Tam gün ertelenecek mi?

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sağlık Bakanlığının hekimlerin tamamını yakından ilgilendiren tam gün yasası konusunda çalışmaları devam ediyor. Bakanlık yetkilileri çalışmaların teknik düzeyde devam ettiğini dile getirirken, yasanın 3 aydır gündemde olmasına rağmen henüz bir taslağın ortaya çıkmaması ise Bakanlığın bu konuda net kararını vermemesinin bir işareti olarak değerlendiriliyor.



Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ'ın ilk olarak Eylül ayı başında Hekimevinde yaptığı toplantıda gündeme getirdiği tam gün uygulaması, geçen 3 ay süresi içinde bir çok probleme gebe olduğunu gösterdi. Sağlık hizmetlerinde köklü bir değişikliğe sebep olacak gibi görünen tam gün uygulamasının başarısız olmaması için Bakanlık bir çok faktörü hesaplamak zorunda kalıyor.



Bakanlığı düşündüren tam günle ilgili sıkıntılar ise 3 başlık altında toplanıyor.

1-Devlet hastanelerinden uzman hekimlerin istifa ederek özele geçme ihtimali

2-Askeri hekimlerin durumu

3-üniversitedeki öğretim üyelerinin durumu



Sağlık Bakanlığı ise bir taraftan özel hastanelerin alacağı farkı minimuma indirerek, devlet hastanelerinden özel hastanelere uzman hekim transferlerini önlemeye çalışırken, diğer taraftan askeri hekimlerin ve üniversitelerdeki öğretim üyelerinin çekincelerine çözüm bulmak için formüller arıyor.



Sosyal Güvenlik Kurumu Yasasının özel hastanelerin alacağı farkları belirlemesi açısından tam gün uygulamasıyla yakından ilişkili olması, Yasanın da uygulamasının sürekli ertelenmesi tam gün konusunda Bakanlığın elini-kolunu bağlıyor. Diğer taraftan tam günle ilgili yasa tasarısı çalışmalarından sonra bazı hekimlerin istifa ederek özel sektöre geçmesi de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde zaten yetersiz olan uzman hekim açığını artıracağından Bakanlık için bir handikap oluşturuyor.



Son olarak Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ'ın basına yansıyan konuşmalarında tam gün uygulaması konusunda tam kararlı olmayan ifadeler Bakanlığın tam günü hemen uygulama konusunda kararsız olduğu ve ertelenebileceği yorumlarına yol açıyor.



Medimagazin
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst