ÇAYDANLIK sizce ne demek, ÇAYDANLIK size neyi çağrıştırıyor? *
asli görevinin yanında saksı çiçeklerini de sulayabileceğiniz bir alet.....- )) ...Pp
bknz...çocukluğunu bu aletin içinde haşlanan yumurtalarla geçirmiş yazar...Pp
çay-dan zaten 'çaylık' demektir.
'-dan' farsça asıllı olup '-lık' ekine karşılıktır.
bu ekten sonra türkçe'de isimden isim türeten '-lık' ekinin gelmesiyle, ek yığılması oluşmuş.bunun sebebi '-dan' ekinin türkçe'de fonksiyonunu yitirmesi olabilir.
bknz.türk dili okuyan öğrencinin etimoloji ile kafayı bozması [img]/images/smilies/smile.gif[/img])
olmazsa olmaz. sınav zamanlarımda kadim dostum...
10.11.2003 17:16
Mai Salon
CAYDANLIK
Sabahattin Alinin bu isimde bir hikayesi vardi: Bir hastanede tedavi gormekte olan eski bir memuru (bir suc yuzunden cezaevine dusmus) ve bu memurun ani olumuyle birlikte meydana gelen olaylari anlatiyordu.Merhumun geriye kalan esyalari icinde ‘caydanlikini bulamayinca dul karisi ortaligi birbirine katiyor ve ‘…caydanlik ta caydanlik… diye ordakilere soylemedigini birakmiyordu.Sakin burdan Alaaddinin lambasi gibi icinden bir cin cikiyor sanmayin hicbir ozelligi olmayan alelade bir caydanlikti dul kadininin bunu kocasindan geriye kalmis bir hatira olarak saklamak gibi bir derdi de yoktu o sadece esyaya duskunlugunu gosteren bir kadindi…
Bizim caydanlik yazimiz ise ne olu birinin caydanligini anlatacak, ne de bir hikayeyi sadece caydanlik uzerine dusunen birkac kisinin konusmasindan ibaret olacak…
‘Su caydanliga baksana, alt ve ust kismi birbirine esit halbuki alelumum ust taraf alt taraftan hacimce daha kucuk olur.Fakat bu caydanlikta alt ve ust kisim birbirine esit.
Kadin ve erkek…
Eger herhangi bir caydanlik olsaydi, ust taraf kadini alt taraf erkegi temsil ediyor derdim ama burda erkek ve kadin esit. Halbuki biliyorum erkek ve kadin asla birbirlerine esit olamaz olmamali da ama cogu insana bunu anlatmak zor, dahasi lafi guzaftan da baska birsey de olmazdi anlatmaya calismak.
-‘Nerden cikti bu kadin erkek benzetmesi, nerden aklina geldi?
-‘Bilmiyorum, sadece, belki dinledigim sarkidandir bu sarkiyi cok seviyorum, bir kadin ve bir erkek ‘take my breath away ikidir radyoda bu sarkiya rastgeliyorum belki de bu yuzden caydanlik icin erkek-kadin benzetmesi yaptim.
Ugur soylesene, sence ust taraf mi kadin yoksa alt taraf mi?
-‘Bence ust taraf…
-‘Cunku kadinlar basimizin tacidir, onlari hep basimizin hizasinda tutariz, zaten olmalari gerken yerde orasidir.Biz yukun altina gireriz, temeli olustuyoruz gibi gozukse de, aslinda temek tum caydanliktir(kadin ve erkek)
-‘Caydanligin kapagini goruyor musunuz, iste o evin catisidir, ve evi disi kus yaptigi gibi catiyi da disi kus kapatir
-‘Heralde o zaman evi yapmaya catidan itibaren basliyor ha&
hakikati saklayan ümzüklü
Kaynak:Antropoloji Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |