Soru:"Menisküs Yırtığı"

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
Sayın Hocam Diz kapaklarımda Menisküs Yırtığı ve Kireçleme Mevcut 90 kiloda 53 yaşında bir bayanım.Kilo vermek istiyorum ama nodül olduğu için tiroid bezim fazla çalışmıyor.Ameliyat olmak istemiyorum Bakacak insanım yok,bana ne gibi bir çözüm önerirsiniz kaplıcamı,Sürülecek bir ilaç mı iğnemi.Sabahleyin kalkınca sol diz kapağımda kütleme oluyor.Kitleniyor yürüyemiyorum.....Şimdiden teşekkürler

Prof.Dr. Vural KAVUNCU

21.02. 00:19:57

Meniskus yırtıkları belirli bir yaştan sonra sıklıkla görülen bir sorundur. Yaşınız genç olmakla birliktye kilonuz oldukca fazla. Dizlerde, uzun keiklerin arasında yükün dağıtılması görevini üstlenmiş olan meniskuslerinizi günlük yaşamdaki hareketlerle bile yaralama olasılığınız çok fazla. Burada meniskus yırtığının hangi şidette olduğu ve sizde yol açtığı yakınmalar önem taşıyor. Eğer dizinizde kilitlenme ve yürüme sorununuz çok fazla ise öncelikle cerrahi mudahale düşünülür. Fizik tedavi uygulanabilir, özellikle diz kaslarınızı güçlendirici egzersizlerden yarar görürsünüz. Havuz içinde vücut ağırlığı hafifleyeceğinden dolayı diz ekleminize yük vermeden ağrısız bir şekilde egzersiz yapabilrsiniz. Eğer cerrahi müdahele gerekecek olursa büyük olasılıkla artroskopi denilen kapalı ameliyat türü önerilr ki, bu da çok korkulacak bir şey değildir.

Sağlıklar dilerim

Prof. Dr. Vural Kavuncu

Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri