SAMSUN (İHA) - Samsun Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Sibel Kopuz, oruç tutan hamilelerin beslenmeleri konusunda uyarıda bulundu[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]
Kişinin yaşına, fizyolojik durumuna, kilosuna, gebelik yaşına uygun, bireye özel bir beslenme programı için diyetisyene danışmasının hamile anne adayının daha sağlıklı bir Ramazan geçirmesine önemli katkıda bulunacağını belirten Kopuz, "Gün içinde halsizlik, baş dönmesi gibi benzer durumlarla karşılaşılabilecek sorunları minimuma indirmek için mutlaka sahura kalkılmalı[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]
Sibel Kopuz, demir ihtiyacını karşılamak için ana yemeklerde et yerine rahatlıkla kuru baklagillerin tüketilmesi gerektiğini hatırlatarak, "Ramazan'ın geleneksel alışkanlıkları olan tatlılardan sütlü tatlılar tercih edilmeli[img]/images/smilies/nokta.gif[/img]