Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-11-2007, 03:17 PM   #27 (permalink)
hülyaa
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 742
Tesekkür: 29
190 Mesajinıza toplam 493 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hülyaa has a spectacular aura abouthülyaa has a spectacular aura abouthülyaa has a spectacular aura about
Standart Ynt: SECRETTEKİ KAYIP PARÇAYI BULMAYA DOĞRU

Yaratıcı güç,yaratmış olduğu insanların önüne büyük bir alan daha yaratır..ve bu alanın içine toprak,taş,ateş,su ve daha bir çok kaynağı koyar..insanlığın bilgeliğine bırakır...
bir topluluk kendilerine sunulmuş bu niğmetlerden nasıl faydalanacaklarını düşünerek,ateşi,suyu,toprağı taşı ve diğer nimetleri akıllarıyla değerlendirir..hepsini kullanarak yeni yerleşim alanları inşa ederler...her yeni buluşlarla,kendilerini keşfeder ve daha yeni buluşlara imza atarlar..içlerinden bazıları,benlik duygusuna kapılarak bunları ben yaptım..ben yaratabiliyorum..der..bazılarıysa bunları bize sunana ve değerlendirmemiz için bize bu aklı verene şükürler olsun diyerek şükrederler..
diğer topluluk önlerine sunulmuş bu niğmetleri değerlendirmezler,bunlar kutsaldır,ellemeyelim,bozmayalım,dokunmayalım derler..hayatlarını taşdevri misali teknolojiden uzak olarak yaşamaya adarlar..
şimdi soruyorum..önlerine sunulan imkanları değerlendirip,onlardan yeni şeyler yapıp hayatlarını en iyi şekilde yaşamaya çalışan insanlar,yaratıcı mı?yoktan mı var ettiler?olmayan bir şeylerden neyi oldurabildiler?sadece kendilerine sunulan imkanlardan birşeyler elde ettiler..o halde yaratıcı değiller..verilenlerle zaten var olan yaratılmışı,yeniliklerle karıştırıp şeklini değiştirdiler..öz aynı öz..hamuru elde edip şekil veren benim ama unun varlığını var eden ben değilim..
yukardaki hikayeyi bir yerde okumuştum..aklımda kaldığı kadarıyla yazmaya çalıştım..aslı daha uzun tabi..ama sözün uzunu kime söylenir bilirsiniz
secrette bize sunulan bir niğmet..hepsi bu...dileyen değerlendirir...dilemeyen ???
__________________
bilge insan güneşi gösterir..anlayan güneşe..anlamayan bilgenin parmağına bakar..
hülyaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla