Var mı alıçtan daha sağlıklı meyve?

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Seyhun Yurdugül, ''Alıç sirkesi, tansiyon ve kalple ilgili sorunlarda yardımcı tedavi olarak kullanılıyor'' dedi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Seyhun Yurdugül, AA muhabirine, alıcın (Crataegus spp.), genel olarak Kuzey Yarımküre'nin ılıman ormanlık bölgelerinde yetişen doğal bir bitki türü olduğunu ifade ederek, ''10 metreye kadar yükselebilen, dikenli, beyaz veya pembe çiçekli bir ağaçta yetişmekte olup 6-10 milimetre çapında meyvelere sahip, 1-3 tohumlu, esmer-kırmızı renklidir. Hafif ekşimsi lezzetli meyveleri yenilmektedir'' diye konuştu. Yurdugül, alıcın Bolu'da sirkesinin yapıldığını kaydederek, şunları ifade etti: ''Bu sirkenin henüz günümüze kadar tanımlanması yapılmamış olup, piyasalar için yeni bir gıda maddesi özelliğini taşımaktadır. Bu sirke, alıç ağacının meyvesinden yapılan ender ürünlerden birisidir. Türkiye'de üretimi yerel bazda yapıldığı için çok tanınmamış bir gıda maddesidir (üretim yeri: Bolu, Bolu dışında Cunda Adası/Ayvalık'ta da bir miktar üretim belirtilmektedir). damar sertliğine karşı antioksidan özellik taşıması nedeniyle tansiyon ve kalp ile ilgili sorunlarında yardımcı tedavi olarak kullanılabilir. Ayrıca şeker hastalığı ve böbrek hastalıklarında da tedaviye yardımcı etkisi Bolu'da yaşayanlar arasında belirtilmektedir.''-''ALICIN HASTALIK YAPICI ÖZELLİĞİ YOK'' Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Yurdugül, ''Sirke içerisinde bakteriyolojik olarak yoğun miktarda Acetobacter türü bulunmakta olup bol miktarda asetik asit (sirke) sentezlediği tarafımca saptanmıştır. Bunlar dışında sirke içerisinde asidik ortam nedeniyle patojen (hastalık yapıcı) herhangi bir mikroorganizmaya rastlanmamıştır'' dedi.

Kaynak : Bayposta.com

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri