- Reaksiyon puanı
- 1
uzun yıllradır gözlerim bozuk.iki gözümde de 2derece astigmat ve sol gözümde 1.75 sağda 2 derece miyop vardı.bir dönem gözlük kullanmadım sol gözüm ölçümünde+0,25 dereceye kadar gerileme olmuş ama sağ gözüm aynı değerde kalmış.mecburan yenıden gözlük kullanmaya başladım.çünkü şiddetli ağrılarım başlamıştı.sağ gözümde çok küçük birde kayma sorunum başladı.ve sağ gözüme şiddetli iğne batmaları yada bıcak sokuyorkuş hissi oluşmaya başladı.dr vitamin almamı tavsiye etti.akşamlarıda fındık ceviz vs vs yiyorum.kimileri çizdirmemi öneriyorlar.ama kendi doktorum ise çizdirsen bile ilerde yine takacaksın gözlük sadece bir dönem takmazsın dedi.sadece tek gözümün miyop olması benı nasıl etkiler.iki gözümde de astigmat var.sürekli boşlukta yürüyorum bu sebeb olabilir mi.gecen muayineye gittim bu sefer farklı numara verdiler sağ göze 1,5 sol -0,25 bu sürekli neden değişiyor
Uzm.Dr. Mustafa DOĞAN
28. 12:15:03
merhaba,myop astigmatizme veya hipermetrop astigmatizma veya astigmatizma gibi göz rahatsizliklarinda numaralarin artmasi veya azalmasinin ne zaman olacagini ne zaman duracagi bilinmez.bu nedenle 6 ayda bir muayen önerilir.gözlüklerinizi ara verirseniz ve sonra tekrar takarsaniz alisma dönemi yeniden yasanir.
Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.
Uzm.Dr. Mustafa DOĞAN
28. 12:15:03
merhaba,myop astigmatizme veya hipermetrop astigmatizma veya astigmatizma gibi göz rahatsizliklarinda numaralarin artmasi veya azalmasinin ne zaman olacagini ne zaman duracagi bilinmez.bu nedenle 6 ayda bir muayen önerilir.gözlüklerinizi ara verirseniz ve sonra tekrar takarsaniz alisma dönemi yeniden yasanir.
Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.