Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=264)
-   -   Benim Hayatım :) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=622130)

Senemmms 20-10-2012 11:53 AM

Benim Hayatım :)

Nasıl başlayacağım pek bilmiyorum ama günlükleri okurken birden bende yazmak istediğimi farkettim ve açtım bir günlük. Ben kendimi değiştireli çok oldu oyuzden değişimleri değilde farkındalıklarımı paylaşmak istiyorum burda. Çünkü fazlasıyla yaşamaya başladım.(Ow daha değiştirmem gereken daha çok şey var daha yanlış anlaşılmak istemeem 44a)
İnsanları sadece benim filmimdeki bi oyuncu olarak gördüğümden beri çok farklı herşey hayatımda. Tabiki bende üzülüyorum bende hayatın akışına kapılıyorum ama düzelmem çok kısa sürüyo. Yani birinin bana yaptığı bi hareketi ben ona izin verdiğim için ben ona o rolü verdiğim için onu BEN istediğim için yaptığını anladığımdan beri okadar farklıyımki. Belkide burdaki herkese göre çok küçüğüm ama bu bilgileri erkenden öğrendiğim için önce Allahıma sonra anneme minettarım.
Sık sık burda kendimi ifade etmeye çalışacağım. Ve bu yazma metodu benide rahatlatıcak oyuzden dahada bi sevdim bu işi :)
Burdaki herkesi tek tek çok seviyorum
Herkese iyi forumlar 956k

Senemmms 20-10-2012 12:10 PM

Cevap: Benim Hayatım :)

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Eklenti 709

OSHO'nun yazılarını severim oyuzden ondanda alıntılar yapıcam. Özellikle bu küçücük yazı beni hep gülümsetir ::)

gökçe y. 20-10-2012 03:53 PM

"İnsanları sadece benim filmimdeki bi oyuncu olarak gördüğümden beri çok farklı herşey hayatımda. "
"insanları kendi filmindeki oyuncular olarak görmek" gerçekten harika bir bakış açısı...

Senemmms 20-10-2012 04:12 PM

Kesinlikle öyle. Geçen gün biri beni kırdı ve durdum düşündüm, ona ben izin verdim ona o rolü ben verdim çünkü o söylediği şeyi ben düşünmesem o bana söyleyemezdi. Herkesin söylediğinden ben sorumluyum senaryo bana ait :) Sonrada kırılmama rağmen gülümsedim :)
Böyle düşününce hayat okadar güzel geliyoki insana

huriye_89 20-10-2012 06:23 PM

günlüğün hayırlı olsun güzel haberlerle dolsun o zman=) ben de bi günlük açmayı düşünüyorun uzun zmandır bakalım ne zamna kısmet olacak=)

Senemmms 20-10-2012 07:03 PM

Teşekkür edeerim :)
Bende uzun zamandır istiyodum birden bi istek geldi açtım. Umarım sanada bianda geelir ve paylaşırsın bizlerle :)

Senemmms 21-10-2012 03:27 PM

Hep yazmak istiyorum ama bitürlü fırsat bulamıyorum. Dün çıktım biletimi aldım esparka gidip doğal masklerimi aldım sonra eve geldim giyindim sporuma gittim. Sonra eve geldim yeni bi kitaba başlamıştım onu okudum. Kitabın adı FARKINDALIK MACERALARI, Jan Chozen Bays'ın kitabı. Kitaba bayıldım, dikkatli okunması gereken bi kitap bazen geri dönüp tekrar okuyorum. Ve bianda okunmıcak bi kitap. Her hafta bi görev var butun hafta onu yapıyosun. 53 haftalık bi olay. Ordan begendiğim cümleleri paylaşıcam muhakkak.
Hava kasvetli bugün biyere gidesim yok. Akşam çıkıcam arkadaşlarımla. Eskişehire okumaya geldim ben ve hergün iyiki dicek bi sebep buluyorum. Burda çok mutluyum.
Bide bu ara rüyalarıma çok odaklandım ve rahatsız olduğum konuları gayet net görüyorum artık bu benim hoşuma gidiyo. Mesela annemi çok çok severim ama geçmişte çok kızardım ona. Artık onlar geçti ama rüyalarımda bazen kızdığımı görüyorum sonra düşünüyorum o konularda hala kızdığımı farkediyorum. Bu sabah aradım anneme anlattım. Gelde çözelim bu konuyu özgürleşmeliyiz artık birbirimizden dedi. Bayramda gittiğimde çok şey yapıcaz anlaşıldı :) Bide gün içinde esmaül hüsnaları çok sık söylüyorum. Bu sitede görmüştüm sanırım biri yuzunu yıkarken ya hayy ya nur diyomuş çok hoşuma gitti çok sık kullanıyorum. Bide otobüste giderken yururken bişeyler yaparken sürekli ayetel kürsüyü okurum. Çok rahatlatıyo beni. Hı bide sürekli seni seviyorum diye tekrar ederim. Seni seviyorum kelimesinin çok güçlü olduğuna inanıyorum. Çoğu şifrem seni seviyorumdur hihi :)
Neyse çok uzattım biriktirmişim heralde :)

Herşeye herkese çok şükür.
Yaşadığım her ana MİNETTARIM.

Senemmms 21-10-2012 04:07 PM

Eklenti 710
OSHO'dan

Senemmms 21-10-2012 05:09 PM

Eklenti 712
Buda en çok kullandığım sözdür. Yüzde yüz katılıyorum smileydance

Senemmms 22-10-2012 01:09 AM

Demin geldim eve. Arkadaşlarımla çok güzel bi geceydi bu saatte gidip çiğköfte bile yedik(uu kusura bakmayın yazdım böyle ama)
Çok güldük çok eğlendik. Herşey için çok teşekkür edeerim Allahım. Oda arkadaşım yan oda arkadaşım hepsi ailesinin yanına döndü benim derslerim var gidemiyorum salıya kadar burdayım :( ama olsun napalım enazından güzel günler geçiriyorum.
Bana değer veren insanlarla olmayı seviyorum
Kendiyle mutlu olan insanlarla olmayı seviyorum
Gülebildiğim insanlarla olmayı seviyorum

Ve en başta kendimi ÇOK SEVİYORUM :)

Teşekküür Ediyorum yaşadığım her şeye her ana
İyi Geeceler

ßyKuS 22-10-2012 01:19 AM

afiyet olsun :D Senem hiç içsel temizlik lafını duydun mu ?

foto_kontes 22-10-2012 11:51 AM

Alıntı:

Senemmms Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 832208)
Nasıl başlayacağım pek bilmiyorum ama günlükleri okurken birden bende yazmak istediğimi farkettim ve açtım bir günlük. Ben kendimi değiştireli çok oldu oyuzden değişimleri değilde farkındalıklarımı paylaşmak istiyorum burda. Çünkü fazlasıyla yaşamaya başladım.(Ow daha değiştirmem gereken daha çok şey var daha yanlış anlaşılmak istemeem 44a)
İnsanları sadece benim filmimdeki bi oyuncu olarak gördüğümden beri çok farklı herşey hayatımda. Tabiki bende üzülüyorum bende hayatın akışına kapılıyorum ama düzelmem çok kısa sürüyo. Yani birinin bana yaptığı bi hareketi ben ona izin verdiğim için ben ona o rolü verdiğim için onu BEN istediğim için yaptığını anladığımdan beri okadar farklıyımki. Belkide burdaki herkese göre çok küçüğüm ama bu bilgileri erkenden öğrendiğim için önce Allahıma sonra anneme minettarım.
Sık sık burda kendimi ifade etmeye çalışacağım. Ve bu yazma metodu benide rahatlatıcak oyuzden dahada bi sevdim bu işi :)
Burdaki herkesi tek tek çok seviyorum
Herkese iyi forumlar 956k

Günlüğünüz hayırlı olsun t678

Senemmms 22-10-2012 04:57 PM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 832268)
afiyet olsun :D Senem hiç içsel temizlik lafını duydun mu ?

Teşekkkür edeerim girlhaha
Duyduum ama neden sordun bilgi vericeksen eğer zevkle okurum :D

Senemmms 22-10-2012 04:57 PM

Alıntı:

foto_kontes Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 832276)
Günlüğünüz hayırlı olsun t678

Çook Teşekkür Ederim 956k

ßyKuS 22-10-2012 05:15 PM

aslında bu konuda 2013 için hazırlıklarda bulunucam. Bu konuda ona dahil - Korkuları Sevgi Enerjisine Dönüştürme çalışması.. şimdilik bu başarı hikayesini okumanı tavsiye ediyorum. Çekim Yasası: İçsel Temizlik-Başarı Öyküsü

Senemmms 22-10-2012 07:37 PM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 832304)
aslında bu konuda 2013 için hazırlıklarda bulunucam. Bu konuda ona dahil - Korkuları Sevgi Enerjisine Dönüştürme çalışması.. şimdilik bu başarı hikayesini okumanı tavsiye ediyorum. Çekim Yasası: İçsel Temizlik-Başarı Öyküsü

Okudum gerçekten güzel bi hikaye. Çok okuyorum böyle hikayeler aslında yakınım yani böyle şeylere. Arada EFT'de yapıyorum ama bizim dışımızda olan sorunların aslında bizim içimizde olan sorunlar olduğuna yüzde yüz katılıyorum ve o şekilde çözüyorum sorunlarımı. Teşekkür edeerim 956k

Senemmms 22-10-2012 08:07 PM

Çok büyük bi sorunum var : UYUŞUKLUK
Onu atlattığımda dünyamın çok çok daha güzel olcağını düşünüyorum. Bu huyumu sevmiyorum ( Aama kendimi çok seviyorum tabiiiki hpm1) Neeyse bu huyuma ne kadar odaklansamda kısa süreli çözümler buluyorum ama eskişehirde bunu tamamen değiştirceğimi düşünüyorum oyuzden üstüne düşmüyorum artık. Üstüne düşünce şımarıyo :P A bide bende kaybetme sorunu var 3 kere nufus cuzdanı 4 5 kere otobüs kartı ve binleerce şeyimi kaybettim halada kaybediyorum geçen gün 3 hafta once aldım eskartımı kaybettim ve naasıl oluyo inanın bilmiyorum ve bu konu hakkında bir çözüm bulamıyorum. Neyse neeyse;
Bugün yine erkenden kalkıp üni yollarına düştüm tabiki. Herkes memleketine gittiği için az kişi vardı mafya diye bi oyun var toplu oynanan onu oynadık . Sınıfımızda rus bi arkadaş var (Aysat) saolsun o ööğretti. Kağıtları kendimiz seçiyorum ve ya mafya denk geldi yada nataşa oldum artık kendimden korktum içinde neeeler yatıyo böyle Seneeem diye :D
Bide bugün arkadaşımın dişi ağrıyodu deli gibi. Ho'oponopono tekniği birden aklıma geldi(gerçi hep aklımda). Kendi içimde temizliğe başladım o an. Üst üste söyledim. Ve ağrıdan konuşamıyodu ama birden oyuna dahil olup kahkahalara katılmaya başladı. Son ders çıkıp doktora gidicekti ve çıkışa kadar durdu farkında olmadan, bu hoşuuma gittii derty
Biyeri ağrıyana masaj yaparak esmaül hüsna okuyyup dua ederek geçirmeyi çok deneedim çok işe yaradı ama bunu hiç denememiştim. Ben eneerjilere çok inanıyorum çok. Bazı arkadaşlarım bazen dalga geçsede artık hiç etkilemiyo bile ve onların merakları artmaya başladı. Benle birlikte dolunayda kağıt yakmalar yeni ayda dilek kağıtları hazırlamalar. Hep şey diye düşünüyorum okadar başarılı insana bile kötü yorum yapan insan çok Atatürk mesela hatta ve hatta Allahı bile yok sayıp inanmayan insan varken benim insanların düşüncelerini takmaam çok çok saçma bi duurum. Sen ne yaparsan yap misal ekmeği yerden kaldırıp yukarı koysan onda bile fikir ayrılığı çıkar onda bile iyi kötü yorumlar olur oyuzden insanlar istediğini söyleyebilir çünkü insanlar yaşamlarına göre cevap verir. BOŞVERİN GİTSİN wave44
Normalde zaten rahat biriyimdir babamın işinden dolayı 12 okul değiştirdim çok insanla tanıştım buraya ilk geldiğimde insan açısından sorun çekmedim ama bu zamana kadar gruplaşmanın olduğu sınıflara denk gelmiştim ve yazın naasıl arınmışsam artık maşallah tütütü bu sınıfım müthiş. Birlikteyiz falan biyerlere gidiyoruz okul dışında. Fasıla gidicez bayramdan sonra. Ve bunda arka planda değilim önlerdeyim. Çoğu sorunumu aştığımı farkediyorum. Bana değer veren insanlarlayım( Olumsuzları yazmıcam bana kötü davrananlarla değilim falan)
Allahım Çok Teşekkür Ederim
İyiki Burdayım
Bütün insanları herkesi çok seviyorum ve insanlarla konuşurken sadece onları dinlemek değilde onları dinlerken anlattıklarından kişiliğini çıkartmak aslında ne yaşadığını çözmeye çalışmak bunlar çok hoşuma gidiyo. Ne kadar insan tanırsam okadar çok kişilik görüyorum ve çok şey öğreniyorum ve buyüzden ben çok mutluyum. Çok uzattım farkındayım ama bugün dolu dolu çok çook yazasım geldi :)
Her gülücük Tanrı'ya bir teşekkürdür, bu sözü her okuduğumda hemen gülerim :D
Teşekkürler Tanrım

hatiicee 22-10-2012 10:19 PM

Amanın Seneeems de günlük tutmaya başlamış hayırlı olsun:)))Güzel gelişimlerinin takipçisiyim:)))

ßyKuS 22-10-2012 10:39 PM

merak ettim şu arkadaşının dişi ağrıyordu ve ho'oponopono yöntemini uygulamışsın. Tam olarak nasıl yaptın ? özür dilerim, beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum, gibi cümlelerden mi ibaret yoksa

Senemmms 22-10-2012 11:02 PM

Alıntı:

hatiicee Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 832322)
Amanın Seneeems de günlük tutmaya başlamış hayırlı olsun:)))Güzel gelişimlerinin takipçisiyim:)))

Ay çok teşekkür ederiiiim canıım blissy

Senemmms 22-10-2012 11:08 PM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 832324)
merak ettim şu arkadaşının dişi ağrıyordu ve ho'oponopono yöntemini uygulamışsın. Tam olarak nasıl yaptın ? özür dilerim, beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum, gibi cümlelerden mi ibaret yoksa

Ya önce çaktırmadan dokundum baya bi sıcaktı enerji birikmiş oraya. Sonra biraz elimi tuttum ovalar gibi tabi sonra çaktırmamak için çektim elimi. Tamamen oraya odaklanarak bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise özür dilerim lütfen beni affet, teşekkküür ederim dedim sürekli. Kendim yaşıyomuşum gibi özür diledim diledim. Tabiki profesyonel değilim pat diye geçtiğini sanmıyorum ama ağlicak gibiyken birden oyuna katıldı güldü ve çıkcaktı dersten çıkmadı. Hatta demin konuştum gitmemiş doktora yarın gitcem dedi. Mesela kardeşim böbreklerini üşütmüş bana mesaj atıyo ablaa enerji göönder çok kötüyüm diye hihi :D
Ya dokunarak daha iyiyim yani bildiğin ciddi ciddi geçiyo çünkü dokunuyorum ovalarken seni seviyorum şimdi burdaki bütün ağrı ve kötü enerji uzaklaşsın hemen şimdi diyorum allahın isimlerinden sevgi anlamını içerenleri sayıyorum ve en büyüğüde ayetel kürsüyü çok okuyorum. Dokunarak daha kolay yani ama dokunmadan bugun ilk defa yapmaya çalıştım belki geçmedi ama o an benim yanımda düzeldi eve gidince yine ağrıdı belkide ama ben o an arındığım için belkide benimleyken iyi oldu

ßyKuS 22-10-2012 11:51 PM

Alıntı:

Senemmms Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 832327)
Ya önce çaktırmadan dokundum baya bi sıcaktı enerji birikmiş oraya. Sonra biraz elimi tuttum ovalar gibi tabi sonra çaktırmamak için çektim elimi. Tamamen oraya odaklanarak bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise özür dilerim lütfen beni affet, teşekkküür ederim dedim sürekli.

ehehe çaktırmadan dokunabilmen büyük marifet :) gerçekten şimdi anlıyorum Ho'oponopoyu dünyaya tanıtan adam'da diyordu. kendimi tamamen onun yerine koyuyorum ve özür dilerim, beni affet teşekkür ederim seni seviyorum diyordu..

Merak ettimde ''bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise''... cümlesi gerçekten çok güzel bir cümle sana mı ait ?

ya birilerine söylemeden edemicem bir yöntem buldum daha doğrusu bir düşünce basit bir yöntemi var bu sayede her ne sorunlarınız varsa çok kısa sürede kurtulabileceksiniz.. fkir yeni geldi aklıma umarım işe yarar. önce yöntemi kendimde uygulucam. şu uyuşukluk tembellik gibi sorunlarımda işe yararsa 2013 sürprizi yapıcam sizlere. :) sevgiyle kalın..

Senemmms 22-10-2012 11:56 PM

utanır insan - YouTube
(kusura bakmaayın çok uğraştım ama video olarak paylaşamaadım ağla2)
Hihi ozaaman bu çok eski şarkı hepiimize gelsin
Utaanır insan böyle güzeel olunurrmuu?
dertyskan67hpm1partysmileyf678h
Eğleendim ahah İyi geceeler s456

Senemmms 23-10-2012 12:02 AM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 832329)
ehehe çaktırmadan dokunabilmen büyük marifet :) gerçekten şimdi anlıyorum Ho'oponopoyu dünyaya tanıtan adam'da diyordu. kendimi tamamen onun yerine koyuyorum ve özür dilerim, beni affet teşekkür ederim seni seviyorum diyordu..

Merak ettimde ''bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise''... cümlesi gerçekten çok güzel bir cümle sana mı ait ?

ya birilerine söylemeden edemicem bir yöntem buldum daha doğrusu bir düşünce basit bir yöntemi var bu sayede her ne sorunlarınız varsa çok kısa sürede kurtulabileceksiniz.. fkir yeni geldi aklıma umarım işe yarar. önce yöntemi kendimde uygulucam. şu uyuşukluk tembellik gibi sorunlarımda işe yararsa 2013 sürprizi yapıcam sizlere. :) sevgiyle kalın..

''bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise'' lafını bu yöntemde duymadım sadece sorun yaşadığında diyelim bi olay yaşıyosun ve o durumdan kurtulmak rahatlamak istiyosun onu söyleyip kabule geçiyorum okadar. Sonra o kelimeyi çok sevdim herşeyde kullanır oldum :D
Geerçektenmi büyük merakla bekliyorum azcık ipucu veersen

ßyKuS 23-10-2012 04:21 AM

okur okumaz dikkatimi çekti zaten o cümlee çok güzell o yüzden merak edip sordum böyle bir cümle duymamıştım hooponopoda çok etkili ve güzel bi cümle :) senem daha geliştirmem lazım yöntemi işe yarayıp yaramadığını bile bilmiyorum ama dua ediyorum işe yaraması içn işe yararsa söz veriyorum sizinle paylaşırım ama önce geliştirip kendimde uygulamalıyım yöntemi..

Sevgiyle kal

Senemmms 23-10-2012 03:09 PM

Tamam canım merakla bekliyoruum, çünkü benimde uyuşukluk sorunum var söylemiştim önceki yazdıklarımda.Korkma endişe duyma sadece dene işe yaricağına güven. Biliyosun endişe en kötü enerji. Bence Tanrıya güven sonrada kendine güven olmazsada canın sağolsun dimi ama :)
Sevgiler

Vaveylaaa 23-10-2012 04:27 PM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 832329)

bykuş ne yöntemiymiş o hemen açıklasanda bizde faydalansak smil56

ßyKuS 23-10-2012 05:56 PM

tamam Efil paylaşıcam ama işe yarayıp yaramadığını önce kendimde test etmem lazım sonrada geliştirmem lazım.. Beklemede kalın. bende heyecanlandım şimdi umarım işe yarar.smil56

gökçe y. 23-10-2012 08:10 PM

Her gülücük Tanrı'ya bir teşekkürdür
ne güzel bir söz. günlüğünü kitap okur gibi takip ediyorum

Senemmms 23-10-2012 09:27 PM

Alıntı:

gökçe y. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 832382)
Her gülücük Tanrı'ya bir teşekkürdür
ne güzel bir söz. günlüğünü kitap okur gibi takip ediyorum

Çok teşekkür ederim çok sevindim buna. Bütün içtenliğimle paylaşıyorum yaşadıklarımı :)

Senemmms 23-10-2012 09:54 PM

23 Ekim 23:00'da caanım ailemin yanına gideceğim ve çok mutluyum. Bugün eve geldim çok işim vardı evi temizlemeliydim valiz hazırlicaktım spora gidicektim kart çıkarttırcaktım falan baya işim vardı ve yine uyuşukluğum tuttu geldim oyalandım bişeyler yaptım ve uyudum. Bi saat uyusam yeterliydi oylede düşünüyodum ama doyamadığım için alarmı 2 saat sonraya kurdum ama tam bir saat sonra kapı çaldı uyandım(apartta kalıyorum ben). Arkadaş gelmiş yan komşu. Yemek yiyelim falan dedi hatta uyuduğumu görünce inanamadı okadar işin var uyuyosun gibisinden. Önce sinirlendim sonra çok iyi oldu bu dedim kalktım evi temizledim bulaşıklarımı yıkadım giyindim spora gittim alarm ben sporun yarısındayken çaldı. Gülümsedim hemen teşeekkkür ederim dedim kendi kendime. Aslında ne kadar güzel oldu. Eve geldim birazdan banyo yapıcam 10 buçuğa doğruda apartımdan ayrılıp otobüüse koşucam. Bide bugün bi farkındalık yaşadım onu yarın eve gidince ailemin yanına, orda paylaşıcam kafamı toparlayıp anlatmam gerekiyo.
Kendimi seviyorum
Ailemi seviyorum
Arkadaşlarımı seviyorum
Sizii seviyoruum
İyiki varız iyiki varsınız

Senemmms 24-10-2012 05:13 PM

'' Kendinizin ne zaman mutsuz hissedecek olursanız hemen gözlerinizi kapayın bu mutsuzluğun nereden gelmekte olduğunu bulmaya çalışın ve her seferinde göreceksiniz ki, sahte merkeziniz başka biriyle çatışmakta. Siz bir şey umdunuz ve gerçekleşmedi. Siz bir şey beklediniz ve tam tersi oldu - egonuz sarsıldı, mutsuzsunuz. Yalnızca bakın; ne zaman mutsuz olursanız, neden olduğunu bulmaya çalışın.''
'' Sebepler sizin dışınızda değil. Temel neden içinizdedir ama siz her zaman dışarı bakarsınız, her zaman sorarsınız: Beni kim mutsuz ediyor? Benim kızgınlığımın sebebi kim? Ben kim hayata küstürüyor? Ve dışarı bakarsanız göremezsiniz. Sadece gözlerinizi kapayın ve her seferinde içe bakın. Tüm mutsuzluğunuzun, kızgınlığınızın, can sıkıntınızın kaynağı sizde, egonuzda gizli. Ve kaynağı bulursanız, onun ötesine geçmeniz kolaylaşacaktır. Eğer sizin başınıza dert açan şeyin kendi egonuz olduğunu görebilirseniz, ondan kurtulmayı tercih edersiniz çünkü hiç kimse mutsuzluğunun kaynağını anlayacak olduktan sonra onu taşıyamaz. Ve şunu unutmayın ki, egodan vazgeçmeniz için bir neden yoktur.''

“Zihnin Sınırının Ötesi” kitabından, Osho.

Bu çok uzun bi yazıydı ama çoğunu sildim çünkü pek hoşuma gitmedi, evet Osho'yu seviyorum ama egoyu lanetli bişey gibi anlatıyo bazen bu hoşuma gitmiyo. O kestiğim yerlerde öyle anlatmıştı kendi düşüncelerime ters olduğu için paylaşmak istemedim. Ama tamamını okumak isteyenler için linkini yazıcam. (Osho?nun Ego Analizi- 4)

Neyse;
Ego herşey. Yani küçükken nasıl sıcağın elimizi yaktığını öğrenip bidaha dokunmuyosak bence buda bi ego. Ego baştan aşşağı bi kendini koruma mekanizması. Egolu olmak başka bişey bence bu karışıyo. Ego olmazsa yaşayamayız bu bi gerçek. Biz Tanrı değiliz yada buda falan.Bizim okulumuz işimiz ailemiz bi hayatımız var egoyu kullanmak zorundayız. Hiçbişeye sahip olmasak budalar gibi butun omrumuzu bir başımıza bi yerde geçirelim okey tamam ama bizim sorumluluklarımız var. Tabiki endişe duyucaz korkucaz mutluda olucaz mutsuzda. Açıkçası budaların hayatlarını yaşamak istemezdim. Tamam dengede yaşamak güzel ama fazla dengede nebiliyim bana mantıklı gelmiyo. Nasıl aşık oluruz ki ozaman? AŞK LAAZIM AŞK LAZIM derty( Gökhan türkmenin aşk lazım şarkısını dinleemelisiniz güzel kelimeler geçen şarkıları özellikle dinliyorum beynime işlesin diye hihi :D )

Ve bence egolu dedikleri insanlar tam tersi; egosu eksik olan ve egoları doyurulması gereken kişiler. Oyuzden çok üzülür, çok takılır, ilgi ister onay ister. Çünkü ego, doyurulması gereken bişey. Bazen egomuzu doyurmak için acizleştiğimizi düşünürüm; Onay, ilgi, beklenti,kıskançlık vs vs. Bu hoşuma gitmesede yapıyoruz. Evet ego benim için önemli bi kavram fazlasıyla önemsiyorum onla ilgili bişeyler okumayı çok seviyorum çünkü onu eğitebiliriz bence ben buna inanıyorum :) Bazen çok şımarık olduğunu düşünüyorum :P
Neyse kısacası bence ego güzel bi kelime ve iyi öğrenilmesi gereken bi olay. Çünkü egosuz çok savunmasız oluruz ve hiçbişeyi kaldıramayız. En azından ben öyle düşünüyorum. O bizi ayakta tutan şey.İskeletimiz kadar önemli. Sürekli olmadığı halini anlatan insanlar vardır mesela o an egosunu tatmin ediyo çünkü kimse ona onu söylemiyo e normaldede okadar abarttığı şeyleri yaşamıyo ama o öyle konuşmazsada egosu onu kaldıramicak. O anlatıyo anlattıkça ego tatmin olup doyuyo. Zaten ona sahipse anlatmaz okadar.Ben öyle insanlarla karşılaştığımda artık bırakıyorum, bırakıyorumki anlatsın rahatlasın.

Neyse neyse neeyse evimdeyim ben ailemleyim bunu odamdan kendi yatağımdan paylaşıyorum ve teşekkür etmekten dilimde tüy bitsede tekrar teşekkür ederim Tanrım seni çok seviyorum
96kl

Senemmms 26-10-2012 10:56 AM

Hem ailemleyim hem gec kalkiyorum hem kendi odamdayim hem uyurken tekim hem ev yemegi yiyorum sulu sulu. Allahım cennetteyim sanirim :D

ßyKuS 26-10-2012 10:40 PM

Senem Osho'nun Ego Analizi ile ilgili seni rahatsız eden bir durum var. Belki kabullenmek istemiyorsun anlarım ama buna neden olan ve seni rahatsız eden şey yine ego bunu asla unutma..Egolarımız bizimle düşüncelerimiz aracılığı ile konuşur, zihin ve akıl ile hareket eder, geçmiş ve gelecekten beslenir. Bizi korkularımız ile sınırlar ve yükselmemizi engeller. Ego sandığın kadar masum değildir. Ama egoyu eğitmek konusuna gelicek olursak sana katılıyorum. Birçoğumuz ego kavramı bilmeden bir hayat sürüyor ve herşeyi kendi kontrolümüzde sanıyoruz ne yazıkki yanılıyoruz. Umarım bu video farkındalığını arttırır.

EGO ile yüzleşme "En Büyük Düşman En Son Bakacağın Yere Saklanır" Julius Ceasar M.Ö. 75. - YouTube

Senemmms 27-10-2012 12:20 AM

Hayır egoyla sorunum yok ama egoyu öcü gibi gösteriyo bunu doğru bulmuyorum

ßyKuS 27-10-2012 12:43 AM

ego pekde masum sayılmaz aslında.. Onun seni kontrol etmesini mi istersin yoksa senin egonu kontrol etmeni mi ?

Senemmms 27-10-2012 10:54 AM

Egoyu böyle masum değil diyerek gözümüzde büyüttüğümüzde o hükmediyo bize. Bence onla dost olmaya bakmak lazım ByKus :)
Bütün kararlarımızda bizi arkadan caydırmaya çalışan sen beceremezsin diyen yapma etme diyen o evet ama biz onunla yaşıyoruz yok sayamayız dimi ama? Eğer bi insan saçının şeklini rengini beğenmez ve ömrü boyunca onu kötülerse ne işe yarar bu yada onu gözünde büyütürse . Gidip o saçı kestirip mutlu olsa saçı aklına bile gelmicek. Mesela ben tırnak yiyodum ve uzun tırnaklıları dunyayı kurtarcak güçte muthiş falan görüyo insan. Okadar büyüttümki. Çünkü 19 yıl yedim yani ben bu tırnağı. Sevmiyodum tırnaklarımı sevemiyodum. Bu sene yemeyi kestim 5-6 ay oldu. Uzun tırnaklılar gözüme bile çarpmıyo. Konuyu saptırdım belki biraz ama gözünde büyütmek olayını anlatmak istedim. Tamam ego güçlü çünkü yaşama geldiğimiz andan beri bizle, şişirildi şişirildi ve bu hale geldi. Onunla zıtlaşmak yerine ben onunla konuşuyorum bildiğin :) Evet çok sinsi bişey ama bunu ona belli etmemek lazım. Kıymete binmesin diye. Umarım anlatabilmişimdir ByKus :)

ßyKuS 28-10-2012 01:06 AM

seni anladım senem. Ben ego'yu gözümde büyütmeyi vurgulamadım sadece senin öyle düşünmene neden oldum. Ben sadece ego'yu eğitilmesi gerektiğine dikkat çekmek istedim. Ego'yu eğitmek gerekir. Bu konuda çalışmaların oldu mu hiç ?

Senemmms 28-10-2012 11:03 AM

İlk başta egoyla ilgili yazdıklarımda anlattım hepsini aslında.Evet ego egitilmesi gereken bi durum. Hep okuduğum bi yazı var onu paylaşıcam şimdi :

Sevgili Ego’m,
Düşündüm, taşındım ve artık seninle ciddi ciddi konuşmam gerektiğine karar verdim. Çünkü bu iş böyle yürümeyecek. İlişkimizin boyutunu konuşmamız gerekiyor. Artık daha fazla sessiz kalamayacağım. Ben susup seni dinledikçe sen beni hiçe saymaya başladın. Şimdi seninle açık açık konuşalım. Bir kere söyle bakalım, neden durmadan beni engellemeye çalışıyorsun? Elimi hangi işe atmak istesem onu hak etmediğimi ima ediyorsun. Durmadan beynimi yiyip beni umutsuzluğa sürüklüyorsun… Kimi sevsem ve beğensem, o sana göre değil, senden fazlasını ister diyorsun… Ne zaman para harcayacak olsam sanki görünmez ellerinle elimin üstüne vuruyor gibisin…Ve gelecekle ilgili güzel hayaller kurmama engel olduğun gibi şimdiki zamanı yaşamamı da engelliyorsun. Beni devamlı kuruntularla dolduruyorsun. Bana söylediğin tek şarkı var. ”Olmaz olmaz bu iş olamaz, hiç yalvarma bu iş olamaz”…
Şimdi de yapmadıklarını sayalım. Bana asla cesaret vermiyorsun. Hevesle başladığım hiçbir işte beni desteklemiyorsun. Hayallerime ortak olmuyorsun. Mutluluğumun uzun sürmesine izin vermiyorsun. Beni kendimle baş başa bırakmıyorsun. Güzel şeyler düşünmeme fırsat bırakmıyorsun. Ne aşkı ne başarıyı ne de zenginliği yaşamama müsaade etmiyorsun. İnsanlara güvenip onları kolayca sevmeme yardımcı olmuyorsun. Artık anladığım şey şu ki, sen beni pek de fazla sevmiyorsun sevgili Ego’m…
Oysa ben neler istiyorum bir bilsen. Sayayım mı sana?..
Hayallerini kurduğum işe sahip olmayı, korkmadan sevmeyi, deli gibi aşık olmayı, insanlara güvenip onların iyi yönlerini görmeyi, her zaman tüm ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar paraya sahip olmayı, yeni şeyleri cesaretle denemeyi, yüreğimdeki sözleri kolayca söyleyebilmeyi, karşılıksız iyilikler yapmayı, hem şimdiki zamanı yaşamayı hem de gelecekle ilgili harika hayaller kurmayı istiyorum. İnsanlar iyidir demeyi, bir haksızlığa uğradığımda gereken cevabı verip yürüyüp gitmeyi, kendimi ezdirmeden affetmeyi, aptal gibi hissetmeden ve korkmadan, duygularımı incitirler, beni kullanırlar, kandırırlar diye düşünmeden ”seni seviyorum” diyebilmeyi istiyorum. Ve daha neler neler…Ama sen, maalesef tüm bunları yaşamamı engelliyorsun ego. Beni kısıtladığını geç de olsa anladım. Evet, sen benliğimin bir parçası olabilirsin ama ben sana biraz fazla değer vermişim. Beni üzmene hep izin vermişim farkında olmadan. Özgürlüğümü elimden almışsın da farkında değilmişim. Ve artık olman gereken yere gitmenin zamanı geldi. Sana yerini bildirmem lazım kusura bakma. Daha fazla ödün veremem mutluluğumdan ve özgürlüğümden. Artık sadece ”merhaba, merhaba” …Eski günlerin hatırına tamamen bitirmiyorum ilişkimizi. Zihnimde bir yerlerde yaşamaya devam edebilirsin eğer sessizce duracaksan ama konuşmana izin vermiyorum, üzgünüm. Bir hukukumuz olmasa ona da izin vermem ya, neyse.
Yeni bir ilişki yaşıyorum artık. Bana cesaret veren, beni destekleyen, yolumda elektrikleri kesen değil, tam tersine ışık tutan biri var artık yanımda. Hayal kurduğumda bana ” hadi oradan” demiyor. Senin söylediğin şarkının aksine ”Olur olur, bal gibi olur” şarkısını söylüyor. Her zaman yapabileceğimi hissettiriyor bana. Artık insanlara güveniyorum, onları seviyorum, sevilecek bir yanlarını buluyorum en azından. Soru işaretleri uçtu gitti. Çünkü çok da iyi bir rehber buldum kendime. Hatırla sen o rehberi hep yalanlardın. Evet, o rehber kalbim…
Kısacası ego’cum, sanırım artık hoşçakal deme zamanı geldi. Bunca geçirdiğimiz yıl sebebiyle, her şeye rağmen sana teşekkür ediyorum. Sen de benim bir parçamsın ve insan olmanın getirdiği bir durumsun. İnsanlık var oldukça sen de var olacaksın. Ama artık eskisi kadar konuşmayacak ve kararlarıma yön veremeyeceksin. Bunca zamanlık hükümdarlık sana yeter. Kalan hayatında başarılar ve mutluluklar dilerim.
Elveda t678
ALINTI.

İyi Forumlar ByKus s456

ßyKuS 28-10-2012 02:05 PM

teşekkürler bu paylaşımı çok beğendim. :)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:00 PM.