Uzmanlar, hamilelikte yumurta yemenin bebeğe yararlı olduğunu söylüyor[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]
Hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince zengin olan yumurtanın bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynadığı bildirildi[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]
Bir yumurtada ortalama 6 gram yağ bulunduğunu dile getiren Parlat, bunun yüzde 65-70'inin doymamış, yüzde 30-35'inin ise doymuş yağ asitlerinden oluştuğunu bildirdi[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]
Tavuk yumurtasının, paranın satın alabileceği en besleyici ve en ucuz gıda olduğunu vurgulayan Parlat, şunları kaydetti:
"Yumurta, yağda çözünebilen A, D ve E vitaminleri ve suda çözünebilen B grubu vitaminlerce zengindir[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]"
Özellikle hamilelik dönemindeki yetersiz kolin ve folik asit alımının bebeğin beyin gelişiminin yetersiz olmasına ve doğum sonrası dönemde ciddi hafıza anormalliklerine veya kayıplarına yol açabildiğini ifade eden Parlat, "Bu yüzden hamilelikte düzenli yumurta tüketimi bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynamaktadır[img]/images/smilies/nokta.gif[/img][/b]