Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-10-2007, 02:44 PM   #23 (permalink)
hayalayaz
Guest

Standart Ynt: BENİM HİÇ BABAM OLMADI

sevgili regina
hayatımı değiştiren kitaplar arasında 5 sevgi dili diye bir kitap var...onu okuduktan sonra...şöyle bir oturup düşündüm..ben anneme ve babama sevgi gösterdiğim ama bunu onların anladığı lisandamı yaptım acaba diye..çünkü sevginin bir çok dili varmış ve herkesin sevgiden anladığı şey farklıymış....o an ,sevgisiz yıllarımız o kadar çoktu ki, sevgimi nasıl gösterdiğimi bile hatırlayamadım..bende sil baştan yapmaya karar verdim..
benim rahmetli babam, ve anacığım..ikiside oğlak burcdur..burçlardan pek anlamam..bilgimde yüzeyseldir...ama ikiside kör inat, sahibi insanlardı...önce oturdum onlara..bir mektup yazdım..sanki ideal anne ve babam varmışta ben onlara yazmışım o mektubu...sonra başladım..her gece ilişkimize şifa verirken bu mektupları okumaya...babam burada türkiyedeydi..ve onunla ilişkimiz annemle olana nazaran daha iyiydi..babamın sevgi anlayışının..hem dokunsal, hemde sözel olduğu sonucunu çıkarmıştım kitabı okuyunca..ve ilk onunla başladım ilşikimizin düzelmesi için somut bir şekilde çalışmaya..babam önce şaşırdı...şüpheye düştü...tavrım sürünce güvendi...ve ölmeden önce mükemmel bir arkadaşlık, dostluk,ve baba,kız ilişkisi yaşadık..nur içinde yatsın..annem yurt dışındaydı..onunla ancak izine geldiği zaman görüşebiliyorduk..ama yazdığım mektup işe yaradı..benim annem hakkındaki bilinçaltı kalıplarımı kırdı..ve ben annemi başka bir gözle, görmeye başladım..allah anama hayırlı ömür versin..ilişkimiz çok iyi 9 yıldır...peki hiçmi şikayetim yok..var..bir kaç gün önce kendi günlüğüme yazdım, bir gün sonrada okudum..gördümki ben annemden, ona asla anlatmadığım şeyler konsunda anlayış bekliyorum...anlattığın baba tipi klasik, onu tanıyoruz..hemen hemen her avda ondan bi tane var...kimi sözel şiddet kullanıyor...kimi fiziksel..kimisde umursamaz tavrıyla bana göre şiddetin en kötüsünü kullanıyor...benim babam..son zamanlarında ben size fiske vurmadım diyecek kadar ..ve bu yaptıklarını unutacak kadar..yaptıklarının pişmanıydı...bizde onu üzmedik..çünkü..ona gösterdiğimiz sevgiyle gerçek kimliği ortaya çıkmıştı..o sevgi dolu ve çok merhametli bir insandı...şimdi sırada annem var...ben evimi annem sayesinde aldım..tapuyu alıp eve geldiğimde ona telefon açtım..onun sayesinde bir ev aldığımı...türkiyeye döndüğünde, bu evde onunda bir odası olduğunu, birlikte yaşamaktan haz duyacağımı söyledim..kaç senedir bana güvenemediği için gelmedi..bu sne bir kaza geçirdi..ve gelmek zorunda kaldı..şimdilik iyi gidiyor..ama her akşam sana öğrettiğim meditasyonu yapıyorum..çünkü yaralarımız...hemencecik iyileşecek gibi değil..kabuk bağlıyor...ama en ufak bir kaşıntıda incede olsa..kanıyor...şimdi sizler gençsiniz...bizim yaşlara geldiğiniz..ve anne babanız yaşlandığında onlara sevginin yanında birde şevkat duymaya başlaıyor insan..aynı çocuğun gibi hoş görmeye başlıyorsunuz...

anladığım kadarıyla(yanılıyorsam lütfen düzelt) annen kararlarını çok iyi düşünerek veren birisi..kolay kolay düzen bozmayan bir kadın..annen gibi insanlar bunu içgüdüsel olarak..ilşkilerinden tut..bulaşık yıkamaya kadar yayar başarıyla..farkında olmadan, içgüdüsel olarak.. tüm hayatlarını güzelce düzenlerler...baban bunun altında ezilmiş...maalesef erkeklerimiz... kadınların sağladığı düzene, akılcılığa ayak uydurmak yerine, komplekse kapılıp onları ezmeye çalışıyorlar..babanda bu hataya düşmüş..ve bunu kendisine itiraf edip her şeyi toparlayacağına daha kötü durma sokmuş..

senin ona karşı tutumun takdir edilir...kişisel gelişim yolunda olupta..öğrendiklerini hayata geçirebilen insanların yaptığını yapmışsın..tebrikler...ve senin hakkında yanılmadığım için mutlu oldum...saygılı sevgiler..