Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-01-2007, 10:37 AM   #2 (permalink)
Merto
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer
 
Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 660
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Standart Yeni Halinizi Nerelerde Deneyebilirsiniz?


Yapmak isteyipte yapamadığımız birçok şey olabilir hayatta, bunlardan davranış değişiklikleri ile ilgili olanlar özellikle bizim elimizdedir. Biz olaylarla ve insanlarla oyalanırken, çok önemli birşeyi gözden kaçırırız çoğu zaman. Bizim olaya bakış açımız ve tutumumuz herşeyden daha önemlidir aslında.

Olay karşısındaki tutum değişince herşey kendiliğinden değişmeye başlar sihirli bir değnek değmişcesine.

Kendimden bir örnek vermek istiyorum;
Bir arkadaşımla dolmuşa bindik, yazlık biryer aslında orası tabi kışın sakin ve dolmuş şöförü oldukça yavaş gidiyor. Bizimde bir randevuya yetişmemiz lazım, ben sinir içindeyim, adeta duracak gibi gidiyoruz.

Biden dur dedim kendime ne yapıyorsun sen, burada tatildesin, etrafın tadını çıkar, şöföre kızacağına kendi tutumunu değiştir. Tabi bu arada 25 dakika geçmiş ve biz 20 dakikalık yolun yarısındayız. Aslında adamın yaptığı normal MİŞ.

İnanın ben tutumumu değiştirip etrafa bakınmaya ve keyfini çıkartmaya başlamamdan iki dakika sonra adam bastı gaza.
dusun
Ve ben bir kez daha cevabımı aldım sistemden.

Yeni halimizi denemek için birçok fırsat var aslında hayatta...Bakkal alışverişindeki diyaloğumuz dan başlayıp, konuşurken insanların gözlerine bakmaya kadar.

Tanımadığımız insanlara selam verip gülümseyebiliriz, amirimiz yada patronumuzla kariyerimiz hakkında konuşabiliriz, ailemize kendimizi daha net ve açık ifade edebiliriz, sırf kibarlık olsun diye yaptığımız seçimleri kendi gerçek tercihlerimizle değiştirebiliriz(bu bazen çok derin düzeyde oluyor örneğin sırf kibarlık olsun diye hiç sevmediğimiz şeyleri bile yiyip içebiliyoruz maalesef).

Yada sevdiğimiz birine açılabiliriz, kalabalıklara karışıp kendimize duyduğumuz tam güvenle her konuda birşeyler paylaşabiliriz...

Hadi arkadaşlar neler yapmak istiyoruz, neler planlıyoruz paylaşalım...deneyelim yeni halimizi...

__________________
HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla