Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-01-2009, 03:41 AM   #1 (permalink)
bluemoon24
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Terleme Sorunu









Terleme Sorunu (Koltuk altı terleme sorunu)

Havaların ısınması ile birlikte, yaz aylarının bütün güzelliklerine rağmen insanlar açısından, sıcağın bazı olumsuz yan etkileri de olmuyor değil. Terleme yaz aylarında erkeklerin olduğu kadar kadınların da sıkıntı yaşadığı durumlardan. Özellikle koltukaltı terlemesi yazın gelmesi ile birlikte yaşanılan sıkıntıların başında gelir.

- Gömleğimin koltukaltı bölümündeki ter izlerinden dolayı toplantılarda ceketimi çıkartamıyorum.



- Dar kıyafetler giydiğimde koltuk altımın terlemesi yüzünden rahat hareket edemiyorum.



- Kıyafetlerimin koltuk altı, terleme nedeniyle sürekli ıslak görünüyor.

Eğer sizde bu tip bir sorunla karşılaştıysanız, veya bir yakınınızın bu tip yakınmalarına şahit olduysanız Hiperhidroz ile ilgili bilgilenmenizde fayda var.



Terleme ve koltuk altı terleme ile ilgili en çok sorulan soruları ve yanıtlarını sizin için derledik;

Hiperhidroz nedir?



Hiperhidroz in kelime anlamı olarak aşırı terlemedir. Terleme insan vücudunun kendini serinletmesi için başvurduğu bir yöntemdir. Hiperhidrozlu insanlar ısı kontrolü için gerekenden çok fazla ter salgılarlar. Hiperhidrozun iki çeşidi vardır. Genel ve bölgesel hiperhidroz

Bölgesel hiperhidroz a örnek olarak koltuk altı terlemesi gösterilebilir, terleme şikayetlerinin % 30-40 ını oluşturur.

Hiperhidroz görülme sıklığı: Yüz kişiden birinde hiperhidrozun bir şekli görülebilir. Genellikle ergenlikte ve 20 li yaşlarda başlar. Hamilemiyim.net

Vücutta hiperhidroza neden olan nedir?



Bölgesel hiperhidroz bir tür ter bezinin aşırı çalışmasından veya sorunlu olan bölgede fazla miktarda bulunmasından kaynaklanır. Bu ter bezleri vücutta her yer bulunmakta ancak en sık olarak el, ayak ve koltuk altında bulunmaktadır. Hiperhidrozu olanlar yüksek miktarda ter üretirler. Bu da el, ayak, göğüs veya koltukaltının (vücudun etkilenen yerine bağlı olarak) sürekli olarak ıslak olması demektir. Bu durum kişiyi işte, sosyal hayatta zor durumda bıraktırabilir, ve normal günlük aktivitelerin sürdürülmesini zorlaştırabilir. Koku terin ciltte uzun süre kalması ile oluşan bir bakteriden kaynaklanır.



Koltuk altı terlemesi için ne yapabilirim?



Sizi serin tutacak giysiler seçmeye özen gösterin. Pamuklu kıyafetler serin tutar ancak teri emerler ve ıslak kalırlar. Koltuk altı gibi hassas bölgelerin ıslak ve nemli görünmesi kötü bir görüntü ortaya çıkarır. Gün içerisinde giysi değiştirmeye çalışın. Çalışma ortamınızı serin tutun ve iyi havalandırın. Terlemeye yol açan yiyecek ve içecekten uzak durun. Bu herkese göre değişir, sizi etkileyenleri tespit edebilirsiniz. Stres, gerginlik ve endişe herkes için genel bir problemdir. Hiperhidrozu olanların bu durumlarda terleme ile ilgili extra zorlukları olur. Gün içerisinde stresi nasıl azaltacağınızı düşünün, aktiviteleriniz dikkatli planlayın ve dinlenmek için zaman ayarlayın. Hamilemiyim.net

TEDAVİSİ VARMIDIR?



Bölgesel terlemelerin tedavisinde bazı deodorant ve spreyler faydalı olabilir ancak bunlar sadece kısa süreli etki gösterirler. En kesin tedavi terleyen bölgedeki ter bezlerinin cerrahi metotlarla çıkarılmasıdır. Ancak bu metod çoğu hasta için sıkıntılı ve pek tercih edilmeyen bir alternatiftir. Sonuçta cerrahi yöntem uygulanan bölgede aşırı kuruluğu da getireceğinden fazla tercih edilmez. Hamilemiyim.net

Terleme Tedavisinde BOTOX nedir ? Nasıl etki eder?



Botox deri altına enjekte edilen bir ilaçtır. Bölgesel Hiperhidroz için önerilebilir, yıllardır KOLTUK ALTI, EL, AYAK, ve YÜZDE kullanılmaktadır. Derinin altına enjekte edilen Botox, ter bezlerinin çevresindeki kas yapısına etki ederek geçici süre ter bezlerinin ter üretimini engeller.



Botox yapıldığı bölgedeki duyu hislerini etkilemez sadece ter bezlerini etkiler. Enjeksiyon yapılan bölgede ağrı olmaması için sıklıkla lokal bir anestezik krem kullanılabilir. Çok ince uçlu iğnelerle terleyen bölgeye uygulanır. Terlemenin en yoğun olduğu bölgeyi görmek için renk veren bir solüsyon sürülebilir. Uygulama en fazla on dakika sürer. Uygulamadan hemen sonra kişi günlük aktivitesine geri dönebilir.

Uygulamadan sonraki ilk hafta içerisinde iyileşme gözlenir. Botox un etkisi genellikle 4-6 ay sürer. Etki geçmeye başladığında ikinci uygulama yapılır.

Botox enjeksiyonuyla terleme uygulanan bölgede normal seviyeye indiriliyor. Problemli bölge tedavi edildiği için diğer bölgelerde ek bir artışla karşılaşılmıyor.



Botox uygulamalarına devam etmezsem ne olur?



Botox un etkisi bir süre sonra geçmeye başlar. Eğer devam etmezseniz uygulanan bölgelerde kalıcı bir değişiklik olmaz ve terleme düzeyi yavaş yavaş tedaviye başladığınız seviyeye gelir.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla