Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yaratıcı Yazarlar Klubü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=268)
-   -   Ödüllü Bilge Hikayeleri Yaratıcılık Aktivitesi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=614003)

bluegirlx 26-10-2010 08:56 PM

Cevap: Ödüllü Bilge Hikayeleri Yaratıcılık Aktivitesi

küçük kız şaşkın şaşkın bakıyormuş yitirdiklerine..bilge sormuş küçük kızaa..yitirdiklerine üzülmek neden..bir daha olmaması yeterince üzüntü verici değil mi demiş..bir daha aynı şeylerri yaşamayacak olmak..eğer yanındayken yaşarken kıymetini bilmediysen gerçekten öyle demiş bilge..bir daha yaşama fırsatı bulamayıcağını bilerek yaşa bugününü demiş..

Neptün 03-11-2010 09:36 PM

bluegirlx hikayelerin harika bu zaten kanıtlanmış ödülünle :) Tebrik ediyorum seni. O küçük kıza selamlarımı gönderiyorum. Aracım olur musun?

cent 05-11-2010 03:56 AM

Alıntı:

bluegirlx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 765571)
bende güzel hikayeler okumayı çok sevmiştim..tabiki yazmayıda...ve kitabımıda çok sevdim..yani hediyemi..henüz bitirp sizlerle paylaşamdım yorumlarımı..eminim bu formdaki herkes sadece gözlemleyerek çok güzel hikayeler yazabilir..yolda yürürken bir küçük köpeğin gözlerindeki o anlamsız bakışı anlatıp bilgelnin gözünden yorumlayabilir..

bugün bir bilgeye sormam gereken şeyler var..hatta hayatta bir bilge arıyorum ..sormak için..yanıtsız kalan bir bilge hikayesi olacak yani bugün yazdığım..

bilgeye sorarım ki..ben içimdeki bene yani ilahi kudrete yakınlaştıkca , ilahi kudretten uzak olan en yakınım bile olsa benden uzaklaşırmı yoksa benimle beraber oda benim gittiğim yere mi gelir..?ben tek başına mıyım yolculukta yoksa sırtlayıp hayatımdakileri onlarıdamı taşıycam..?

bir gemidesin düşün sen kaptansın hakim
yanındakilerden indirdiğin varsa gemiden veya varsa yanındakilerden inen gemiden sorumluluk aldın o gemide taşımış olurmusun sen

sevgi ve saygıyla kalınızsapkal89

cent 05-11-2010 04:16 AM

bilgeye çaresiz biri gitmiş dayanmış kapısına halsiz perişan dert yanmış anlatmış yaşamından bazı kesintileri ve

Dünyayı isterken susmayı bilemedim,
Bir dileğe kavuşmak isterken de.
Öylece seyre dalıp gitmeyide bilemedim ...

halim budur demiş

bilge dünyayı isteme o zaman
bir dileğide isteme
öylece seyre dal gitsin

demiş

Dünyayı isterken de sus,
Bir dileğe kavuşmak isterken de.

Öylece seyre dal gitsin…
mevlana

sevgi ve saygıyla kalınızsapkal89

yeni bir hayat 07-11-2010 11:37 PM

Küçük bir kız meraklı bakışlarla sormuş bilgeye..
Bilge olabilmenin en önemli şartı nedir diye..Cevaplamış bilgin adam..

Başkalarının sana öğrettiklerinin bir kenara bırak.Kendine has bir öğrenme tarzı geliştir..İstersen deneyimle,istersen zihninde canlandır..canının istediği gibiöğren..Başkalarının sana öğrettiği doğru ve yanlışları gözden geçir..
Ne kadar öğretilmiş bilgin varsa onları özelleştir.Yani kendin ol demiş..

doğalsız 02-05-2012 09:33 AM

Bir bilge yaşarmış uzak doğuda uzak ülkede , yola çıkartmış oğlunu batının namı diyar ülkesinin Kralı demiş ki ilk fethini ilimde yap kendine ait sırları öğren gel...
Etrafına iki atlı vermiş Kral iikiside ülkenin en güçlü şovalyeleriymiş. Bir tanesi küçük prensi desteklermiş bu yüzden yola çıktığı prensin ayağını ilk fırsatta kaydırmyaa yemin etmiş solda gidermiş sağında ki ise yardım etmek için çıkmış yola ...Yolda uzun sürmüş kısa kesmek lazım saraya ulaşmışlar bilgeye sormuş prens insanoğlu demiş hangi sırdan ibarettir. nedir bizim sırrımız?
Bilge demiş ki sana bir tek cevap veririm ama bu cevap bir çok soru doğurur ...cevabın evetse bildir bana devam edelim yok ben sorulardan zaten bıkdım diyorsan yol yakınken dön demiş ...
pren sdüşünnüş düşünmüş ve mahyetine danışmak istemiş soldaki şovalyesi devam et demiş sağdaki ise dön gidelim demiş biz buraya soru kazanmaya değil cevap bbulmaya geldik....
prens düşünmüş düşünmüş ......
devamı sonra işe gitmem lazım .....

rüyaların yapıldığı maddeden yapılmayız .....Shakspeare

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:15 PM.