Soru:"Genel terleme.."

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Merhaba,

Erkek, 34 yas, 175cm boy ve 115 kilo agırlıgındayım.

2 sene once 95kg iken sigarayı bıraktım

bu sure zarfında yaklasık 20kg aldım.

son bir sene ıcınde, tum vucudumda, agırlıklı alın, sac yani baş bolgesı olmak uzere asırı terleme sorunu yasıyorum.

bu terleme el ve koltukaltında yasanmıyor.

hıc bır aktıvıte yapmasam bıle, normal ev sıcaklıgında terlemeye baslıyorum, eger kı yurume, bırseyı kaldırma gıbı bır ıslem yaparsam terleme hizla baslayıp devam edıyor.

Istanbul dayım, tedavi amacli hangi hastane, hangi doktor bransi ıle ılgılı muayene ve kontrol onerırsınız ?

Tesekkurler

Aydin K.

Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE



22.09. 20:18:57



Sigarayi biraktiginiz icin tebrikler. Cogu kez sigara birakinca kilo alinir. Bunda istah merkezindeki cevap sinyallerinin de katkisi oldugunu saniyoruz. Bir zayiflatma ilaci o yuzden beyinde nikotin merkezine etki ederek hem sigarayi biraktiriyor ve hem de kilo verdiriyor. Bu ilac uzerinde calismalar devam ediyor. Verilerin yetersiz oldugunu dusunen ulkeler ilaca ruhsat vermediler.Aldiginiz kilo alisilandanfazla oldugundan metabolizma ile ilgili oteki testleri yaptirmakta yarar var. Bunlar 75 gr glikoz yani seker icirilerek yapilan seker yukleme testi ve tiroid hormon testi (TSH, sebest T4).Tiroidler az calisinca kilo aliniyor ve cok calistiginda terlemeler artiyor.Bir de kortizol duzeyine bakilabilir.Tum bunlari bir ic hastaliklari uzmani degerlendirebilir ve gerekirse sizi endokrinoloji uzmanina yonlendirecektir.Alkolden uzak durun.Gunluk ilik su ile banyo yapin. Bol su icin. Mesrubatlardan uzak durun, cayi sekersiz icin. Gunde yarim saat haftada 5 gun yuruyus yapin.Kanda sedimentasyona yani iltihap faktorune bakmak yararli olabilir.Sonuclardan haberdar edin.Saglikli gunler



Kaynak: www.saglikdanis.com
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst