Soru:"Reflü mü değilmi nasıl karar veririm?"

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
Merhaba ben bir reflü hastasıyım,bundan yaklaşık 10 ay önce reflü Özafajit ve minimal hiatal Herni teşhisi konmuştu.bu zamana kadar Nexium 40 mg ve arkasından 20 mg kullım.Bir gün aç karnına aldığım bu ilacı almadığım zaman aşırı şekilde göğsümün ortasında (yemek Borusu) yanma oluyor.Sürekli kullanmamın doğru olmayacağı söylendiğinden ve ben bu ilacı almadığımda çok rahatsız olduğumdan Ameliyat önereldiği için Genel Cerrahi kısmına sevk yaptırdım.11.03. günü yapılan gastroskopi sonucu ise Hiatal Herni ve Kronik gastroduodenitis tanısı kondu.Ben ameliyat beklerken yani yemek borusunda olan Özafajiti temizletmek isterken Özafagusun görünümünün normal olduğugözlenmiş.Bunun üzerine ben erteki gün Nexium 20 mg ilacımı almadım. ancak saat 15.00 sıralarında aşırı şekilde yemek borusunda yanma meydana geldi.Hiatal Herniden de biopsi alındı halen sonucu çıkmadı.Bu konuda ben ne yapmalıyım.Başka bir yerde tekrar Endoskopi yaptırayım mı. Mahmut ALTINAY

44 YAŞ

Doç.Dr. Yusuf AKCAN

12.03. 23:42:32

reflü hastalarının %40 ında endoskopide reflüye ait bulgu olmayabilir. bunlara endoskopi negatif reflü de denir. ancak bununla birlikte reflü hastalığı yinde de vardır. fakat kontrol eidlmesi daha kolaydır.

reflüde kullanılan proton pompa inhibitörlerinin 15 yıla yakın güvenli kullanımı kabul edilir.

şikayetlerininizin gerçekten reflüye bağlı olup olmadığını anlamanın yolu 24 saat ph metre çalışması yapılmasıdır. bu testde göğüs altı yanmalarınızla asit kaçakları aynı zmana çakışıyormu anlaşılır. şikayetlerinizin olduğu dönemle asit kaçkaları %50 dan fazla uyuşmalıdır.

sağlıcakla..

Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri