Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-12-2006, 03:48 PM   #2 (permalink)
hayatimdegisti
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Barajlar ve Olumlu Düşünce Kendi Kendine Motivasyon

Yuvacık Barajı doktora tezi olmalı

Haber Arşiv Sayfası


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dün sabah CNN Türk Televizyonu´nda Şirin Payzın ve Cem Öğretir´in canlı yayın konuğu oldu. Yuvacık Barajı´nın ele alındığı programda, yapılan yolsuzlukların, yoksullukları meydana getirdiğini belirten Karaosmanoğlu, Yuvacık Barajı olayını, Türkiye´nin nasıl soyulduğunun göstergesi olarak ele almak gerektiğini söyledi.



MALİYETE AĞIR SUÇLAMA
Sabah kuşağında yayınlanan Yeni Gün Programı´na konuk olan Başkan Karaosmanoğlu, Yuvacık Barajı konusunda sorulan soruları cevaplarken, yaşananlara tepki gösterdi. Baraj´da 4 günlük su rezervi bulunduğunu, vatandaşa su sıkıntısı yaşatmayacaklarını belirten Karaosmanoğlu, “Bu baraj İstanbul´a yılda 100 milyon metreküp su satmak için kuruldu. Ama şimdi içinde su yok. Barajlarda hava koşulları nedeniyle su azalması olabilir. Ama İstanbul yüzde 70 doluluk oranı gösterirken, biz de nedense içinde su kalmadı. Üstelik bu baraj maliyetinin 30-40 katına yapıldı. Baraj niye yapıldı demiyoruz. Yapılacak tabi. Ama bizim tepkimiz maliyetine. Bu maliyet Türkiye´nin nasıl soyulduğunu, Hazine´nin nasıl alıp götürüldüğünü gösteriyor. Bana göre bilim adamları, maliyeciler, işletmeciler Yuvacık Barajı´nı doktora tezi olarak işlemesi gerekir” dedi.



8 BARAJ´IN 20 KAT FAZLASI
Başkan Karaosmanoğlu, aynı dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 8 barajı 200 milyon liraya mal ettiğini, bu barajların havzasının Yuvacık´ın 10 katı olduğunu belirterek, “Bakın bu barajlar 15 milyon insanın suyunu veriyor. Üstelik doluluk oranları yüzde 70. Global ısınma falan yok. Aynı İstanbul bize de su veriyor. Bu barajların 20 kat fazlasına mal edilen Yuvacık ne yapıyor? İflas ediyor, dibi göründü su veremiyor” şeklinde konuştu.

“PARA VERİYORUZ, SU ALAMIYORUZ”
Her ilde olduğu gibi Kocaeli´nde de nüfus artışı yaşandığını, fakat bunun barajdaki söyle ilgisi olmadığını belirten Karaosmanoğlu, şirket ile Hazine arasında yapılan sözleşmenin ağır olduğunu ifade etti. Sözleşme gereği şirkete her yıl 142 milyon metreküp su parası ödendiğini, fakat yılda alınan su miktarının 110 milyon metreküpten yukarı çıkmadığını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Suyu alsakta almasak da parayı ödüyoruz. Burası yap işlet devret modeli değil, hazine garantisi ile yapılmış. Yap işlet devrette, yaparsın, çalıştırırsın, teslim edersin. Bunda o yok. Garanti para alıyorlar. Bu proje imzalanmamalıydı. Buna göre bir koyup 40 alıyorsun. Akıllı yöneticiler, ileriyi gören, önlemini ona göre alan yöneticidir. Ama burada o yok” açıklamasında bulundu.



KAÇAKLARI ÖNLEDİK
Yeni su kaynaklarını devreye soktuklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ileriye dönük susuzluk riski bulunmadığını anlattı. Kocaeli´nin 3 milyon insana yetecek su kaynağı olduğunun altını çizen Karaosmanoğlu, “Bakın daha önce su kaybı yüzde 70´di. Çünkü altyapı hiç yapılmamış. Biz altyapıyı yaptık ve su boru hatlarını değiştirdik. Şu anda su kaybımız yüzde 50´ye düştü. Buna rağmen barajda su kalmadı. 200 milyon dolara mal edilmesi gerekirken, 4.5 milyar dolara mal edilen baraj var ortada. İngilizlere 2014 yılına kadar para ödeyeceğiz. Ama borç, ama kaynaklarımızdan, yine de ödeyeceğiz. Yuvacık Barajı´nın maliyeti gözden kaçmamalı. Türkiye´de yolsuzluk olayları, bizi yoksulluğa iten olaylardır. İbret alınması gereken bir olay. Üniversite burayı doktora tezi yapmalı” çağrısında bulundu


__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla