![]() |
Özgürce yaşamak için Değişim şart! Merhabalar; yeni bir üye olarak telkinlerin üzerimde yaratacağı etkilere hep beraber şahit olalım istedim ve 25/08/2013 bu tarihte ego ve suçluluk dinleyerek operasyona başlıyorum. En az 3 hafta sadece bu telkinleri dinleyeceğim. Bakalım bana neler olacak? 956k |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! Hosgeldin aramiza.. Yolun degisimlerle dolu olsun:) sevgiyle:) |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! çoook teşekkürler! umarım başarırım. :) |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! Sevgili günlük birader; dün akşam saat 11 den başladım sabah 10.30 a kadar dinlemişim. uyurken dişlerimi çok sıktım herhalde çenem ağrıyor.. rüyalar gördüm ama anımsamıyorum ama sıkılarak uyandım. Daha doğrusu uyanamıyordum da sevgili kedim öyle bir pati atmış ki, artık kalk ayıp oluyor bana der gibi. :) gün içinde de ağlamaklı hallerim var. Geçmişe gidiyorum. Kahvaltıda annemle babamın başka ailelerin çocuklarını yetiştirme tarzı ile bir sohbeti vardı. sinirlendim çok ama hiç bir şey demedim . neden bizim evde biz konuşulmayız ki. neden başkaları hep doğrudur yanlış olan bizizdir. Etkilenmiş olmalıyım ki arada boğazım acıyor yutkunamıyorum. Allah'dan şapşal bir kedim var beni sürekli güldürüyor . unutuyorum. bakalım bunlar ilk belirtiler, daha şiddetli olur mu acaba... |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! Günlüğünün başlığını çok beğendim :) Hoşgeldin aramıza ve kedini öp bizim için. |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! Alıntı:
|
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 27/08/2013 Neden rüyalarımı hatırlayamıyorum? bugün kendimi daha iyi hissediyorum. tüm gece telkinlerimi dinledim.Erken uyandım. Geleceğime dair yeni düşünceler oluşturmaya başladım. ha bir de çok iştahım açıldı yemek yemek istiyorum :( ayrıca susuyorumda. Bakalım sabırsızlanmaya başladım daha net sonuçlar arıyorum.. bir an önce diğer telkinlerede geçmek istiyorum. ama tavsiye edilene göre gitmekte kararlıyım. |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 28/08/2013 offf... o kadar tükenmiş, yorgun hissediyorum ki... Anılar... hep gözümün önünden geçiyor. berbat bir hayat yaşamışım sanki şimdiye kadar. üzüntülerimi 2 kat fazla hissediyorum. yoruyor beni. Çok yorgun hissediyorum. Ailem de sanki bugün benim gibi negatif ve sessizler. bana mı öyle geliyor, bilmiyorum. bunlara rağmen dışarı attım kendimi bazı işlerimi hallettim. ama dünkü gibi umutlu değilim sanki.. Mümin Sekman'ın "Kişisel ataleti yenmek" kitabına başladım. Ayrıca, geçmişle ilgilili anılarım canlandıkça geleceğimden endişe duymaya başladım. Tam olarak nerede dönüm noktası yaşayacağım? Çekirdek İnanç' a mı başvurmalıyım?..... |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! Tam olarak neyi değiştirmek istediğini göremedim :)) Kişisel Ataleti yenmek kitabı çok güzelde kesin bir çözüm yolu sunmuyor. O kitabı bitirdikten sonra z-ponopono kitabına başlamanı tavsiye ediyorum. Uygulama çalışmalarıda var bende uygulama çalışmalarına başlıcam kısa zaman sonra. Halsizlik, kendini yorgun hissetme, sabah yorgun hissetme vs vs durumları için kaliteli bir omega 3 balık yağı bu sorunlarını gidermede çok işine yarıcak. |
umarım başını ağrıtmadım. :) o kitabı hiç duymadım tam olarak bahsettiğin nedir? mutlaka okuyacağım ve uygulayacağım. çok teşekkür ederim. tavsiyelerin için ve bana katkı sağladığın için :) umarım ben de sana yardımcı olabilirim. :) |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! En büyük (hayali) engelin kendin. Birşeyleri gerçekleştirmek istiyorsun ama gerçekleştiremiyorsun. Diyelim gerçekleştirdin devamını getiremiyorsun. İçindeki seslerin farkında olman çok güzel. Uygun zamanı beklemenide söylerler ama o uygun zaman bir türlü gelmez. Onun bize yarardan çok zararı dokunur. Önce o sesin daha fazla farkında olarak birşeyleri gerçekleştirmeye kafaya koymalısın. O sesin farkında olduğun sürece seni etkilemesine izin vermezsen zorlandığın şeyi yaptığında bunu yapabildiğinin keyfini çıkarıp, aslında o kadar da zor olmadığını farkediceksin. Bunu iş konusunda ele alabilirsin. Önce neleri değiştirmek istediğini listele ve her birini tek tek ele almayı dene. Z-ponopono kitabını netten bulabilirsin. Ho'oponopoyu duydun mu bilmiyorum ama bunun gelişmiş versiyonu'da diyebilirim. Z-ponopono bir çok değişim konusunu ele alan güzel bir çalışma. Çakra temizlemeden tuttda çekirdek inançlardan kurtulmaya kadar, hayatında istemediğin olumsuz özelliklerinden kurtulmaya kadar çok güzel çalışmalar var.. Yalnız önce elindeki kitabı bitir. Önceliklerini belirleyip öyle harekete geç. Harekete geçmede sıkıntı mı çekiyorsun bu sorunu aşmayı dene.. Yine aynı ses karşına çıkıcak dinleme onu. Yapabilirim de kendine. Yapıcam diyebilirsin mesela sana kalmış. |
evet haklısın.. pes etmeyeceğim :) eh devam o halde!! smileydance |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 29/08/2013 nerede o üşengeç kız? gören var mı? aman onu boşverelimde bu yeni gelen kim? :D çok çok çok mutluyum... bütün gece telkinleirmi dinledim ve sabah çook erke uyandım sevgili günlük!! içimden sürekli dans etmek geliyor yüksek bir enerji hissettim. o 1 aydır ay nasıl yapacağım bu odayı nasıl adam edeceğim derken. kocaaa odayı tek başıma sil baştan topladım ve dekore ettim. tamam çok yoruldum onca ağır mobilyayı çekmek çok zor ama o enerji sanki hiç bitmeyecek gibi. Günlük tutmayada başladım. kendi kendime olumlamalar yazarken buldum. oysa dertleşiriz sanıyordum :) sanırım içimde bir şeyler beni iteklemeye hadi kızım daha ne duruyorsun diyor o parmak çocukları adam edeceğimi söylemiş miydim? :D ha ha! işte şimdi biliyoruz. Eh hayat bekle geliyorum!! :) |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 01/09/2013 huzurluyum... aksilikler olsada moralim bozulmuyor. çok olumluyum. bütün sorunları çözebilecek gücü hissetmeye başladım. dişlerimi sıkıyorum farkında olmadan hala.. ama sabırla dinlemeye devam edeceğim. |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 03/09/2013 çok ilginç bir şey oldu. dalgınlık ve erteleme huyum vardır. geçenlerde gene aynı hatayı yapmıştım. Telkinleri dinlemeye başladığım ilk günlerde bir sınava kayıt olmak için bankaya para yatırmıştım. sonra sen tut başvuru işlemini yapmayı unut. kayıtlar kapandıktan 2 saat sonra aklıma gelmişti. o kadar üzüldüm o kadar üzülmüştüm ki neden hep böyle yapıyorum diye kendime çok kızdım. daha önce aynı hatayı ales sınavındada yapmıştım. başka bir sınavdada bir şekilde kaçırıyordum sınavları. ve ilginç yanı başvurmam gerektiğini bile hatırlamıyorum iş işten geçtikten sonra beynimde bir şimşek çakıyor ve o zaman çok geç oluyor. ben öyle kara kara üzülürken telkinleri açtım dinlemeye başladım Ne olduysa oldu ve çoktan geçmişte kaldı şimdimi bozmak kendim üzmek istemiyorum. Bundan sonra daha dikkatli olacağım dedim ve kendimi affettim. yarın için yeni planlar yaptım. Ne mi oldu? 2 gün sonra akşam cep telefonuma bir mesaj geldi kayıtlar ayın 4 üne kadar uzatılmıştır diye. İnanamadım. hemen kaydoldum tabi . ama çok şaşırdım böyle bir ihtimal çok zor olur. Tabi sevindimde. rüyalarımı hatorlamaya başladım . hatta bugün Rüyamda dargın olup görüşmediğimiz tüm akrabalarımla aynı masada oturuyorduk . halam hepimize sadece bizim kendi aramıd airtibat kuracağımız telefon hattı almış beraber numara beğeniyorduk. Tabi en kırgın olduklarımla hala konuşmuyordum onlar ayrı masada tepkisiz oturuyorlardı. ama ben mutluydum. şakalaşıyordum abilerimle. espiri yapıyorlardı gülerek karşılık veriyordum. bilinç altım bazı şeyleri affediyor olmalı. Sabah ağır baş ağrısıyla kalksamda hafiflemiş hissediyorum kendimi. Tanrıya şükürler olsun iyileşme hissediyorum. iyileşiyorum... Şimdi çıkmalıyım kedim gıdısını uzatıyor sevmem için. :) |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 05/09/2013 uykumdan huzurlu uyanıyorum. güzel rüyalar görüyorum. güne olumlu başlıyorum. hiç bir şey dahi yapmasam içimde mutluluk dalgaları yayılıyor. çekirdek inanç için randevu aldım. çok heyecanlıyım. ama çok yoğun olduğu için 1 ay beklemek durumundayım. ayrıca çekim yasasına iyice merak sardım . öğrenmek ve deneyimlemek istiyorum. |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 07/09/2013 sanırım göz teması kurmada yol katettim. Bugün resmen sosyalleştim. Akranım olmayanlarla pek sohbet edemezdim ama beraber çok güzel vakit geçirdik,eğlendik. Sohbette sürdürebildim. üstelik henüz ego ve suçluluk dinliyorum. Sosyal fobi dinlemeye başlamadım bile :). bu hafta telkin listemi artırmaya başlayacağım. Değişimlerim için çok sabırsızım :) |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 09/09/2013 şişmanlamaya doğru gidiyorum. deli gibi yemek yiyorum ve kontrol edemiyorum. sinir bozucu, can sıkıcı. eskisinden çok daha iyi hissetsemde canımı sıkacak şeyler olmuyor değil. köklü bir değişiklik yaşamak için hayatın tam içine girmem lazım. daha fazla sosyalleşmek, bir iş bulmak(mümkünse hemen), aşık olmak, yeni insanlar tanımak vs... iş aramaya hiç cesareti bile kalmayan biri olarak özel olarak cesur yürek telkini mi yaptırtsam?? Ya da sabırsızlığımı göz ardı ederek telkinlerimi dinlemeye devam mı etsem. İkinci seçenek benim için hala çözüm olarak görünüyor. suçluluk duygularını artık dinlemeyi bıraktım. ve sosyal fobi ,sosyallik artırıcı, topluluk karşısında konuşmayı bir arada süper full paket olarak kullanmaya karar verdim. neler olacağını heyecanla bekliyorum... |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! neden yazmayı bıraktın? :) |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 23/10/2013Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba, Uzun zamandır yazmadım evet fakat günlük tutmaya devam ettim. Duygusal olarak ağır şeyler atlattım . 1 Ekim'de çekirdek inanç çalışması yaptık Abdullah beyle . Bana çok yardımcı oldu. Ancak telkinlerin bugün elime ulaştı. Yeni bir sayfa daha açıyorum bugünden itibaren . Diliyorum ki her geçen gün öncekinden daha aydınlık olsun. |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 24.10.2013Eskiye göre değişime inanmak daha zor Telkinlerine başladım . En az 10 gün günde 6-8 saat dinlemeyi planlıyorum. Çekirdek inanç çalışmamda 14 telkin var . Beklentilerimi daha ufaltmalıyım büyük hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! Beklentisiz ama kendini izleyerek deneyimle telkin dinleme sürecini böylece daha iyi geçer. İyi bir gözlemci olmak hem kendini hem de çevreyi gözlemlemek telaşsız ve acelesizce yapmak bunu kişiye farkındalık konusunda epeyce yol aldırır. Sevgiler. |
sanırım haklısınız. yüksek beklentiye girmekle başlangıçta hata yaptığımı düşünüyorum. Ama pes etmeyeceğim. daha sabırlı ve sükunet içinde çalışmalarıma devam edeceğim. kafama takmadan hayatıma devam edeceğim. umarım bu yol benim için daha faydalı olacak. Sevgiyle kalın. |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 25/10/2013 telkinleri dinliyorum. İçimde bir ağırlık var. sıkıntı gibi sanırım telkinlerin etkisi. aklımdan bazı fikirler geçsede karar veremiyorum. karmaşa yaşıyorum. kısa zamanda atlatmayı seçiyorum. |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! Çekirdek inanç telkinlerimi dinlerken keşfetmeye çalışırdım hep sıkıntılı halimin nedeni ne olabilir diye sorardım içime. Bazen çok ilginç cevaplar buluyordum. Ve aldığım dersleri bir deftere not ediyordum. Değişen ruh hallerimi de yazıyordum. Bir nevi kendime özel çekirdek inanç günlüğü tutuyordum her gün yazamadığım zaman haftada bir yazıyordum. Sırf aldığım yolu görebilmek adına yapıyordum. Bir de olaylara dışarıdan bakmaya çalışıyordum. |
Zaten günlük tutuyordum. ama bu siteye ve günlüğüme ara vermiştim bir süre. şimdi tekrar kavuştum. kopmak istemiyorum. Çekirdek inanç günlüğü bende tutacağım. kendme dışarıdan bakıp değerlendrmede çok yardımcı olacak. |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 26/10/2013 bugün geçmişte reddettiğim kişi ile karşılaştım. eğer daha erken evden çıksaydım ya da dolmuşa binseydim yada her zamanki yolumdan gitseydim. gitmem gereken yere geç kalmasaydım onunla karşılaşmayacak bu kadar düşünmeyecektim. çok ilginç . tesadüflere inanan bir değilim bugün buradan bir ders çıkarmam gerektiğin hissediyorum. ne mi oldu? Kursa geç kalmıştım. madem geç kaldım ilk der yansın güzel bir kahvaltı edeym dışarıda diye yürüyüşe çıktım. yolda dalmış giderken gitmem gereken cafey geçtiğmi fark ett ve arkamı döndüm. onu gördüm o da beni . arkamı dönmeyip devam etseydim tertemiz bir gün geçirecektim hal hatırdan sonra , 2.5 senede neler olduğunu anlattı işe girmş terfi almış çok mutluymuş buraya kız arkadaşına sürpriz yapmaya gelmiş. ne kadar başarılı, ne kadar romantik olduğunu anlattı bana ayak üstü :D bir sürü şey.. (komik geldi biraz zor tuttum) ellerini cebine soktu omuzları dik başımın üzeirinden bakıyor. beni kaçırdın imasını dahi yaptı. eh bu tavır beni rahatsız etsede belli etmedim geç kaldığımı ve mutluluklar dileyerek ayrıldım. mutluyum ki onla iyi ki olmamış ... üzgünüm ki , neden bazı insanlar ben artık oldum havasına girer ve üstünlük taslar. ilginç.. Hayat devam ediyor işte... |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 27/10/2013 Bugün farkettim ki sandığımdan çok daha fazla dış görünümüme takığım. Kilo problemim yüzünden alışveriş yapamıyor kendimi güzel hissetmiyor insanlarla ilişki kuramıyorum daha kötüsü iş dahi arayamıyorum. Aynaya bakınca yüzümdeki kusurları görüyorum. Telkinin etkisi midir bilmem ama bunca zaman hissettiğim güven eksikliğinin önemli etkilerinden birininde bu olduğunun kanısına vardım. |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 1. Kendini olduğun gibi sevmeli ve kabul etmelisin. Kilo problemin olduğunu düşünüyorsan bu konuyla ilgili çalışabilirsin. Ama her konuda dağılmış bir şekilde çalışmaktan ziyade odaklanarak çalışmanı tavsiye ederim. 2. O kişiyle karşılaşma nedenin senin onu affetme zamanın gelmiş evren küçük bir hatırlatma karşılaşması hazırlamış işte. Onu yürekten affetmezsen özgürleşemezsin. En sinir olduğu insanı bile insan yeri ve zamanı geldiğinde affedebiliyor. Ve bir kere bunun etkisini deneyimlediğin zaman affedilmeyecek şeyler olmadığını görüyorsun ve hayat daha da güzelleşiyor. Duygularını da büyük ölçüde kontrol altına almış oluyorsun. |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 28/10/2013 Bugün anlatacak çok önemli bir şey yok . Çekirdek inanç listemde tam 14 tane telkin var. Bunun yanı sıra olumlamalarımıda aksatmamalıyım. Abdullah beyin önerdiği kitap "çözüm olmak" okuyorum bir yandan. Içimde büyük fırtınalar kopmuyor değişim adına ama rüzgar benim lehime yavaşça dönüyor hissediyorum. Telkin listesinde kalabalık olunca etkiyi birden beklememeli gerek tabi :) anın tadını çıkarıyorum. Bir süredir hızlı okuma tekniklerine sardım. Dakikada ortalama 210 kelime olurken kendi kendime yaptığım egzersizlerle 600 e kadar çıktım. Kişisel gelişimin her türlüsüne açığım :) Hah birde telkinler beni grip mi yaptı ne? Havalar çok güzel olsa olsa telkindendir :P |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 31/10/2013 eylül nasıl bitti derken ekimde bitti. Şimdiye kadar zamanı bu kadar farkındalıkla geçirmemiştim. 2013 ekim ayının hayatımda önemli bir yeri olacak. ağustostan bu yana yaptığım değişim yolculuğunda kendimde ufakta olsa değişiklikler fark ededbiliyorum. Karamsar olmayı bırakmışım mesela . bugün fark ettim ve bu beni çok mutlu etti. Kaybettiğim boş geçen zamanları bir kayıp olarak görmüyorum artık. Kendi içimde çözmem gereken meseleleri teker teker hallediyorum. bu da beni daha hazır hissettiriyor. Kasım ayı için umutlar besliyorum. Cv imi yeniden düzenleyip, hatta şöyle afilli bir fotoğraf çekilip güncellemek istiyorum. Bana şans getireceğine inanıyorum. Rejime başladım. Aç kalmadan Zayıflamaya çalışıyor, dış görünüşümü daha da iyileştirmeye çalışıyorum. evde dahi olsam saçıma başıma özen göstermeye de karar verdim ayrıca bunu da kasım ayından itibaren başlayacağım. Özsaygımı geliştireceğim. |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! 17/11/2013 Sevgili günlük, Bugün hayatım ile ilgili önemli bir seçim yaptım ve bu seçimde ilerlemeyi tüm kalbimle diliyorum. Sancılı uzun bir dönem geçirdikten sonra karar alabilmek daha güzeli bu kararı uygulama cesaretini içimde hissediyorum. Tüm ruhum , kalbimle bu dileğimin gerçekleşmesini diliyor hakkım da en hayırlısına Allah karar verecek buna inanıyorum. Olumlu ya da olumsuz ( aslında her şey iyi birer dönüştür süreci farklı kılan algımız) neticeyi paylaşmak isterim. Arzu eden herkezden dualarını esirgememekerini rica ediyorum :) |
Cevap: Özgürce yaşamak için Değişim şart! Hakkında hayırlısı olsun canım, olacaktır da, oldu bile. Sevgiler. |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:08 PM. |