerek cümleye "sözlük formatı" kazandıran kelime.
* herhangi bir kelime grubuna eklendiğinde "sözlük formatı" na uyduğunu sananların kullandığı kelime.
* iğrendiğim kelime olmuştur kısa zaman içinde. suyu çıkarılmıştır. eğer bir insan her entrysinde bu kelimeyi kullanıyorsa kabiliyetsizdir, cibiliyetsizdir.
.dedirten laflar da vardır.
* fotmat ihlalini meşru hale sokmaya yarayan bi nevi imdat cekici.
tehlike anında cümleye sondan tam gaz giriveriyor.
ne özgünlük, ne estetik hepsini beraberinde götürüp sadece formatla baş başa kalıyor kendisi.
mümkün mertebe kaçınalım, kaçındıralım efenim.
* modlar tarafından yasaklanan kelime.
* sözlüğümüzün kullanmayı pek bir sevdiği güzide kaçamak kelime.
* sözlük formatına aykırı olduğunu bazı yazarlarımızın kavrayamadığı kelime. şimdi söyle oluyor sayın "dedirten" yazarlar
sözlükte forum tarzında girdi girmek yasak dolayısı ile sadece düşüncenizi ileten cümleyi yazamıyoruz. ki şöyle örnekleyeyim:
başlık:
şimdi siz "ne alaka" diye düşünüyorsunuz bu konu hakkında. ama bu formata aykırı. peki siz ne yapıyorsunuz? işte bu "dedirten" kelimesini yamayıp, "ne alaka dedirten olay/başlık" yazıp girdiyi o şekilde giriyorsunuz. peki biz yiyor muyuz sayın "dedirten" sözlük yazarları? hayır. demek ki bir kelime eklemekle forum tarzı entry sözlük formatına uymuyor. bu sadece dedirten kelimesi için geçerli değil, bu şekilde forum tarzı girdilere yamanan bütün kelimeler için geçerli. o halde yapmayalim sayın "dedirten" sözlük yazarları.
* kankası için
1. çoğu zaman sınır bozucu olabilen şey.
2. sözlükteki 9 kusurlu hareketten biri.
* entrylerine sonuna başlığın cinsine uygun isimle getirilerek formata uymayan entrylerin güzide bir entry oldurtan, kıl olunan bir entry bitirgeci.
türkçenin sondan eklemeli bir dil olduğunun kanaatine varılmasıyla, bu bitirme şeyinin gereksizliğinin farkına varılır, aydınlanır. formata koyayım diyenlerin, düzen bozucuların adeta peşkeş çektiği bu olay yasaklanmış, iyi olmuş.
iyi, gerçekten iyi.
* çok abes bir örnek olmadıkça kullanan kişilerin yazınsal becerilerini gösteren edevat.
* görüldüğü zaman "yeter ulan, bu ne biçim tanım yapmak" dedirten kelime.
edit:
* "eben!" diye cevap verilesi, hatta "eben!" dedirten kelime.
* yazarların herşeyi ingilizce tasavvur edip türkçeye çevirirken passive voice tabirlere saygılarından ötürü kimliği tespit edilemeyen şahıslara top atma tandansıdır bu kelime. tanım içinde geçer, ardından hayatın sırrını verirse bila şek ve la şüphe kendini affettirir.
sözlüğü günlük gibi kullanan dimağların kulakları çınlasın...
örneğe gerek varsa eğer
elbise dolabindan hanima atlarken cukunu kiran sahis
başlığına serpiştirilen entryler içinde beni en çok kusturan "vay anasını sayın seyirciler dedirten şahıs" yazan kemçük ağızlı şahsiyetin ifadesidir.
şöyle bir hayal ediyorum haberi okurken aldığı pozisyonu. dededen kalma sallanan sandalye, yarım şişe bira, ağızda sigara. sol frame e bakıyor, bir de ne görsün. hayatında çükünü bu kadar ulvi bir amaç uğruna hoyratça hadım eden birileri de varmış demek ki diye düşünemeden üç saniye içinde tepkisini veriyor
"vay anasını sayın seyirciler"
ulan adam gibi yazsana gerçekleri. "benimki bi boka yaramıyor abi, al benimkini senin kırık olanla değiştirelim ve hatta kırık olan yerden kaynatalım" falan diye.
ataların bacaklarının arasında sakladığın şeyle tüm rusların babası olmadı mı bi zamanlar
* sürekli yapılan hata.
bir başlık, bir entry kimseye bir şey dedirtemez. sözlük formatına uyacağım derken sıçmayalım mümkünse. sonra foruma döner burası falan mazaallah. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |