Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-08-2007, 05:11 PM   #2 (permalink)
BURCU GELEGEN
Guest

Standart Ynt: Uzaktan Reiki İnisiye Olur mu?

Evet bazi sitelerde de bunun tartışması yapılmakta 10 gündür bu konuyu araştırıyorum ama bence uzaktan olması bana mantıklı gelmiyor önce reiki konusunu tam kavramalıyız.
Ben Reiki ile birçok kitap olmasına rağmen bana uygun olduğunu düşündüğüm kitap hakkında size bilgi vermek istiyorum gerçekten çok aydınlatıcı ve içeriği çok açıklayıcıdır. ve kitabın sonunda uyarı yaptıkları yazıyı da sizinle paylaşmak isterim.

Sürekli olarak, reiki seminerlerine katılmış olan, fakat ne ellerinde bir değişiklik hisseden ne de herhangi bir iyileşme başarısı elde edebilen kişilerden mektupla ve telefonlar almaktayız. Tam aksine insanlar kendilerini daha kötü hissettiklerinden ve kitabımızda yazılı olanları hissetmemekten şikayet etmektedir. Bu kişilerden bazıları 1.ve 2. derece inisiyasyonlarını bizde yeniden gerçekleştirdikten sonra Reiki gücünü gerçekten hissettiklerini ve şifa sürecinin başladığını teyid ettiler. Demek ki temel olan inisiyasyonun hangi reiki üstadı tarafından gerçekleştirildiğidir. Bu nedenle özellikle aşağıdaki noktalara dikkat çekmek isteriz.
Son yıllarda birçok kişi geleneksel eğitim yolu izlenmeden “cabuk yöntemler” ve “dengesiz fiyatlara” Reiki üstadı yapılmıştır. Reiki sulandırılmış ve kötüye kullanılmıştır. Bu şekilde üstat yapılmış olan kişi Reiki gücünü iletme ve aktarma seviyesinde değildir. Reiki Dr. Usui tarafından SÖZEL olarak aktarılmış bir gelenektir, başka bir deyişle tam bir enerji aktarımı ancak gerektiği gibi inisiye edilmiş yaşayan bir üstadın doğrudan teması ile mümkündür. Enerji aktarımının kitaplar, kasetler veya video filmleri aracılığıyla gerçekleşmesi olanaksızdır. Büyük üstat Howayo Takata şöyle demiştir. REİKİYİ KÖTÜYE KULLANANLAR O’NU KAYBEDECEKTİR
Bu söz şimdi gelen birçok yardım çağrısının da teyid ettiği gibi kendini doğrulamaktadır.
Lütfen Reiki üstadını seçerken AYIRT ETME YETENEĞİNİ kullan. Üstatlık çizgisinin geriye doğru takip edilebilmesi çok önemlidir. Ayrıca geçmiş olan sürede bize bu konuda bilgi vermektedir. Yani ilgili üstat 1. ve 2. dereceleri ve üstatlık derecesini ne zamandan beri uygulamaktadır. Ve üstadı kimdir.
Bir “üstat yetiştiricisinin” 1. ve 2. dereceye en az 3 yıldır sahip olması, ayrıca kendisinin üstat olmadan önce en az 1 yıl boyunca üstadından eğitim almış olması gerekmektedir. Çünkü tam anlamıyla uzunca bir süre kişsel gelişim şarttır. Yeni inisiye olmuş bir üstat bir reiki öğrencisine üstatlık yolunda eşlik etme sorumluluğunu üstlenmeden önce en az 6 yıl (şimdiye kadar 3 yıl) üstatlık ve birçok seminer tecrübesine sahip olmalıdır.
Böylece karşısındakinin dürüst bir reiki üstadı olup olmadığını anlayabilirsin. Bir seminere katılmadan önce yeterince bilgi toplamanı tavsiye edebiliriz. Sonuş olarak kendin için doğru seçimi yapmanı ve şifa dağıtan reiki ellerinin armağanını gerçekten almanı dileriz.

Şubat 1997 Birigitte Müler, Horst H. Günther
Reiki Ege Meta yayınları