Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2006, 03:30 AM   #8 (permalink)
etf
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2006
Mesajlar: 200
Tesekkür: 0
94 Mesajinıza toplam 280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
etf is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Telkinlerde Başka Müzikler Kullanma Önerisi

Ney sesli scriptlerin daha iyi olacağı inancındayım. Atakan Bey de neyle ilgili açıklamaları yapmış.Sayın güvenli27 Türk Sanat Müziği makamları hakkında yeterli ve açıklayıcı bilgi vermiş.
Türk Sanat Müziği bizim bilinç altımızda yer etmiş bir müziktir. Bu taa bebeklikten kalan bir bilinçaltıdır ve yaş ilerledikçe artan bir pekiştirme vardır. Çünkü temelde bizim kendi müziğimizdir. Onunla büyümüşüz, onunla eğlenmişizi onunla ağlamışız, onunla gülmüşüz,... Doğduğumuzda kulağımıza okunan ve hala devam etmekte olan Ezan sesi bile Türk Müziği Makamı olan Hicazdır. Hayatımızda okadar çok Türk Sanat Müziği vardır ki bu müziği soyutlamamız mümkün değildir. Toplum olarak Türk Sanat müziği bizim özümüzdür ve hiç bir zaman yabancılık çekmeyiz.
Yunus sesi konusunda birçok araştırma vardır olumlu olduğuna dair, ama bizim toplumumuzda kaç kişi vardır ki gerçek yunus sesi duymuş olsun.(Her ne kadar 3 yanımız Denizle çevrili olsa da) Hatta Forumdaki yazıları incelersek çoğu kişi bunu Kuş sesi olarak algılamaktadır.(Eğer script ismi Yunus.. ile belirtilmese daha fazla olacağı inancındayım)
Ortaçağ döneminde şu an kendilerini medeni olarak nitelendirilen Avrupalılar delilerini(aslında akıl hastaları olması daha uygun ama toplumumuz böyle söyleyince daha iyi anlıyor) yakarken, biz Ney,Kanun vs.ile Türk sanat Müziği makamlarını kullanarak tedavi etmiş insanlarız.
Atakan Beye 2 yönden teşekkür etmek isterim: Birincisi böyle birşeyi akıl edip uygulamasından dolayı. İkincisi ise Milli değerlerimize sahip çıkmasından dolayı.
Tabii bunların yanı sıra konu bilinçaltı olunca her toplumun etkilendiği müzik farlı olmaktadır. Şu an bize Japon müziği çok garip gelir ama Japonlar için vazgeçilmez olabilir. Dolayısıyla Ney versiyonunun etkisi diğerlerine göre daha fazla olacağı inancındayım. Tabii olarak bu biraz da kişisel tercihtir ve kimse tarafında yargılanamaz....
Ney ile scriptleri bende indirmek isterim ve bu paylaşım için sonsuz teşekkürler....
Sevgi ve saygı ile....
etf isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla