Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Yoga

Uyarılar

Yoga hatha yoga, iyengar yoga, ashtanga yoga, flow yoga, vinyasa yoga, yoga meditation, yoga instructor, yoga teacher, yoga retreat, lotus yoga, yoga classes, yoga pilates, yoga mats, yoga mat, yoga centre, yoga, prenatal yoga, yoga asana, yoga postures, yoga poses, yoga asanas, yoga positions,

Yoga Nedir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

Alternatif Kişisel Gelişim ve Yoga Yoga Nedir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Genel olarak meditasyonun zihinle yapılan haline yoga denmektedir. Kişinin bedensel ve ruhsal açıdan huzur bulmasının amaçlandığı yoga aslında bir yaşam biçimidir. Çıkış noktasının Hindistan ve Pakistan olduğu bilinmektedir. Yoganın nasıl yapıldığı, ne işe yaradığı ve faydalarını anlattığımız yazımız, yogaya başlamak ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Yoga telkin cd indir izle İstanbul Yoga nerededir kimdir Yoga çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Yoga hipnoz Yoga olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Yoga hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Yoga kuantum düşünce kitap haberi

Yoga Nedir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-03-2018, 12:12 PM   #1 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2017
Mesajlar: 95
Tesekkür: 0
5 Mesajinıza toplam 5 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Hayatdern is an unknown quantity at this point
Standart Yoga Nedir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

Genel olarak meditasyonun zihinle yapılan haline yoga denmektedir. Kişinin bedensel ve ruhsal açıdan huzur bulmasının amaçlandığı yoga aslında bir yaşam biçimidir. Çıkış noktasının Hindistan ve Pakistan olduğu bilinmektedir. Yoganın nasıl yapıldığı, ne işe yaradığı ve faydalarını anlattığımız yazımız, yogaya başlamak isteyenler tarafından mutlaka okunmalıdır. Bu yazı sizin için bir ön bilgi olacaktır.

Meditasyonun en etkili olduğu yöntemlerden biri olan yoga, çeşitli birçok olumlu etkiye de sahiptir. Doğru nefes alıp vermenin tekniğini öğreten yoga, bu sayede kalp atışlarının düzene girmesini sağlar. Bu etki hafife alınacak bir etki değildir, aksine ölümlere neden olan kalp krizi riskinin azalmasına faydalı olduğundan oldukça önemlidir. Sinir sistemindeki gevşemeler sayesinde de panik atak, depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların atlatılmasında kolaylık sağlamaktadır.

Özellikle hamile bayanların yaptığı yoga, doğru duruşun öğrenilmesi bakımından, doğum sırasında ve doğum sonrasında annenin kendisini rahat hissetmesinde etkilidir. Tüm bu faydalara sahip yoga ile ilgili ilk kavramlar M.Ö. 900 ve 500 yılları arasına dayanmaktadır.

Budizm’in ise yoga ile ilgisi oldukça fazladır. Bu dine ait eski metinlerde meditasyon ile ilgili terimler yer aldığı tespit edilmiştir. Belirli günlerde düzenli olarak yapılan yoga ciddi anlamda rahatlama sağlayacaktır. Öncelikle buna inanmakla işe başlamak gerekir.

Yoga Nedir?



Kişilerin kendilerini ve vücutlarını dinlendirdiği, çeşitli duyularının açılmasını sağladığı meditasyon yöntemlerinin en kolaylarındandır. Uzun yıllardır varlığından haberdar olunmuştu ama günümüzde yeni yeni yayılmaya başlamıştır. Önceleri gereksiz bir durum olarak görülen yoga, şimdilerde büyük kitlelerce kabul edilebilir hale gelmeyi başarmıştır. Yoga evde de yapılabilir bir meditasyondur ama bir merkezde, uzman eşliğinde yapılması en doğrusudur.

Yoganın Tarihçesi



Pakistan’da bulunan çeşitli birçok mühürde meditasyon duruşlarının tasvirinin yer aldığı figürler keşfedilmiştir. Henüz sonuçlanmamış olsa da üzerinde çok tartışılmış bulgulardan bir tanesidir. Meditasyon alanında en iyi deneyimi shramana gelenekleri ve upanishad geleneğince geliştirilmiştir.

Yoga Ne İşe Yarar?



Yoga insanların ruhen ve bedenen arınmış, dinlenmiş ve tüm duyularının açılmış olmasına fayda etmektedir. Stresle başa çıkmayı öğretmekle beraber stresi azaltmak gibi bir etkisi de vardır. Özellikle hamile bayanlarda doğru nefes alma ve doğru duruşu öğretmesi bakımından faydalıdır. Doğum sırasında ve sonrasında daha rahat etmeyi hedefler. Doğum korkusunun neden olduğu stresin yok olmasına ve kasların gevşemesine fayda sağlamaktadır.

Yogaya Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler


  • Öncelik olarak kısa bir alışveriş yapmanız gerekecek. Listenin başında ise yoga matı yer almalıdır. Bunun dışında rahat kıyafetler, yogayı evde yapacaksanız; güzel kokulu tütsüler, mumlar listeye dâhil edilebilir.
  • Evde yoga yapmak istiyorsanız; video setleri, görseller, kitaplar edinmeli ve tüm detayları öğrenmeniz gerekmektedir. Hareketleri önceden öğrenmek yoga esnasında dikkat dağıtmadan meditasyonu tamamlamanızı sağlar. Yanınızda su ve havlu bulundurmak da yoga matından ayrılmadan yani dikkati dağıtmadan yogaya devam etmenizi sağlar.
  • Mutlaka kendinize bir program belirlemeli ve bu doğrultuda yogaya başlamalısınız. Düzeni bozmadan yoga yapmanız; stresin düzenli olarak hayatınızdan çıkmasını sağlayacaktır.
  • Yoga öncesinde mutlaka esneme ve ısınma hareketleri yapmalısınız. Aksi takdirde hareketleri yaparken zorlanabilir; kemiklere ve kaslara hasar verebilirsiniz.

Yoga Nasıl Yapılır?



İlk olarak belirtmek gerekir ki yogaya bir merkezde başlamanız en doğrusudur ya da evde bir uzman eşliğinde yapabilirsiniz. Öğrendikten sonra kendiniz evde uygulamaya başlayabilirsiniz. Videolardan ve görsellerden faydalanacaksanız; öncelikle duruşları ve hareketleri öğrenmelisiniz. Köprü hareketi, öne eğilme hareketi, üçgen duruş, kartal duruşu kolay yoga hareketlerinden bazılarıdır. Hareket etmeden durmak ve konsantreyi sağlamak; meditasyonun en temel hareketlerinden bir tanesidir.

Görsel eğitim setlerinde bu hareketleri bulabilir ve öğrenebilirsiniz. İlk etapta vücudunuzu çok zorlamamaya dikkat etmelisiniz ve mutlaka yogaya rahat kıyafetlerle başlamış olmalısınız. Ayrıca yoganın belli bir plan içinde yapılması gerektiğini unutmamalı; programdan çıkmamalısınız. Aksi takdirde; faydalarını göremeyebilirsiniz.


KAYNAK

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Hayatdern isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-04-2018, 03:08 PM   #2 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Jun 2014
Mesajlar: 9
Tesekkür: 5
3 Mesajinıza toplam 4 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
olmasamda is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Yoga Nedir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

Arkadaşlar öncelikle telkinleri yoga ile desteklemeyi çoktan keşfetmiş ve uyguluyor olmanızı dilerim. Hani telkinlerle ilgili önemli bir konu olan ''uygulama'' kısmı varya işte yoga bunun için en iyi başlangıç adımı bence .
Çoğumuz telkinlere ya depresyon halinde ya sıkıntılı bir durumda yada daha iyi olmak istediğimiz bir anda başlıyor yani başladığımız noktada bedenimizde bir çok olumsuz duygu sıkışması ,stres, düzensiz kan dolaşımı, net olmayan bir zihin ve daha bir çok birikmiş ve bilinç altına işleyip tekerrür edip duran bir sürü sorunla başlıyoruz .telkinler her durumda bilinç altını etkilemeye başlıyor ve örneklerden anladığımız kadarıyla görüyoruz ki farkındalık çalışması yapan ,spor yapan , meditasyon yapan yada hali hazırda sosyal bir ortamı olan arkadaşlar daha net ve güçlü sonuçlar elde etmeye başlıyor .Her ne durumda olursak olalım telkinleri dinlemeye devam etmek bizi zaman içerisinde iyi yönde etkiliyor yani istediğiniz kadar tembel olun yada stresli bir yaşantınız olsun zamanla davranışlarınız değişmeye başlıyor orası bir gerçek ve bu çok değerli bir şey ama eğer bizim amacımız daha iyisi daha güçlü daha etkili ve hızlı adımlar atarak hedeflerimize ulaşmak ise ki yerinde sayıyor olmanın nedenlerinden biri olan ''yetinmek '' den daha iyisini yapmamız gerekiyor. Yoga beden zihin sağlığı için çok faydalı bir aktivitedir ve yoga ile sıkışmış duygular ,stres ve düşünceler çözülüp ,beden ve zihin sağlığı yerine geldikçe dağılmış yada sıkışmış enerjinin doğal akışı ve bütünlüğün sağlanmaya başlanmasıyla birlikte telkinleri dinlediğinizi düşünün .yani yoga ile bedensel ve zihinsel detoks yaparken yerine sırası ile olumlu düşünceler ,olumlu duygular , olumlu davranışlar yerleştirmek çok daha kolay ve verimli olacaktır.
Telkin dinlemeye başladıktan bir süre sonra bazı iniş çıkışlar dalgalanmalar yaşıyoruz kimimiz devam ettiği işinden ayrılıyor kimisi eşinden ayrılıyor kimisi ani ticari atılımlarda bulunuyor ve bu atılan adımlardan suçluluk duymalımıyım endişe etmelimiyim acaba derken bu yöndeki davranışlar devam ediyor taki sıkışmış olan duygu ve düşünceler çözülene dek . yani bir taraftan yeni edinilen telkin ve bilgiler ile cesaret gösterip ani değişimlere atak yaparken bir taraftan bu ani değişimler bizde yeni endişerler ve geri çekilme hissi uyandırarak dalgalanmalar meydana getiriyor .burdan anlayacağımız şey değişimi istiyoruz ,sıkışmışız, bunalmışız farkında olmadan bizi yoran ve istediğimiz gibi olmayan işlerde çalışıp ilişkiler yaşıyormuşuz ve telkinlerin güçlü etkisiyle ani ataklarda bulunmaya başlıyoruz ve olan şeylere şaşırıyoruz çünkü bizde birikip bizi bunaltan o kadar çok şey var ki artık onların farkında bile değiliz .Peki daha öncesinden kaslarımızı ve zihnimizi çözüp dinlendirmiş olmaya başlasaydık üzerimizde ki yüklerden arınmayı başarıp devam eden işimize ilişkimize içten içe kin tutmayı bırakıp çözülmüş bir şekilde yargılamadan bakabilseydik sorunları daha net görebilirdik ama yine özgüven ve cesaret gösterip radikal kararlar almayabilirdik işte burda da telkinler bize yardım edecek ve adım atmaya cesaret edecektik. Buradaki fark şu ki ilk örnekteki gibi farkındasız olarak ataklarda bulunup şaşırmak ile arınmışlık ve farkındalıkla sorunları keşfedip çözmeyi tercih etmek arasındaki fark bizi bir sonraki adımda daha derin değişimlere atak yaparken yönümüzü belirlemede çok yardımcı olacak olan farkındalıktır.
Telkinleri dinlemekteki ilk endişenin kaynağı da farkındalıktır .Düşünürüz ki bilinçaltım değişecek, davranışlarım değişecek ve bu benim bilinçli kontrolümün dışında olacak şu anki tercihlerim değişecek , bunca şeyin farkında olup kontrol edemeye bilirim endişesidir . Şimdi günlük yaşamınızı hayat hikayenizi de bir telkin sistemi olarak kabul edelim günlük hayat da bizi doldurur bilinç altımıza işler ve bizim davranışlarımızı etkiler .Peki biz bu sisteme karşı ne kadar farkındalıkla yaklaşıyoruz ?
Telkinlere karşı olan endişemizi asıl hayata karşıda taşıyor olmamız gerekir . çünkü asıl olumsuz kalıpların tümünü günlük hayatımızdan edindik. ama hayata karşı bir farkındalık endişesi duymadık .Şimdi telkinler yeni kalıplar sunarken bunun için endişeleniyoruz .
Hayata karşı farkındalık geliştirmek aslında insanın kendisinin iç dünyasının farkında olması ile başlıyor kendisiyle ilgili her şeyin farkında olmak çözülmek ve sağlıklı bir bütün haline gelip o halde yaşamak .

Gevşemiş ve tüm birikmiş duygulardan arınmış olunduğunda artık sizi etkileyen dış etkenlere karşı net bir farkındalık ile yaklaşırsınız ve o an içinizden gelen net cevabı verebilirsiniz .
Net bir hedef belirleye bilirsiniz
Artık sizi üzen ,moralinizi bozan herhangi bir şeyin sürekli tekerrür etmesine müsade etmezsiniz .
Sakinleşmiş dingin bir göl düşünün üzerine düşen en ufak bir taş bile farkedilebilir .
Her güne bu sakinlikte başladığınızı düşünün , artık hayata karşı farkındalığınız var siz içinizde ve dışınızda arındınız ve sakinsiniz artık zihninizi kirletecek yada bir gerginlik yaratacak herşeye karşı tetiktesiniz ve olan şeylere karşı ya net bir cevabınız var yada olup gitmesine izin veriyorsunuz ve tekrar sakinleşiyorsunuz .

Aslında temel hedef bu hal olmalı ama biz bu hale gelmeden şu anki iç karışıklıklarımızla hırslı isteklerimizle net olmayan hedeflerimize koşmaya çalışıyoruz ve tamam eğer amaç bir hedefe ulaşmaksa zihnimiz karışık, duygusal bedensel stres ve blokaj larımızda var diyelim ve şu anki yaşam standardımız maddi durumumuz hoşumuza gitmiyor diyelim ve telkinleri dinlemeye başladık şu anki çoğumuzun yaptığı bu .
Telkinlere başladık buna ek olarak iyi bir tercih olan yogayada başlayalım
hedefi net olarak belirlemekte zorlanıyor olabiliriz bunu daha sonrada yapabiliriz

Yoga ile bedensel,zihinsel detoks yaparken telkinler ile bilinçaltını besleyelim.
yoga ile kendimizi daha meditatif bir halde rahatlamış , farkındalığımız ve enerji akışımızın yükseldiğini hissederiz .
Evrene göndermek istediğimiz ve almak istediğimiz enerjiyi yükseltiriz farkına varırız hissederiz ve bu alışverişi daha güçlü hale getirmiş oluruz.
Telkinler bizim ekolayzer ayarlarımızı düzenlerken buna mani olan diğer her şeyin çözülmeye başladığını hissederiz farkına varmaya başlarız .
Yoga ile birlikte telkinlere devam etmek, sıkışıklıkları hızlı bir şekilde çözümleyip hızla hedefe ulaşmak çok daha etkili bir yol olacaktır.
olmasamda isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Yoga Nedir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

Alternatif Kişisel Gelişim ve Yoga Yoga Nedir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Genel olarak meditasyonun zihinle yapılan haline yoga denmektedir. Kişinin bedensel ve ruhsal açıdan huzur bulmasının amaçlandığı yoga aslında bir yaşam biçimidir. Çıkış noktasının Hindistan ve Pakistan olduğu bilinmektedir. Yoganın nasıl yapıldığı, ne işe yaradığı ve faydalarını anlattığımız yazımız, yogaya başlamak ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Yoga telkin cd indir izle İstanbul Yoga nerededir kimdir Yoga çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Yoga hipnoz Yoga olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Yoga hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Yoga kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.