KORKUNÇ SİGARA GERÇEĞİ

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Konak Belediyesi, Konak Kaymakamlığı ile Sigarayla Mücadele ve Sağlıklı Yaşam Merkezi tarafından, "Çağdaş İzmir Sigaraya Hayır Diyor" isimli bir seminer düzenlendi.

Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi`ndeki seminere Konak Kaymakamı Ali Muhsin Nakiboğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, İlçe Emniyet Müdürü Şemi Albat, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Sigara üreten şirketlerin yöneticilerinin kendilerinin içmediğini söyleyen Başkan Tunçağ, sigarayla mücadelenin bir görev olduğunu, özellikle gençleri sigaradan uzak tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Türkiye`de son 20 yılda sigara kullanım oranının yüzde 80 arttığını ve başlama yaşının 12`ye düştüğünü hatırlatan Konak Toplum Sağlığı Merkezi doktoru Tefariye Dayıoğlu ise, "Türkiye`de sigara kullanımı artarken son 20 yılda ABD`de yüzde 30 azalmıştır. Gelişmiş ülkelerde toplum daha bilinçli ve duyarlıdır. Resmkayıtlara göre Türkiye`de her yıl 200 bin, günde 500, iki buçuk dakikada ise bir kişi sigaradan dolayı hayatını kaybetmektedir. Sigara, diğer sebeplerin (terör, kaza, hastalık) toplamından beş kat fazla ölüm oranına sahiptir." şeklinde konuştu.

Türkiye`nin, sigara satışı ve kârlılığı sebebiyle bütün şirketlerin adeta gözdesi olduğunu vurgulayan Dr. Dayıoğlu, vatandaşların sigaraya yılda 15 milyar dolar harcadığını söyledi. Şirketler için bu pastanın her yıl daha da büyüdüğünü ve büyük bir pazar haline geldiğini hatırlatan Dayıoğlu, en korkunç yanının ise çocukların ve gençlerin hedef seçilmesi olduğuna dikkat çekti.
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst