Ben bu konuyla ilgili cevabımı dün vermiştim ama anlamamışsın. Aynı şeyi tekrar etmişsin. Ben yanıtımı tekrarlamaya gerek duymuyorum. Daha açıklayıcı bir örnek verirdim ama burası uygun bir yer de değil zaten. O nedenle sana he he diyip geçiyorum.
Aklımdan geçen ama yazmak istemediğimi belirttiğim örneği sen vermişsin. Bence çoğulculukla çoğunluk kavramları arasındaki farkı anlatan en iyi örnek.siyasi olmasın diye fazla detaylı söylemeyeceğim ama örnek vermek için söylüyorum diyelim ben iktidardaki hükümeti savunmuyorum. diyelim ki başka bir partiye oy verdim. benim oy verdiğim parti değil de, istemediğim parti başa gelince ne oluyor? onlar çoğunluk diye onların söylediği mi doğru oluyor?
"Andolsun ki Biz, insanı... yarattık" buyruğu yeminin cevabıdır. "İnsan" ile kastedilen kâfirdir. Bunun Velid b. el-Muğire olduğu söylendiği gibi, Kelede b. Esîd olduğu da söylenmiştir. Buna göre buyruk, öldükten sonra dirilişi inkâr edenler hakkında inmiştir.
tiyn suresi
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.