Toplum epilepsi hastalarına önyargılı

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şu anda 110 üyeleri olduğunu söyleyen Epilepsi ve Toplum Derneği Başkanı Alparslan Varer,Hastaların sayısını göz önüne aldığımızda bu sayı çok yetersiz. Çünkü epilepsi hastaları ön yargılardan dolayı kendilerini bir şekilde gizliyor. Araştırmalarda da epilepsi hastaları, engelliler sınıfında süreğen hastalıklar kategorisinde yer alıyor. Epilepsi hastalarına ulaşmakta güçlük yaşıyoruz dedi. Sara olarak da adlandırılan epilepsi, çeşitli nedenlerle ya da nedeni belirlenemeyen şekilde beyinde meydana gelen kısa süreli elektriksel denge bozukluğu sonucu kişilerin çeşitli şekillerde ve belirli aralıklarla nöbet geçirmesi olarak tanımlanıyor.



AMAÇ EPİLEPSİ HASTALARINA YARDIMCI OLMAK

Dernek olarak epilepsi hastaları ve yakınlarını bir araya getirmeyi, hastaların ve ailelerinin sorunlarına çözüm bulmayı ve onları hastalık konusunda doğru bilgilendirip yönlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Varer, epilepsi hastalarına ve yakınlarına daha etkin bir şekilde destek olmak için bir merkez kurduklarını ve bu merkezin Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.



KİŞİSEL GELİŞİM FAALİYETLERİ

Merkez faaliyetlerinin üç derslikte planlandığını, bu dersliklerde üyelerine, ud, satranç, ney, resim ve gitar dersleri ile şiddetten kaçınma, iç huzur, topluma hizmet, sevgi ana başlıkları altında insani değerler eğitimi vermeyi hedeflediklerini bildiren Varer, Merkezimizde ayrıca epilepsi hastalarından oluşan bir tiyatro ve koro kurmayı düşünüyoruz. Ayrıca kamplar, sinema ve tiyatro günleri ile geziler de düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerin hepsinin temeli hazır, ancak yeni gelişen bir dernek olarak bu hedeflerimizi gerçekleştirmede çeşitli sorunlar yaşıyoruz dedi.



SİZ DE EPİLEPSİ GöNüLLüSü OLUN

Maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Varer, epilepsi olan birçok kişinin derneklerinden ve çalışmalarından habersiz olduğunu ifade ederek Çalışmalarımızı yürütürken maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Sosyal sorumluluk sahibi kişi ve kuruluşların desteklerini bekliyoruz. üyelerimiz hasta ve hasta yakını olduğu için onlardan çok az destek alabiliyoruz. Merkezimizin çalışmalarının devamlılığı için destek çok önemli dedi.



Varer, gönüllü desteğinin de kendileri ve epilepsi sorunu yaşayanlar için son derece değerli olduğunu vurguladı. www.epilepsi.org.tr internet adresinde insanları epilepsi ve toplum gönüllüsü olmaya çağırdıklarını belirten Varer, gönüllülerin, derneklerine araştırma, eğitim, organizasyon, halkla ilişkiler, müzik, tiyatro ve daha birçok alanlarda yardımcı olabileceğini kaydetti.

AA
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst