Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2007, 02:24 AM   #15 (permalink)
gencer
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 5
Tesekkür: 0
5 Mesajinıza toplam 7 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gencer is an unknown quantity at this point
Standart Başda ağırlık hissi...

bana öyle geliyor ki bu ağrı bulantı diye bahsettiiğiniz şeyler günlük yaşantımızdaki alışkanlıklarımızdan kaynaklanıyor.bence tamamen psikolojik.

bu tür müzikleri arkadaşımızında söylediği gibi (meraba..ben iki gundur dinliyorüm,vapurda gidiyomuş gibi bi his acaip kötu bi bulantı,baş ağrısı,halsizlik... ) belki daha önce vapur gibi çalkantılı biryerde dinlediğimizden bulantı, müze gibi (çoğumuz için)sıkıcı ve yorucu bir yerde dinlediğimiz için 'başta ağırlık' diye tabir ettiğiniz şeyleri hissediyormuşsunuz gibi geldi bana.

pop, new ege,.... gibi müzükler günümüzde okadar hayatımızın içerisinde ,birine adınıda verdiği gibi(pop müzik) okadar popüler ki onlarla yaşamaya okadar alışmışız ki ve geçmişimizde(kastedilen Osmanlı) çokça dinlenen ney seslerine okadar yabancı kalmışızki şimdi tabiki içerde biryerlerde sadece gittiğimiz kasvetli mekanlarla alkımızda yer etmiş ney tınıları için 'başımda ağırlık hissi yarattı' yayut mide bulantısı hissettim' demeniz normal gözükebilir.

yerleşmiş alışkanlıklar, ve hiç yerleşmemiş ,hatta yabancısı olduğumuz seslerin farklı algılanmasından kaynaklanıyor bence.

değişik bir bakış acısı oldu ama bana neyin bulantı , halsizlik , ağrı verecek bir müzik olduğu çok gerçekçi gelmiyor.
doğrusu tam aksi yönde bir etkisi olacağını düşünüyorum.
gencer isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla