Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-07-2007, 12:42 AM   #9 (permalink)
pinhani
Çevirmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2007
Mesajlar: 43
Tesekkür: 0
11 Mesajinıza toplam 51 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pinhani is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: BASTIRILMIŞ İNSANLIK..

Heyy! Hayalayaz sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün emiiii
Öncelikle şunu sorim madem oğulların var (korkma beni oğluna al demicem hehehe, bu arada almak fiiline de tümden karşıyım, bana kasaptaki eti, manavdaki elmayı, marketteki deterjanı anımsatıyor), madem tevellüt eski diyon cinsiyet karmaşası çıkmasın die sana nasıl hitap edeceğimi bi sorim didim. Aplamı diyim abimi asıl merak ettiğim hangi cinsten olduğun

Sonacımaaa konuyu bu kadar genel tutmak beni gerdi açıkçası dünyayı başka bi kulvarda tartışırız ama bu hiç değinmeyeceğimiz anlamına gelmez. Özele geri dönecek olursak mesela ben şundan çok şikayetçiyim; bir kadın onurlu bi davranış sergilediğinde deniyor ki ''erkek gibi kız'' bu da kadının hoşuna gidiyor. Aslında açık söyleyeyim düne kadar bunun bende farkında değildim ve bu benimde hoşuma gidiyordu. Altındaki anlamı kavradığımda kendi kendimi ne kadar aşağıladığımın farkına vardım. Ben kadın olarak onursuzmuyum ki onurlu bişey yaptığımda erkeğe benzetileyim?? Tam tersini düşünün şöyle ki; bir erkek biraz nazik, biraz kibar davransın, gülsün onu hemen kadın gibi (aslında argosu var bilirsiniz) gülme, konuşma diye eleştirirler ve bu bir erkek için en aşağılayıcı en kötü hakarettir ki hemen sert tepki verir. Bi yakınınızla deneyin lütfen, deneyin bakalım nasıl cevap verecek?? Burdan ne anlıyoruz? Erkek olmak iyi bişeydir taa en baştan doğuştan bir adım önde başlarlar yaşama. Kadın olmak ise kötü bişeydir olunmasa iyidir ama madem kadın doğulmuştur (takdir_i ilahi) o zaman başa gelen çekilmelidir.
Aslında alttan alttan, gizliden gizliye, sezdirmeden yerleştirmişler bize 2. sınıf olduğumuzu. Böyle çok küçük gibi görünen ama irdelendiğinde çok derin anlamlar taşıyan bir dolu örnek var yazık ki güzel yurdum da..
Zeynepcim verdiğin örnek çok güzeldi cukk oturdu ve empatiye değinmiş oldun böylece. Şimdi empati için önce kadının bu durumdan şikayetçi olması gerek. Durumun farkında olup tepki vermesi gerek. Erkek o zaman bişeylerin yanlış olduğunu düşünür ve sorgular (eğer empati yeteneği varsa) ama kadın kabullenmişse bunu erkek kılını bile kımıldatmaz ve haklıdırda erkek. Neden rahatını bozsun ki?? Neden kadına haklarını hatırlatsın ki? Lale devri sürmek varken reforma ne gerek var değil mi? Ve yazıktır ki güzel yurdumda kadınların büyük çoğunluğu hakları olduğunu bile bilmiyor. O kadar kabullenmişler ki.. Ve yine acıdır ki kadınlara en büyük baskıyı yine kadınlar yapıyor. Bunlar uzağımızda değil en yakınıza bakın; anneannelerinize, annelerinize, komşularınıza.. Kadınları en çok eleştirenler yine kadınlar değil mi??
Şimdilik bu kadar susuyorum ve sizleri bekliyorum...
__________________
Değişmeyen yalnızca ölülerdir :)
pinhani isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla