Soru:"Bel fıtığı Başlangıcı ve MR sonucu"

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Öncelikle merhaba bizlere böylesine güzel bir hizmeti sunduğunuz için emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Ben 23 yaşında oturarak çalışan ( bel yastığı kullanıyorum ) ve haftada 2 kez spor yapan ( koşu bı) 1 defa da futbol oynayan biriyim.1,83 boy ve 77kg. ayrıca sigara kullanımım da var. Benim şikayetim 2,5 ay önce başladı. Sol ayağımın üzerine basamamıştım ve çok şiddetli bir ağrı vardı hastaneye gittiğimde MR istendi ve sonucu şöye :



L4-5 intervertebral diskinde dural keseye temas eden bulging.

L5-S1 intervertebral diskinde T2 ağırlıklı sekanslarda sinyal intensite kaybı izlenmiş olup dejenerasyon lehine değerlendirilmiştir.

L5-S1 intervertebral diskinde dejenerasyon ve disk mesafesinde azalma , L5-S1 intervertebral diski düzeyinde epidural yağlı planları daraltan bulging görünümü bilgisine ulaşılmıştır.



Kontrol eden doktorum bel fıtığı başlangıcı teşhisi koymuştur. Şuan ağrım o gün ki kadar yok ama az da olsa devam etmekte ve boyunumda da ağrı oluşmaktadır . Yapmış olduğum sportif faaliyetlerime ara vermiştim ancak 2 hafta önce tekrar başladım . Eğer bel fıtığı başlangıcı var ise bu rahatsızşığın ben spor yaparken ilerlemesi gibi bi sorun olur mu ? Tekrar teşekkür ederim İyi Çalışmalar.

Doç.Dr. Cahide Topsakal



30. 12:57:35



Geçmiş olsun

Sporla mevcut fıtığı daha kötüye götürme riskiniz artar ama olacak diye bir kural yok. Doğru tedaviyi alabilmeniz için muayene ile beraber MRlarınızın birlikte değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü sadece MR raporuna göre karar vermek son derece hatalı ve etik olmayan bir durumdur. Sanırım durumunuz hakkındaki doğru bilgiyi de alamamışsınız bugune dek.

Doç dr Cahide Topsakal







Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst