Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-08-2007, 05:16 PM   #3 (permalink)
BURCU GELEGEN
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: Uzaktan Reiki İnisiye Olur mu?

REİKİ’NİN ÇEŞİTLERİ OLUR MU?







Son zamanlarda artık sayısını bile unuttuğumuz, birbirinden farkını anlayamadığımız onlarca Reiki çeşidi duyuyoruz. İnsanlar bir meditasyon ya da rüya anında yeni bir enerji sistemine inisiye olduklarını söyleyip, bu tekniğe bir isim bulup, bir de sonuna Reiki eklentisi yapınca, yeni bir Reiki çeşidi daha türemiş oluyor.



Peki neden bu yöntemlere ihtiyaç duyuluyor?



Bence en önemli neden, insanların Reiki’yi tam olarak anlayamamış olmaları... Reiki, bütünsel şifa getiren, her zaman bütünün hayrına çalışan bir sistemdir. Öğrenmesi ve uygulaması çok kolaydır, iyileşme sürecinin insan hayatını zora sokmadan, yumuşak adımlarla tamamlanmasına yardımcı olur. Konsantrasyon ya da meditatif haller içinde olmayı gerektirmez. Böylesine bir sistemin bu denli kolay uygulanabilir oluşu insanlardaki gizem açlığını doyurmuyor olmalı ki, bir takım farklı tekniklerle, ölçüsünün ne olduğu belli olmayan eklentilerle, sayıları belki de 40’a varan sembollerle bu teknikleri “zenginleştirme” ihtiyacı doğuyor.



Reiki çeşitlerinin artmasındaki çok önemli başka bir neden de, bilgisiz ve deneyimsiz eğitmenlerin verdiği eğitimler... Kısacık sürelerde, belki bir öğle tatilinde, belki bir kahve içimi süresinde yaptıkları inisiyasyonla kişileri eğittiklerini zanneden, 2. aşamaya getirdikleri öğrencilerinin Reiki’nin en temel uygulamalarını bilmediklerinin farkında bile olmayan eğitmenler var ne yazık ki... Bu eğitimlere katılan kişiler gerekli ve doğru bilgiyi alamadıkları, en temel uygulamaları bile öğrenemedikleri için Reiki’yle birlikte yürüyemiyorlar, Reiki’yi hayatlarına sokamıyorlar maalesef. Bunun sonucunda “Reiki bana yetmiyor” diyerek farklı arayışlar başlıyor...



Bu konuda eğitmenlerin aralarındaki “yarış” da büyük bir etken... Adının yanında yazan kalabalık ünvanların kişiye birşey eklemeyeceğini biliyor olmaları umulan eğitmenler daha fazla ünvan sahibi olma çabalarını sürdürüyorlar ne yazık ki... Hem de etiketlerimizin, bağımlılıklarımızın bizi ne kadar tökezleteceğini bile bile(!)...



Elbette ticari kaygıları unutmamak gerek... Her yeni enerji sistemi, yeni bir eğitim programı demek birçoğu için... Bu eğitimlere olan talepler, bilgi eksikliği nedeniyle aradığını bulamayan insanlar tarafından geliyor.



Nedenler çoğaltılabilir, sonuçta insanlığın doğasında var olan arayışı sonucu onlarca sayıda enerji sistemi, Reiki çeşidi ortaya çıkıyor. Ancak bu sistemlerin adı ne olursa olsun, sonuna ne kadar Reiki takısı eklenirse eklensin, bunların hiçbiri Reiki’nin “kendisi” değil... Bir tekniğe X Reiki, Y Reiki denmesi, onu Reiki’nin bir parçası, bir biçimi, bir yöntemi, gelişmiş bir hali vs. yapmıyor... Bu enerjilerin hepsine inisiye olan kişi Reiki’yi daha iyi biliyor ya da uyguluyor demek te değil... Ayrıca, bu kadar çeşitli enerji nereden geliyor, bu enerjilere inisiye olmak ne kadar doğru, ne kadar güvenli, o da ayrı bir yazı konusu...



Reiki’nin kendilerine yetmediğini söyleyen kişilere şunu soruyorum: Peki bizler Reiki’yi ne kadar biliyoruz? Algılarımız, bilme gücümüz nerede başlayıp nerede bitiyor ki, bu sonsuz kaynağı ölçüp değerlendirme yetimiz olsun? Reiki’yi hayatımıza sokamamışken, onunla yaşamaya başlamamışken, hatta daha standart el pozisyonlarını bile bilmezken, kendi eksiğimizi Reiki’ye yüklemek doğru mudur?



Reiki’nin kelime anlamına tekrar bakalım: Bayan Takata Reiki’nin kelime anlamı olarak “Evrensel Yaşam Enerjisi” tanımını kullanmıştır.

Burada bir soru daha sormak istiyorum: Reiki Evrensel Yaşam Enerjisi’yse, “evrensel olanın dışında” kalan birşey var mıdır?



Tuğba Yazan

  Alıntı ile Cevapla