Kene araştırma merkezi kuruluyor

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesince (GOPÜ) hazırlanan projeyle üniversite bünyesinde oluşturulacak araştırma merkezinde, Kırım Kongo kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yol açan kenelerle ilgili çeşitli bilimsel çalışmalar yapılacak.



Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde ''Temel ve Uygulamalı Bilimler Araştırma ve Geliştirme Merkezi Laboratuvarı Kene ve Kene Kökenli Hastalıklar Araştırma Merkezi'' kurulması için hazırlanan ve DPT'ye sunulan proje kabul edildi.



Proje kapsamında üniversite bünyesinde oluşturulacak araştırma merkezinde, KKKA hastalığına yol açan kenelerle ilgili çeşitli bilimsel çalışmalar yapılacak.



Türkiye'de bir ilk olacağı belirtilen araştırma merkezinin kurulması için hazırlanan projenin 2008 yılı mayıs ayında DPT'ye gönderildiği, 2009 yılında merkezin binasının yapımına başlanarak aynı yıl içinde bitirilmesinin, 2011 yılında ise projenin tamamen hayata geçirilmesinin planlandığı kaydedildi.



Projenin tanıtımı amacıyla Ziraat Fakültesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, üniversitelerinin yaptığı çalışmalarla adından söz ettirdiğini söyledi.



Hazırlanan bu projenin çok ciddi bir bütçesi olan bir proje olduğunu ifade eden Seyfikli, şöyle konuştu:



''Bu proje bittiği zaman ilimize, ülkemize ve dünya bilimine katkısı olacak. İşsizliğin hat düzeyde olduğu ve bir sürü okumuş arkadaşımızın iş bulamadığı dönemde çalışkan değerli gençlerimize de iş olanağı sağlanacaktır. Böyle çalışmalar ve bu tip araştırmalar Tokat'ın gelişmesinin yanında, üniversitesinin ulusal düzeyde bir üniversite olduğunu gösterir.''



Proje hakkında sunum yapan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Saltalı da bütçesi 9 milyon YTL olan projenin önemine değindi.



Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Seyfikli, üniversitelerinde öğrenim gören ve 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda halterde gümüş madalya kazanan Sibel Özkan ve Rusya'nın Perm kentinde düzenlenen Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'nda altın madalya alan güreşçi Erol Yıldırım'ı altın ve 300 YTL'lik çekle ödüllendirdi.



Milli halterci Sibel Özkan, okuduğu okuldan ödül aldığı için mutlu olduğunu, hocalarının spora karşı duyarlılığından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Kaynak : Bayposta.com
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst