İtirazım Var Bu İmaj Dolu Dünyaya!

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Birgül Erdemir ve Birsen Eraslan iki genç heykeltraş. "İnsanların çoğu kez bir vitrine dönüşebildiği, iletişimin çoğu kez bir dış görünüş veya iç çamaşırı gibi cinsel objelerle kurulduğu" bu imaj dünyasında yaşadığımızı söylüyorlar ve bu dünyaya bir itirazları var.







Rahatsız oldukları noktalar sadece bunlarla sınırlı değil. Bilboardlarla duyurulan kitap tanıtımlarından da rahatsızlar ve bu sancılarını şu cümlelerle dile getiriyorlar: "Kitabın mı, yoksa yazarın mı reklamı tam anlaşılamıyor.. Bu bir ikilem. Aynı zamanda bu dev reklamlarla tanıtılan kitaplar bir gün sonra sokak tezgahlarında korsan olarak satılıyor. Ve bütün bunlar bir kaos aslında." İki heykeltraş da geçtiğimiz aylarda birlikte açtıkları bir sergide, tamamen beyaz rengi kullanmışlardı eserlerinde. Bu yaklaşımı şu sözleriyle açıklıyor Birsen Eraslan: " Çünkbu renk saflığı, temizliği simgeler ve herşeyi örter. Ama işte bu örtünün altındakinden bahsediyoruz biz!*







İnsan kimliğimiz yok ediliyor [/b]



"Kavramsal düzenleme" dedikleri tarzda üretim yapan sanatçıların, "vitrindeki hayatlara" itirazları var: Dolayısıyla, iç çamaşırlar ve kot pantolondan oluşan bir "vitrin" çalışmaları var. İletişimin sadece cinsellik üzerinde kurulmasına tepki olarak kullanmışlar iç çamaşır objesini; . "Aslında bunları teker teker mağazalardan alıp kullanan insanların da vitrin mankenlerinden farklı olmadığını düşünüyoruz" diyor Birgül Erdemir ve ekliyor: "İnsanların çoğu kez bir vitrine dönüşebildiğini, iletişimin çoğu kez bir kıyafetle veya iç çamaşırı gibi cinsel objelerle kurulduğunu görüyoruz."







Birsen Eraslana göre de bütün bunların yaşandığı toplumda "biçim" yakalanıyor ancak "öz"ümüz yok ediliyor: "Yani insan kimliğimiz ortadan kaldırılıyor. Düşük belli pantolonun içine, g-string iç çamaşını giyme modasında bir teşhir mantığı var. Yani cinsellik üzerinden iletişim kurulduğunda onun da içi boşaltılıyor."





Naylon ilişkiler



Kurduğumuz naylon ilişkilerin sorumlusu olarak "plaza kültürünü" de sorumlu tutuyor sanatçılar. Heykeltraş Birgül buna ilişkin şu cümleyi kuruyor: "Bu kadar ihtişamlı, bu kadar büyük yapıların içinde şekilsel insan kimlikleri üretiliyor diye düşünüyoruz."







Bir de "mumya" çalışmaları var . Ürkütücde olsa ölümanımsatmaları söz konusu ama bir o kadar da gerçekçi: "Ölümün kıyısına geldiğimizde yaşamı farkediyoruz. Dolayısıyla onun varlığını dönem dönem de olsa duyumsamalıyız" sözleriyle ifade ediyorlar düşüncelerini..







Kaynak:Kadınvizyon
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst