Türk Nöroşirürji Derneği 'vatandaş' kolay söylesin diye ismini değiştirecek

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Türk Nöroşirürji Derneği, vatandaşın telaffuz etmekte zorlandığı ismini değiştirmek için bir dil grubu oluşturdu.

Grup, beyin, sinir ve omurilik cerrahisi anlamına gelen nöroşirürji kelimesini halkın anlayacağı dile çevirecek. Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Zileli, Bizim bile söylemekten zorlandığımız bu kelime vatandaşa büyük sıkıntı veriyor. diyerek nöroşirürji yerine başka bir terim bulacaklarını belirtti. Nöroşirürji teriminin söylenememesi yüzünden karışıklıklar yaşandığını anlatan dil grubu yetkilisi Doç. Dr. Cüneyt Temiz, üroloji ile nöroşirürji telaffuzunu karıştıran hastalarımız var. Bundan dolayı yanlış yerlere gidiyorlar. 'Elit olacağız' diye bunu kullanmaya devam edemeyiz. diyor. Dernek tarafından bulunacak terim Yükseköğretim Kurulu (YöK)'na sunulacak. Eğer kabul edilirse alanla ilgili tıp fakültelerinde verilen eğitim de buna göre düzenlenecek. Derneğin dil grubu, birçok kelime için çalışma yaparken geçen yıl teknik terimler kılavuzu çıkardı. Dernek her yıl düzenlediği Türk Nöroşirürji Derneği Bilimsel Kongresi sırasında Türkçeyi en iyi kullanan üç kişiye ödül veriyor. Zaman / çağlar Avcı

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri