Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-10-2007, 08:20 AM   #6 (permalink)
Sezennl
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 473
Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Sezennl is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: sigarayı bırakma e-kitap

:) ben mesaji yok et demedimki ben fiklrimi yazdim allenkar hakinda. benim fikrim su: bir insan sigarayi birakmak istiyorsa birakir bir kimseye yada bir madeye ihtiyaci yok. bir kimseye dayanarak birakira ona yine ucret oder o insan olmasa sigarayi yine birakir. bir madeye dayanarak birakirsa yine baslar madesi bitince. ama insan birakirsa sigarayi kendi iradesiyle kimseye madeye ihtiyac duymaz ve hic baslamaz. ben bunu anlatmaya calisiyorum. yemin ederimki arastiorma yapilsin madeyle yada kisiyle kurulusla sigara birakanlar 6ti 6yada 1 yil icinde tekradan baslarlar ama kendi iradesiyle birakan hic kimse hic bir zxaman baslamaz. bunu demek istedim
ama sana degilsozum beni niye yanlis anladin sen? lutfen beni yanlis anlama kiysamam sana.
ben tutun saripicenlerdendim tun direk kana gidyor nikotini zifti zehiri fare zehiri felan ama ben kendim dusundum tasindim nbiraktim cunki vucudumu artik seviyorum o benim onu bana allahim vermis onu ben tertemiz tutmaliyim. benim zehire ihtiyacim yok benim sagliga vitamine ihtiyacim var. ben vucudumu temiz bakacagim saglikli bakacagim ve olurkene hasta yatagimda insanlarla vedalasarak olmek istiyorum allah kismet ederse. ama sigara ziftinden akciyer kanseri rahim kanseri olmus ve beyninde ziftin bir asgi bir yukari gezerken amaningggggggggg beynimde bir sey geziyor nefes alamiyorumdiye yalvarak inleyer olmek istemiyorum. kayin pederim ayni sekilde oldude oyuzden.
ben baskalrinin fikileri milyonlar satsin felan pesinde degilim ben sizler saglik olun birakin atin sigarayi onun pesindeyim atin ya atin bukadarmi zor? sen ac durabilirmisin?susuzuz durabilirmisin onlara ihtiyacin var havaya okjijene ihtiyacin var sen onalri kesersen sana vucudun nekadar bakacak.
lutfen yazimi yanlis anlamayin allen kar mar beni irgalamiyor beni irgalayan miletin vucut sagligi ve birakin atin elinizden. kultablarini atin 3 gun 3 gun gectimi kanda nigortin gidyor ee sonrasio senin beynin onuda kandir su isdegini santir kolay gelsin.
yanlis anlama beni arkadasim yoksa fikrimi yor,umu yazmam ben. degim gibi o allenkarlar marlar beni ilgilendirmiyor.
__________________
Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar.&nbsp; Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır.
Sezennl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla