Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-10-2007, 03:09 PM   #4 (permalink)
hayalayaz
Guest

Standart Ynt: BENİM HİÇ BABAM OLMADI

sevgili hülyam.

annen ve baban yaşadıklarını yaşayacağını bilselerdi..sana bunu asla yapmazlardı...onlara öğretilende bu...düşünsene ülkemizde hala daha ..evlilik gibi önemli bir konuda bile...aileler..gençlere bir şey sormuyor..kendilerinin verdiği kararın onlar için en iyisi olduğunu sanıyor...

bende öyleydim..yeni yetişme çağında çocuğumun kendisini koruyamayacağını düşünür...neredeyse nefes almasına bile karışırdım..sonra bir gün..hayal sen kendi mayana güvenmiyorsun dedim..o çocuğu doğduğu günden o güne kadar ben yetiştirdim..(babasını bilerek ve isteyerek etkisiz eleman haline ben getirdim.. kocamı boşamaya karar verdiğim gün ben bir çocuk yapayımda ondan sonra boşanayım diyen benim..dolayısıyla adama çokta fazla sorumluluk yüklemek istemedim...ama o, allah ondan razı olsun..çok iyi bir baba oldu çocuğumuza..boşanmamıza rağmen..)sonra oturdum ve düşündüm ben çocuğuma kendisini zor durumda bırakacağı her şeyi öğrettim..çocuk karekter olarak muhteşem bir insan olarak yetişti,ee ben daha ne istiyorum..bundan sonra yapacağım her şey kendi korkularımın yansıması olarak tezahür edecek dediiim..ve oturup çocuğumla konuştum..ona korkularımı..çekincelerimi anlattım..ve kendisine özgür olduğunu...ama beni bu yeni duruma alışıncaya kadar yapacağım her şeyde mazur görmesini rica ettim..çocuklarımızı yetiştirirken hiç bir zaman özgür olmadık biz..aile baskısı, toplum baskısı..tepemizde yumruk gibi durdu..hep...bizde aman kimse bir şey demesin diyerek sizleri bastırdık..içimizden benim gibi bazıları..gerçeği görerek allaha şükürler olsun..tam zamanında çark ettik...şimdi bana senin çocuğun hayırlı, diyenlere o benim mayam..tadıyla kabarmasına izin verdim diyorum..çünkü kendi hayatımda uyguladığım tüm reformları tanıdığım herkese tavsiye ettim..herkes kendi seçimlerinin sonucunu yaşıyor..

sizlere gelince sizler bizlerden daha şanslısınız...bizler ailelerimizin bizi koyduğu sınırları çok zorladık..ama sizin buna ihtiyacınız yok..çünkü sınırlarınızı bizlerden daha önce kırdınız..aileler eskisi gibi fazla karışmıyorlar..çocuklarınızın..bir gün mutlaka dış alemle başbaşa kalacağını, ve onların özgür olarak doğduğunu unutmazsanız..muhteşem insanlarla muhteşem ilişkiler yaşayıp..hem kendisine, hemde topluma faydalı olan insanların annesi ve babası olursunuz..en önemlisi sizin çocuklarınız sizleri affetmek için çaba harcamak zorunda kalmazlar...